İçindekiler
1 yaşındaki bebek nasıl yıkanır, bebek sahibi olmak tüm anne babalar için heyecan verici bir deneyimdir. Sorumluluğu da ömür boyu sürer. Bu bakımdan bebeğin doğuşundan yetişkin çağlarına kadar neredeyse bir ömür boyu korumak kollamak destek vermek gerekiyor. Bu içerikte dünyadaki macerasına yeni başlayan 1 yaşındaki bebeklerde yıkanma nasıl oluyor? Bebek zarar görmeden nasıl sağlıklı bir şekilde yıkanır sorularına cevap vereceğiz.
- 1 yaşındaki bebeğin banyosu nasıl yapılır
- bebek banyosunda dikkat edilecek noktalar
- bebek banyosu nasıl yapılır
- Banyo sırasında gerekli olanlar
- Banyo öncesi hazırlık
- Banyo sonrası yapılacaklar
Konularına değineceğiz.
1 Yaşındaki Bebeğin Banyosu Nasıl Yapılır
1 yaşındaki bebeğin banyosu yapılırken dikkat edeceğiniz bazı hususlar var. Öncelikle suyu dirseğinizle kontrol etmelisiniz. Su ne çok sıcak ne soğuk olmalıdır. Bebek için güvenli bir sıcaklıkta olmalıdır. Bebeği yıkamak için tüm gerekli şampuanların havluların yumuşak fırçanın hazır olması gerekiyor. 1 yaşındaki bebeğin banyosu yapılırken çok fazla şampuan kullanılmamalıdır. Bebeğin saçlarını köpürtecek kadar sabun yeterlidir. Banyo sonrasında cildi nemlendirecek losyonlar hazır olmalıdır. Bebek şampuanı özenle seçilmelidir. 1 yaşındaki bebeğin banyosu yapılırken bebek sıkıntı çekmemelidir. Çok eğlenceli bir deneyim olması için gerekli ortam hazır olmalıdır. Bebek acemice bir yıkanma faslından sonra sürekli olarak banyodan korkacaktır. O yüzden hassas olmakta yarar var.
Banyo Öncesinde Şu Malzemeleri Hazırlayın
- Bebek şampuanı hazır mı?
- Bebek kremi hazır mı?
- Bebek havlusu kuru ve temiz mi?
- Bebek bezi hazır mı
- Su termometresi küvetin içinde mi?
- Bebeğin temiz kuru tulumu hazır mı?
- Oda ısısını 24 dereceye ayarladınız mı?
- Bebeğin sevdiği oyuncaklarını da küvete aldınız mı?
Bunlar hazırsa bebeği sakinleştirecek şarkılar eşliğinde bu aktiviteyi eğlenceli bir şekilde yapabilirsiniz. Bebeğin ağzına burnuna su kaçırmamaya dikkat edin. Yüzünü sabunla iyice doldurmayın. Onu küvete oturtun ve ayaklarından başlayın. Bebek banyoları çok uzun sürmemelidir. Bebeği suda çok uzun süre bırakmak pişiğe neden olabilir. Banyo zamanı ebeveynler ve çocuklar için özel bir zamandır. Bebeğinizle kaliteli zaman geçirmek ve onunla bağ kurmak için bir fırsattır. Gerekli tüm bebek banyo malzemelerine sahip olmak, bu özel zamana hazırlanmanıza yardımcı olacaktır.
1 yaşında Bebeğe Banyo Yaptıracaklara Öneriler
Banyoya başlamadan önce odanın sıcak olduğundan bizzat kendiniz emin olduktan sonra banyo yaptırın. Bebeklerin soğuktan korunması önemlidir. Ilık bir banyo hem siz hem de bebeğiniz için yatıştırıcı ve rahatlatıcı olabilir. Bebeğiniz ılık sudan rahatsızsa sünger banyosu daha iyi bir seçim olabilir. Sünger banyosu, bebeğinizin vücut bölgelerine masaj yapmanızı ve kendilerini rahat hissetmelerini sağlayacaktır. Banyoya başlamadan önce suya çok dikkat edin. Su ılık olsun. Banyo sürecini kısa tutun. Bebeğin hafızasında banyo deneyimi kötü bir deneyim olmasın. Banyoda varsa pencereleri kapalı tutun ki cereyan yapmasın. Bebeği elinden düşürmemek için cildi sabunlu iken küvetten çıkarmayın. Banyoda kaymayı önleyecek paspaslar olsun. Banyo bittikten sonra bebeğin ıslak kalacak yerleri bebekte pişik oluşturacaktır. O yüzden ıslak yer bırakmamaya özen gösterin.
En iyi ve en sağlıklı banyo için baştan sonra dikkatli bir ritüel gerekiyor. Banyo sonrası gözleri kulakları iyice kurutmak, kulak enfeksiyonlarını önlemek için gereklidir. Cilt kuruduktan sonra bebek pudrası kullanabilirsiniz. Böylece bebekte pişiği önlemiş olursunuz. Bebek banyosu bebek bakım sürecinin önemli bir parçasıdır. Ufaklığınızla bağ kurmanın ve birlikte kaliteli zaman geçirmenin en özel anlarından biridir.
Bebek Banyosu Öncesi Küvette Su Sıcaklığı
Banyo suyu için en iyi sıcaklık 37 ila 38 santigrat derece arasındadır. Bunu dirseğinizle test ederek yapabilirsiniz. Kaymaz bir banyo paspası, çocuğunuzun veya sizin kaymanızı ve düşmesini önlemeye yardımcı olacaktır. Sıcaklığı kontrol ettikten sonra bebeği yıkayabilirsiniz. Bebeğinizin saçını durulamayı ve cilde losyon sürmeyi unutmayın. 1 yaşındaki bebeğin banyosu yapılırken bunun ayda 4 kez yapılması gerektiğini unutmayın. Saç derisini gün aşırı şampuanla yıkamak ona zarar verir.
1 Yaşındaki Bebeğe Banyo Faydaları
1 yaşındaki bebeğin banyosu bebeği büyütür mü sorusu da çok soruluyor, cevap hayır büyütmeye katkısı yoktur. Ancak bebek rahatlar ve uykusu çok güzel olacaktır. Bebek banyodan sonra ne sürülür şeklinde yapılan aramalar için de cevap; kokusu ve içinde parfümü olmayan bebek cilt nemlendiricisi kullanmak önerilebilir.
İçeriklerimize mobil uygulamalarımız ile anında ulaşın!