1. Anasayfa
  2. Hamilelik
Trendlerdeki Yazı

Hafta Hafta Gebelik Rehberi, Bebek Gelişimi, Gebelik Belirtileri

Hafta Hafta Gebelik Rehberi, Bebek Gelişimi, Gebelik Belirtileri
0

Hafta hafta hamilelik rehberi mi arıyorsunuz? Şanslısın! Her hafta ve üç aylık dönem hakkında, büyüyen bebeğinizde neler olduğu ve kendiniz için ne gibi değişiklikler bekleyeceğiniz de dahil olmak üzere, uzman onaylı birçok bilgiye sahibiz.

hafta hafta gebelik

İlk üç aylık dönem (1. Trimester)

Döllenme ve implantasyondan sonra, bebek ilk başta sadece bir embriyodur : tüm organların ve vücut bölümlerinin gelişeceği iki hücre tabakası. Hızla büyüyen bebeğiniz kısa süre sonra bir barbunya boyutundadır ve sürekli hareket eder. Kalp hızla atıyor ve bağırsaklar oluşuyor. Tomurcuklanan oğlunuzun veya kızınızın kulak memeleri, göz kapakları, ağzı ve burnu da şekilleniyor.

2 haftalik gebelik
Potansiyel olarak hayat değiştiren bir hafta. Yumurtlayacaksın ve yumurta spermle buluşursa hamilelik yolunda olacaksın! devamını oku..
3 haftalik hamile
Bebeğiniz, hızla çoğalan birkaç yüz hücreden oluşan, blastosist adı verilen küçük bir toptur. devamını oku..
4 haftalik hamile
Rahminizin derinliklerinde, bebeğiniz iki katmandan oluşan bir embriyodur ve ilkel plasentanız gelişmektedir. devamını oku..
5 haftalik hamile
Minik embriyonuz deli gibi büyüyor ve ağrıyan göğüsler ve yorgunluk gibi hamilelik rahatsızlıklarını fark ediyor olabilirsiniz. devamını oku..
6 haftalik hamile
Bebeğinizin burnu, ağzı ve kulakları şekillenmeye başlıyor. Sabah bulantısı ve lekelenme yaşıyor olabilirsiniz. devamını oku..
7 haftalik gebelik
Bebeğiniz – hala küçük bir kuyruğu olan bir embriyo – el ve ayaklarını oluşturuyor. Rahminizin boyutu iki katına çıktı. devamını oku..
8 haftalik gebelik
Bebeğiniz siz hissetmeseniz de sürekli hareket ediyor. Bu arada, doğum öncesi testler hakkında kararlar alıyor olabilirsiniz. devamını oku..
9 haftalik gebelik
Neredeyse bir inç uzunluğunda, bebeğiniz daha insani görünmeye başlıyor. Belinizin kalınlaştığını muhtemelen fark etmişsinizdir. devamını oku..
10 haftalik gebelik
Bebeğiniz gelişiminin en kritik bölümünü tamamladı! Organlar ve yapılar yerinde ve büyümeye hazır. devamını oku..
11 haftalik gebelikBebeğinizin elleri kısa sürede açılıp kapanacak ve diş etlerinin altında minik diş tomurcukları belirecektir. devamını oku..
12 haftalik gebelik
Küçük çocuğunuzun ufacık ayak parmakları kıvrılabilir, beyni hızla büyüyor ve böbrekleri idrar atmaya başlıyor. devamını oku..
13 haftalik gebelikİlk üç aylık dönemin son haftası! Bebeğinizin artık mükemmel parmak izleri var ve neredeyse 3 inç uzunluğunda. devamını oku..

İkinci üç aylık dönem

İkinci üç aylık dönemin başında bebekler yaklaşık 3 1/2 inç uzunluğunda ve yaklaşık 1 1/2 ons ağırlığındadır. Minik, benzersiz parmak izleri artık yerinde ve kalp günde 25 litre kan pompalıyor . Haftalar geçtikçe bebeğinizin iskeleti kauçuksu kıkırdaktan kemiğe kadar sertleşmeye başlar ve duyma yeteneği gelişir. Henüz hissetmediyseniz, yakında tekmeler ve çarpıntılar hissetmeniz olasıdır.

14 haftalik gebelik 2
Bebeğinizin minik yüz hatları farklı ifadeler veriyor. Ve daha enerjik ve daha az mide bulantısı hissediyor olabilirsiniz. devamını oku..
15 haftalik gebelik 2
Bebeğiniz ışığı hissedebilir ve tat alma tomurcukları oluşturur. Burun tıkanıklığı var mı? Şaşırtıcı bir hamilelik yan etkisi. devamını oku..
16 haftalik gebelik 2
Büyüme atağına hazır olun. Önümüzdeki birkaç hafta içinde bebeğiniz ağırlığını ikiye katlayacak ve boyuna inç ekleyecektir. devamını oku..
17 haftalik gebelik 2
Bebeğinizin iskeleti yumuşak kıkırdaktan kemiğe dönüşüyor ve göbek bağı güçlenip kalınlaşıyor. devamını oku..
18 haftalik gebelik 2
Bebeğinizin cinsel organları ultrasonda görülecek kadar gelişmiştir. Aç? İştah artışı artık normaldir. devamını oku..
19 haftalik gebelik 2
Devam edin ve şarkı söyleyin: Bebeğiniz sizi duyabilir! Ve yanlarınız ağrıyorsa, yuvarlak bağ ağrısı olabilir. devamını oku..
20 haftalik gebelik 2
Tebrikler, hamileliğinizin yarısındasınız! Bebeğiniz artık daha fazla yutuyor ve mekonyum üretiyor. devamını oku..
21 haftalik gebelik 2
Bebeğinizin hareket ettiğini hissediyor musunuz? Bu erken çırpınışlar tam teşekküllü vuruşlara dönüşecek. Harika gerçek: Artık kaşları var! devamını oku..
22 haftalik gebelik 2
Bebeğiniz minyatür bir yenidoğan gibi görünmeye başlıyor. Ve büyüyen karnınız bir el mıknatısına dönüşüyor olabilir. devamını oku..
23 haftalik gebelik 1
Siz hareket halindeyken bebeğiniz hareketi hissedebilir. Çok yakında, ayak bileklerinizde ve ayaklarınızda şişlik fark edebilirsiniz. devamını oku..
24 Haftalik Gebelik 2
Bebeğiniz mısır başağı gibi uzun ve zayıftır. Ve büyüyen rahminiz artık bir futbol topu büyüklüğünde. devamını oku..
25 Haftalik Gebelik 1
Küçük çocuğunuz biraz bebek yağı eklemeye ve daha fazla saç çıkarmaya başlıyor. Saçlarınız da ekstra parlak görünebilir. devamını oku..
26 Haftalik Gebelik 2
Bebeğiniz, nefes almak için iyi bir uygulama olan küçük miktarlarda amniyotik sıvıyı solumaktadır. devamını oku..
27 Haftalik Gebelik 2
Bir gıdıklama hissediyor musun? Bebeğinizin hıçkırması olabilir. Ayrıca gözlerini açıp kapatıyor ve hatta parmaklarını emiyor. devamını oku..

üçüncü üç aylık dönem

Bebekler, üçüncü üç aylık dönemin başlangıcında yaklaşık 2 1/4 pound ağırlığındadır. Artık kirpikleri olan gözlerini kırpabilirler . Ve buruşmuş ciltleri, bebek yağını sürdükçe pürüzsüzleşmeye başlıyor. Ayrıca tırnaklar, ayak tırnakları ve gerçek saçlar (veya en azından biraz şeftali tüyü) geliştiriyorlar ve beyinlerine milyarlarca nöron ekliyorlar. Yeni gelişen bebeğiniz rahimdeki son haftalarını kilo alarak geçirecektir . Tam vadede, ortalama bir bebek 19 inçten daha uzundur ve yaklaşık 7 kilo ağırlığındadır.

28 haftalik gebelik
Son üç aylık döneminize hoş geldiniz! Gelişmekte olan bebeğinizin gözleri, rahminizden süzülen ışığı görebilir. devamını oku..
29 haftalik gebelik
Bebeğinizin kasları ve ciğerleri olgunlaşmaya devam ediyor ve başı, gelişmekte olan beynine yer açmak için büyüyor. devamını oku..
30 haftalik gebelik 2
Bebeğiniz şimdi neredeyse 3 kilo ağırlığında. Bu arada, ruh hali değişimleri, sakarlık ve yorgunlukla mücadele ediyor olabilirsiniz. devamını oku..
31 haftalik gebelik 2
Bebeğinizin güçlü tekmeleri sizi geceleri ayakta tutuyor olabilir ve siz de Braxton Hicks kasılmaları hissediyor olabilirsiniz. devamını oku..
32 haftalik gebelik 2
Bebeğiniz eriyor! Bu arada genişleyen rahminiz mide ekşimesine ve nefes darlığına neden olabilir. devamını oku..
33 haftalik gebelik 2
Bebeğiniz şimdi 4 kilonun biraz üzerinde olduğu için sallanıyor ve yatakta rahat etmekte zorlanıyor olabilirsiniz. devamını oku..
34 haftalik gebelik 2
Bebeğinizin merkezi sinir sistemi ve akciğerleri olgunlaşıyor ve baş dönmesi ve yorgunluk sizi yavaşlatıyor olabilir. devamını oku..
35 haftalik gebelik 2
Bebeğiniz rahminizde takla atamayacak kadar rahattır, ancak yine de – daha az dramatik olsa bile – sık sık hareketler hissedeceksiniz. devamını oku..
36 haftalik gebelik 2
Bebeğiniz günde yaklaşık bir ons kazanıyor. Doğum tarihinize yaklaşırken onun pelvisinize “düştüğünü” hissedebilirsiniz. devamını oku..
37 haftalik gebelik 2
Bebeğinizin beyni ve akciğerleri olgunlaşmaya devam ediyor. Daha fazla vajinal akıntı ve ara sıra kasılmalarınız olabilir. devamını oku..
38 haftalik gebelik 2
Bebeğiniz, yakında bizzat test edebileceğiniz sıkı bir kavrayışa sahip! Bu arada, preeklampsi belirtilerine dikkat edin. devamını oku..
39 haftalik gebelik 2
Bebeğiniz bu hafta miadını doldurdu ve dünyayı selamlamak için bekliyor! Suyunuz gelirse, sağlık uzmanınızı arayın. devamını oku..
40 haftalik gebelik 2
Bebeğiniz küçük bir balkabağı büyüklüğünde! Hâlâ hamileyseniz endişelenmeyin – doğum tarihinizin geçmesi sık görülen bir durumdur. devamını oku..
41 haftalik gebelik 2
Ne kadar rahat olursa olsun, bebeğiniz içinizde daha fazla kalamaz. Yakında doğum yapacaksınız veya uyarılacaksınız. devamını oku..

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir