7 Aylık Bebek Gelişimi
  1. Anasayfa
  2. Bebek Gelişimi

7 Aylık Bebek Gelişimi

7 aylık bebek gelişimi, 7 aylık bebek neler yapar, 7 aylık bebek gelişiminde meydana gelenler, 7 aylık bebek gelişim tablosu, 7 aylık bebek zihinsel gelişimi.

0

7 Aylık bebek gelişimi emeklemeye dönemine girdiği ve tek başına ayakta durabileceği gelişeceği zamandır. Aydan aya gelişen bebek daha çok çevreye keşif odaklı hareket etmeye başlamaktadır. Konumuzda daha detaylı olarak 7 aylık bebek gelişimini listeledik.

7 Aylık Bebek Neler Yapar?

7 aylık bebek önceki aya göre daha hareketli olmaya başlar. Bağımsız olarak hareket etmek için sürekli olarak emekler ve bazı eşyalara tutunarak kalkmaya çalışır. Çevreyi tanımadıklarından dolayı sehpa örtülerini çekmeye başlayıp güç alarak ayağa kalkar. Ancak olası tehlikeler yaşanacağından dolayı küçük kazalara sebep verebilir. Bu dönemde gözlemci bir şekilde yaklaşarak olası tehlikelerden korumanız gerekebilir.

Nesneleri tanımak adına nesneleri ağzına atmaya çalışabilir. Boğulma tehlikesi yaşamamak için küçük nesneleri ortamdan uzaklaştırmanız gerekir. Beslenme bakımından ek gıdaya ihtiyaç duyabileceğinden acıkma oranında azalma gözükür. Gece uykularını daha rahat geçiş sağlarken fazla uyuyabilir. Geceleri uyumama problemi 7 aylık bebekte uyku eğitimine yönelerek problemi aşmaya çalışabilirsiniz. Gündüz uyku süresine girdiklerine yaklaşık olarak 1,5 saat sürebilir. Bu dönem içerisinde herhangi bir diş çıkarmadıysa bu zamanlarda çıkarabilir.

7 aylık bebek diş çıkarma belirtileri ise huzursuzluk, hafif ateş, ishal, salya miktarlarında artış olarak gözükür. Çene civarında kızarıklar da meydana gelebilir. Kıyafetlerinde sürekli olarak ıslaklık oluşabilir. Kıyafetinin ıslaklık durumunun yaşanmaması için önlük yerleştirerek koruyabilirsiniz.

7 aylık bebek gelişimi, 7 aylık bebek neler yapar, bebek gelişiminde meydana gelenler, 7 aylık bebek gelişim tablosu, 7 aylık bebek zihinsel gelişimi
7 aylık bebek gelişimi, 7 aylık bebek neler yapar, bebek gelişiminde meydana gelenler, 7 aylık bebek gelişim tablosu, 7 aylık bebek zihinsel gelişimi

7 Aylık Bebek Gelişiminde Neler Meydana Gelir?

7 aylık bebek gelişimi önceki aylara göre denge kabiliyeti daha fazla hale gelir. Desteksiz bir şekilde kendi başına oturabilir. Desteksiz oturmama durumu oluşuyorsa alıştırılıp desteksiz kalması sağlanabilir. Bebeğin bu dönemlerde dişi çıkıyorsa temizliğine dikkat edilmesi gerekir. Bu dönem içerisinde kitaplara ilgi duyabilir. Özellikle kitap okunması ve resimler göstermesi ilgisini daha çok çekecektir.

Oyuncaklarında butona bastığında ses çıkması hoşuna gidecektir. Hayvan sesleri, şarkı sesleri gibi durumlar hafızada kalmasına yardımcı olur. Oyuncaklarıyla fazla vakit geçirebileceği dönem olarak yerini alabilir. Tutup fırlatma gibi eylemlerde gerçekleşebilir. Müziklerde coşkuyla hareket edebileceği zıplamayı gerçekleştirebilir. Uykuya geçiş sağlarken ebeveynlerine bağlı kalarak uykuya geçebilir. Ayrılık korkusu yaşayacağından dolayı ağlama gerçekleşebilir. Bu korkuyu atlatarak eğitim vererek uykuya geçişini kolayca sağlayabilirsiniz.

7 aylık bebek gelişimi içerisinde çevrede yeni biri gördüklerinde yabancılaşma hisseder. Sadece tanıdığı kişilere ilgi göstermektedir. Kişinin alışması için onun yanında sürekli olarak vakit geçirmesi alıştırması gerekmektedir. Tanıma fırsatı olduğunda kişilere karşı daha fazla ilgi duyacaktır.

7 Aylık Bebek Gelişim Tablosu

7 aylık erkek bebeklerde boyu 32 ile 75 cm yer alırken kilosu ise 6-10 kilo arasında yer alır. 7 aylık kız bebeklerde boyu 61 ile 73 cm arasında olurken kilosu ise 5,8-9.8 kilo arasında yer alabilir. Bebeğin bir önceki aya göre verileri karşılaştırma yapılırken düzenli gelişim olup olmadığı da tespit sağlanır. Bu dönem içerisinde hekime gösterildiğinde bazı önerilerde alınabilir. Beslenme ve uyku düzeniyle ilgili öneriler almak bebek gelişiminde yararı olacaktır.

7 Aylık Bebek Zihinsel Gelişimi

7 Aylık bebek gelişimi ebeveynlerinin tepkisini ölçmek adına bazı eylemlerde bulunur. Alınan tepki sonrasında nesnelerden uzaklaşma sağlayabilir. Ancak bazı bebekler bu duruma inatla karşılık verebilir. Öfkeyle karşılık vermek yerine üzüntüyle karşılık vermek yapacağı eylemden uzaklaştırır. Bebekler öfkeyle karşılık verilmesini sevmez. Duyguyla ve sevgiyle yaklaşıldığında anlamasını sağlayabilirsiniz.

Konuşmak için de sürekli olarak farklı ses tonları yapmaya çalışır. Ebeveynlerin çıkardıkları seslere dikkat ederler. Bu dönemde belli heceler diyebilirler. Örnek olarak de-de, ba-ba, ma-ma gibi tek sesliler çıkarabilir. Dil gelişiminin desteklenmesi adına sürekli olarak gözlerine bakarak konuşmak ve eğlendirmek gerekir. Uyku sürecine geçerken veya boş zamanlarınızda kitap okumak zihninde yer edinecektir. Konuşma esnasında yüz mimikleri kullanmak dikkatini daha çok çekecektir. El hareketleri de kullanmak dikkatin yoğunlaşmasını ve anlama yönünde hareket etmesini sağlayacaktır.

7 aylık bebek gelişimi Zihinsel gelişimi için sürekli olarak ismiyle hitap edilmesi sonrasında kendisinin olduğunun anlamasını sağlayacaktır. Konuşmalarınızda hızlı konuşmak yerine tane tane konuşarak ilgisini çekin. Ayrıca bebeğe sevgi hareketleri de sağlamanız ilgiyi tamamen kendinize çekmenizi sağlayacaktır. İhtiyaçlarını çoğunu gülerek, ağlayarak veya çığlık atarak gösterecektir. Bebeğin ses çıkarmasına göre ne yapmak istediğini çözün. Odadan uzaklaştığınızda ağlamaya başvurabilir. Bu tür eylemler alıştırma yaparak onun yalnız kalmasını alıştırabilirsiniz.

İçeriklerimize mobil uygulamalarımız ile anında ulaşın!

android app

Merhaba! Anne, bebek ve çocuk gelişimi konusundaki merakımı paylaşan bir yazarım. Deneyimimle içerikler üreterek, ebeveynlere kılavuzluk etmeyi ve birlikte büyümeyi amaçlıyorum. Keşfedin, öğrenin ve birlikte büyüyelim! 🌱✨

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir