Pek çok anne ve baba diş çıkaran bebeklerde ateş nasıl düşürülür? Cevabını merak ediyor. Bebeklerin dişleri 4-7 ay içerisinde çıkmaya başlar.
Bebekler diş çıkarken davranışlarında değişiklikler meydana gelir. İştahsızlık, huzursuzluk ve ateş gibi birçok sendrom bebeklerde görülebilir. Diş çıkarırken bebeklerde yüksek ateş sıklıkla görülür. Bebeğin ateşli olması sadece diş çıkarma döneminde olmayabilir. Hastalık nedeniyle de baş ağrısı görülebilir. Bu nedenle ateşi dikkatli bir şekilde anlamanız gerekir. Diş çıkarma bebeklerin vücut ısılarını yükselten sorunlardan bir tanesidir. Ancak bu ateş çok yüksek değildir. Her bebeğin diş çıkarma dönemi farklılık gösterebilir. Bazı bebeklerde diş çıkarma dönemi sorunsuz geçebilir.
Bebeklerde Ateş Nasıl Düşürülür?
- Bebeklerin bulunduğu odayı 20-21 dereceye düşürmelisiniz.
- Bebeklerinize ince kıyafetler giydirin.
- Bebeğinize ateş düşürücü verin.
- Ilık su ile kompres uygulayın.
- Ateşi devam ederse ılık su ile duş aldırın.
Bebek Ne Zaman Doktora Götürülmeli?
Bebeklerin ateşi 72 saatten daha uzun sürerse doktorunuza başvurmalısınız. Özelliklerde bebekler kusma ve ishal gibi problemler yaşanıyorsa bu süreyi beklememeniz gerekir. Bebeğinizin ateşi 40 dereceyi göstermesi ciddi sorunlara neden olabilir. Bununla beraber bebeğiniz sürekli olarak ağlıyor ve halsizlik yaşıyorsa hastaneye başvurmalısınız. Diş çıkaran bebeklerde ateş nasıl düşürülür? Bebeklerde genellikle altıncı aydan itibaren dişler çıkmaya başlar. Diş çıkarma sürecinde bebeklerde ateş durumu görülebilir. Diş çıkarma sırasında ateşi düşürmek için yazılarımızı inceleyebilirsiniz.
İyki varsın bebeğim büyüyor. Çok güzel bı uygulama..