Bebeklere Muskat Ne Kadar Verilmeli?
  1. Anasayfa
  2. Bebek Sağlığı

Bebeklere Muskat Ne Kadar Verilmeli?

0

İçeriğimizde, bebeklere muskat ne kadar verilmeli sorusunun cevabını diğer ayrıntılarla beraber bulabilirsiniz. Tropik bir meyve olan muskat, bebe cevizi olarak da adlandırılmaktadır. Az miktarda kullanarak yeterli baharatı elde edebileceğiniz için bir tane muskatı uzun süre kullanabilirsiniz.

Sağlık uzmanlarının önerdiği muskatı, aşırıya kaçmadan yemek birçok rahatsızlığa şifa olmaktadır. Peki, bebekler muskat yiyebilir mi? Öncelikle bu sorunun cevabını verelim.

Muskat Bebeklere Yedirilir Mi?

Muskat yemek olarak oldukça geniş bir kullanım alanına sahiptir. Bebeklerde de yaygın olarak kullanılan muskat, 2 yaş altı çocuklara önerilmemektedir.

Muskatın 2 yaş ve üzeri bebeklerde, gaz giderici ve iştah açıcı özellikleri nedeniyle kullanımı oldukça artmıştır. Muskat, bebekler dışında emziren veya hamile kadınlar tarafından hiçbir koşulda kullanılmamalıdır.

Bebeklerde prostaglandin hormonu enzimlerini muskat ciddi oranda düşürmektedir. Bebeğiniz ve kendiniz ciddi bir sağlık sorunuyla karşılaşmamak için muskat nasıl kullanılır bebeklerde bunun cevabını öğrenmelisiniz.

Bebeklerde Muskat Nasıl Kullanılır?

Muskatı rendeleyip toz haline getirerek yemeklere ekleyebilirsiniz. Rendelenmiş muskat yemeklerinizde, tatlılarda ve istediğiniz içeceklerde kullanılabilir. Birçok mide rahatsızlığını tedavi etmek için kullanılan muskat, mide asidini de yok etme özelliğine sahiptir.

Peki, bebeklerde muskat nasıl kullanılır? 2 yaş ve üzerindeki bebekleriniz için toz haline getirdiğiniz muskatı çay kaşığının ucuyla mamasına karıştırarak yedirebilirsiniz. Uzmanlar, 2 yaşından küçük olan bebeklere kesinlikle verilmemesi gerektiği konusunda uyarmaktadır.

thumbnail
Önerilen Yazı
11 Aylık Bebeğin Gelişimi: Fiziksel, Zihinsel ve Sosyal Açıdan Neler Oluyor?

Muskat Kaç Aylık Bebeğe Verilir?

Muskatın hem bebekler hem de yetişkinler için sağlık açısından faydaları vardır. Muskat kaç aylık bebeğe verilir? Bebeklerin 2 yaşını geçtikten sonra tüketilmesi önerilir. Muskat toz haline geldiğinde çok etkili bir baharat olmaktadır.

Yetişkinler için bu baharatı belli bir miktarda kullanmak fayda sağlarken, 2 yaşından küçük bebeklerin kullanması birçok mide ve bağırsak sorununu meydana getirebilir.

Muskat Besin Değerleri Tablosu

BesinlerBesin Değerleri (100 mg muskat için)
Karbonhidrat49,29 g
Protein5,84 g
Yağ36,31 g
Lif20,8 g
Kolesterol0 mg
Sodyum16 mg
Potasyum350 mg
Kalsiyum184 mg
Vitamin A5 mg
Vitamin C3 mg
Demir3,04 mg

Bebeklere Muskat Vermenin Faydaları

Sıkça belirttiğimiz gibi 2 yaşından küçük bebeklere verilmesi zararladır. 2 yaş ve üzeri bebekler için birçok faydası vardır. Bu faydalar şu şekildedir:

  • İştah açıcı etkiye sahiptir.
  • Sindirim ve boşaltım sistemine tamamlayıcı tedavi sağlar.
  • Gaz gidericidir.
  • Sakinleştirir ve uykusuzluğa iyi gelir.
  • Ağrı kesici özelliğe sahiptir.
  • Beyin fonksiyonlarını güçlendirir.

Bebeklere Muskat Vermenin Zararları

2 yaşından küçük bebeklere muskat verildiği zaman bazı zararlara ve sağlık problemlerine yol açmaktadır. Bu zararlar şu şekildedir:

  • Sütle beraber alınan muskat, halüsinasyonlara yol açar.
  • Fazla tüketmek; tansiyon düşmesi, baş dönmesi, ağız kuruluğu, sindirim sistemi sorunlarına yol açar.
  • Kalp ritminde bozukluğa sebep olabilir.
  • Kabızlığa neden olabilir.

Bebeklerde Gaz İçin Muskat Nasıl Kullanılır?

Muskatın faydalarından ve zararlarından bahsettik. Bunları dikkate alarak bebeğinizde olan gaz sorununu çözmek için muskattan yararlanabilirsiniz. Bebekler gaz için muskat nasıl kullanılır adımlarını uygulayarak bebeğinizin gaz çıkarma sorununu çözebilirsiniz.

  1. Öncelikle muskatı kırın.
  2. Ardından küçük parçalara ayırın.
  3. Çok küçük bir parçasını bebeğinizin diline sürün.

Ancak burada dikkat edilmesi gereken nokta fazlasının ciddi sağlık sorunlarına yol açtığıdır. Bebeğinizin sağlığı için doktorunuza bebeklere muskat ne kadar verilmeli sorusunu sorarak ayrıntılı bilgi almalısınız.

Merhaba! Anne, bebek ve çocuk gelişimi konusundaki merakımı paylaşan bir yazarım. Deneyimimle içerikler üreterek, ebeveynlere kılavuzluk etmeyi ve birlikte büyümeyi amaçlıyorum. Keşfedin, öğrenin ve birlikte büyüyelim! 🌱✨

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir