3 Haftalık Gebelik Kaç Aylık? 3 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu
  1. Anasayfa
  2. Hamilelik

3 Haftalık Gebelik Kaç Aylık? 3 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu

0

3 haftalık gebelik kaç aylık?, 3 haftalık bebek kilosu ve boyu ne kadardır? Hamileliğin 3. haftasında neler oluyor? 3 haftalık gebelikte bebek gelişiminde yaşananlar ve değişimler hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

3. Hafta Gebelik

Ne zaman hamilelik testi yapabilirim?

Bu haftanın sonunda pozitif bir gebelik testi alabilirsiniz . Hamilelik testleri, idrarınızda insan koryonik gonadotropin (hCG) adı verilen bir hormonun varlığını tespit ederek çalışır. Çoğu evde yapılan hamilelik testi, adetinizi kaçırdığınız gün için doğru olduğunu iddia eder, ancak o zaman bile, bu sırada idrardaki hCG miktarı bir kadından diğerine büyük ölçüde değişebilir. Çok erken test yaparsanız, yanlış bir negatif gebelik testi veya silik bir çizgi gibi net olmayan bir sonuç alabilirsiniz . Bu olursa, birkaç gün sonra tekrar test edin.

İmplantasyon bu hafta oluyor

Gelişmekte olan bebeğiniz fallop tüpünden aşağı indi ve kendini rahminizin zarına yerleştirmeye başladı. Bu zamanda, kadınların yüzde 15 ila 25’i , gebe kaldıktan yaklaşık altı ila 12 gün sonra meydana gelen hafif bir kanama olan yerleşme kanaması yaşar. İmplantasyon krampları da hissedebilirsiniz .

Erken gebelik belirtileri

Çoğu kadın adet görene kadar hiçbir şey hissetmez, ancak bu hafta şişkinlik , kramp veya lekelenme fark edebilirsiniz. Göğüsleriniz normalden daha hassas olabilir ve en erken hamilelik belirtilerinden biri olan koku alma duyusunda artış olabilir . Yani eşiniz, eviniz veya köpeğiniz aniden sizden farklı kokuyorsa, yükselen hormonlarınıza teşekkür edin.

3 haftalık gebelik kaç ay?

3 hafta kaç ay: 1. ay

3 hafta gebelikte bebek gelişimi

Büyüyen bebeğin

Gelişmekte olan bebeğiniz, çoğalan ve rahminizin zarına giren birkaç yüz hücreden oluşan küçük bir toptur (blastosist adı verilir). Ortadaki hücreler embriyo olacak. Dışarıdaki hücreler, bebeğinize oksijen ve besin sağlayan ve atıkları uzaklaştıran gözleme şeklindeki organ olan plasenta olacaktır.

Sana bağlanıyorum

Küçük blastosistiniz, gelişmekte olan bebeğinizi rahim duvarınızdaki kan damarlarına bağlayan mikroskobik tünellerden oluşan ilkel bir dolaşım sistemi aracılığıyla oksijen ve besin alıyor (ve atıkları atıyor). Plasenta sonunda bu görevi ilk üç aylık dönemin sonunda devralacak.

İkizlerin mi var?

Bilmek için çok erken. Ancak bu hafta anne karnında çift yumurta ikizlerinin nasıl göründüğünü görmek yine de eğlenceli . Ayrıca ikiz veya daha fazlasına sahip olma olasılığınızı da öğrenebilirsiniz .

3 haftalik hamile

3 haftalık bebek görüntüsü

3 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu

3 haftalık gebelikte bebek boyu ve bebek kilosu henüz belli olmamaktadır.

3 haftalık gebelik annedeki değişiklikler

Erken gebelik hormonları

Plasenta olacak hücreler hamilelik hormonu hCG’yi dışarı pompalıyor. Yumurtalıklarınıza yumurta bırakmayı bırakmasını ve rahminizin astarını ve minik yolcusunu atmasını önleyen progesteron üretmeye devam etmesini söyler. İdrarınızda yeterli hCG olduğunda, pozitif bir gebelik testi sonucu alırsınız.

Sıvılar rahminizi dolduruyor

Amniyotik sıvı, amniyotik kese içinde toplanmaya başlar. Bu sıvı, bebeğinizi önümüzdeki haftalarda ve aylarda yumuşatır ve doğumdan önce veya doğum sırasında suyunuz gelirse sizden fışkıran şey budur.

3 Haftalık Gebelik Belirtileri

Hamilelik belirtileri yok mu?

Bazı kadınlar test pozitif çıkmadan önce bile hamile hissederler , ancak çoğu henüz bir şey fark etmez. Bu hafta belirtileriniz varsa, bazıları PMS gibi hissedebilir. Henüz bir şey hissetmiyorsanız endişelenmeyin. Hamileliğin 5 haftasında bile, kadınların sadece yarısı hamilelik belirtileri hisseder.

Gaz ve şişkinlik

Progesteron hormonu, sindirim sisteminiz de dahil olmak üzere vücudunuzdaki kasları gevşetir. Bu gevşemiş kaslar sindirimi yavaşlatır, bu da gaza ve şişkinliğe neden olabilir ve bağırsaklarınızda rahatsız edici hisler yaratabilir. Hamile kadınların yaklaşık yarısı hamileliklerinin bir noktasında kabızlık yaşar. Her şeyi devam ettirmek için susuz kalmayın ve kepekli tahıllar , meyveler ve sebzeler gibi yüksek lifli yiyecekler yiyin .

Acıyan göğüsler

Birçok kadın hissettikleri hassasiyetin, memelerinin adet öncesi hissettiklerinin abartılı bir versiyonu olduğunu söyler . Bazı kadınlar da hamilelik sırasında meme uçlarının koyulaştığını fark eder.

Lekelenme

Dört veya beş kadından biri bu hafta az miktarda lekelenme fark eder. Bu, implantasyon kanaması olarak bilinir çünkü döllenmiş yumurtanın rahme yerleştiği zaman civarında olur. (Kanamanın yanı sıra ağrınız varsa, derhal sağlık uzmanınızı arayın çünkü bu dış gebelik belirtisi olabilir .)

Bazal vücut ısısı yüksek kalır

Ateşinizi çiziyorsanız , bu hafta yüksek kalmalıdır. Takip etmek için, bir bazal vücut termometresi kullanın ve sabah uyandıktan sonra, yataktan çıkmadan önce ateşinizi ölçün.

3 haftalik hamile vucudu

3 haftalık gebelikte anne vücudu

3 haftalık hamilelikte hamilelik kontrol listesi

Duygularına dikkat et

Hamile olup olmadığınızı öğrenmek için beklerken veya yeni öğrendiğinizde, normalden daha fazla endişeli olmanız normaldir . Kendinizi stresli veya endişeli hissediyorsanız, eşiniz veya güvendiğiniz bir arkadaşınızla konuşun. Veya sizi rahatsız eden her şeyi yazmayı deneyin. Günlük tutmak duygusal sağlığınızı, zihinsel berraklığınızı ve hatta fiziksel sağlığınızı iyileştirebilir.

Aşırı ısınmadan kaçının

Sıcak banyolar, çok sıcak olmadığı sürece hamilelik sırasında iyidir . Ancak buhar banyolarından, jakuzilerden ve saunalardan kaçının. Yüksek vücut ısısı, özellikle hamileliğin erken döneminde, bebeklerde nöral tüp defekti riskinin artmasıyla ilişkilendirilmiştir.

Besleyici yemekler ve atıştırmalıklar yiyin

Meyve ve sebzeler, düşük civalı balıklar ve tam tahıllar gibi gebeliği ve hamileliği destekleyen yiyecekleri yiyin . C vitamini (çilek, turunçgiller, dolmalık biber ve domates gibi), demir (sığır eti, kümes hayvanları, soya ürünleri ve ıspanak gibi) ve kalsiyum (Yunan yoğurdu, güçlendirilmiş tahıl ve pastörize peynir gibi) içeren yiyecekleri seçin . Atıştırmalık fikirleri için, anne adayları için en sevdiğimiz sağlıklı atıştırmalıklardan 10’una göz atın.

Kahveyi azalt

Gebe kalmaya çalışırken ve hamile kaldığınızda, uzmanlar kafein alımınızı günde yaklaşık bir fincan kahve ile sınırlamanızı tavsiye ediyor. Genel olarak kahve ve kafein tüketiminizi izlemek önemlidir çünkü aşırı kafein hamileliğinizi ve bebeğinizi etkileyebilir. Farklı yiyecek ve içeceklerde ne kadar kafein olduğunu görün .

Bırakma konusunda yardım alın

Sigarayı , içkiyi veya uyuşturucuyu bırakmak için yardıma ihtiyacınız varsa , sağlık uzmanınızla konuşun ve bir programa veya danışmana sevk edilmesini isteyin.

Uykunuzu iyileştirin

Yapabiliyorken dinlenin, böylece birkaç ay içinde hamilelikle ilgili uyku bozuklukları ortaya çıktığında , onlara hazır olursunuz. Uykuyla ilgili daha iyi alışkanlıklar oluşturun ve düzenli bir yatma rutini oluşturmak ve yatak odanızı bir uyku sığınağı yapmak gibi iyi uyku uygulamaları üzerinde çalışın.

Merhaba! Anne, bebek ve çocuk gelişimi konusundaki merakımı paylaşan bir yazarım. Deneyimimle içerikler üreterek, ebeveynlere kılavuzluk etmeyi ve birlikte büyümeyi amaçlıyorum. Keşfedin, öğrenin ve birlikte büyüyelim! 🌱✨

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir