Bebeklere buz küpü verilebilir mi?
  1. Anasayfa
  2. Katılar ve Atıştırmalık Gıdalar

Bebeklere buz küpü verilebilir mi?

0

 

Çocuğunuzun 4 yaşına gelene kadar buz yemesine izin vermeyin. Bebeğinizin diş çıkarma ağrısını hafifletmek veya sıcak bir günde soğuması için bir parça buz emmesine izin vermek iyi bir fikir gibi görünse de , buz küpleri boğulma tehlikesidir . Kayganlar ve bir çocuğun boğazına takılmak için doğru boyuttalar.

Buz küpünün keskin kenarları varsa, çocuğunuzun ağzının içini kesebilir. Buz ayrıca dile ve ağzın iç kısımlarına da yapışarak çok fazla rahatsızlığa neden olabilir. (Buz, düşündüğünüz kadar hızlı erimez.)

Çocuğunuz buz yiyebilecek yaşa geldiğinde, onu çiğnemesine izin vermeyin. Alışkanlıkla buzda çıtırdamak, mineyi aşındırarak dişlere zarar verebilir ve hatta dişlerde küçük kırıklara neden olabilir.

Çocuğunuzun sevdiği çıtır çıtır ise, daha büyük çocuklara atıştırmak için gevrek yiyecekler vermeyi deneyin. Havuç veya kereviz iyi seçimlerdir veya çiğ sebzeler için çok küçüklerse onlara mısır gevreği veya kraker verebilirsiniz.

Sevdikleri soğukluk hissiyse ve çocuğunuz 1 veya daha büyükse, yüzde 100 meyve suyundan yapılan bir buz poposu bu özlemi giderebilir.

Bebeğinizin çok soğuk şeyleri çiğnemesine veya emmesine izin verirken dikkatli olun (örneğin buzlu dondurma veya donmuş yiyecekler). Dondurulmuş madde çok uzun süre ciltle temas halinde kalırsa, soğuğa maruz kalma nedeniyle bebeğin yanakları ve ağzının etrafındaki alan iltihaplandığında, soğuk pannikülite (buzlu şeker panniküliti olarak da bilinir) yol açabilir.

Soğuk pannikülit nadirdir, zararsızdır ve birkaç gün veya hafta sonra kendi kendine geçer. Ancak ağrılı olabilir, bu nedenle bebeğinizi oynarken veya çok soğuk yiyecekler yerken izlemeniz, bunun olmasını önlemek için en iyisidir.

Sıcak bir günse ve küçük çocuğunuz susadıysa, yeterince büyüdüyse ona biraz su veya meyve suyu verin (6 aylıktan büyük bebekler biraz su alabilir ve en az bir yaşına gelene kadar beklemek en iyisidir) onlara meyve suyu vermek için).

Çocuğunuz gerçekten buzu (veya herhangi bir besin değeri olmayan başka bir maddeyi) çiğnemek istiyor gibi görünüyorsa, bu demir eksikliğinin bir işareti olabilecek pika olabilir. Çocuğunuz buz çiğnemeye takıntılıysa veya soluk cilt ve yorgunluk gibi başka anemi belirtileri gösteriyorsa, çocuk doktorunuzla konuşun.

Diş çıkarma ağrısını yatıştırmak için buz kullanmak

Diş çıkarma ağrısını yatıştırmak için bebeğinize buz vermek yerine, buzdolabında lastik bir diş çıkarma halkası bulundurun ve bunu bebeğinize sunun. Dondurucuya diş çıkarma halkaları veya diğer oyuncakları koymayın – çok sertleşip bebeğinizin diş etlerine zarar verebilirler. Ve bebeğinizin ağzında kırılabileceğinden, içlerinde sıvı olan diş çıkarma halkaları almamak en iyisidir.

Diş çıkaran bir bebeği yatıştırmanın diğer yolları arasında, emmesi ve çiğnemesi için buzdolabında nemli bir bezi soğutmak; temiz bir parmağı diş etlerine hafifçe sürterek; ya da onlara çiğnemeleri için donmuş bir simit ya da diş çıkaran kraker vermek (boğulmamaları için yemek yerken onlara göz kulak olun).

Merhaba! Anne, bebek ve çocuk gelişimi konusundaki merakımı paylaşan bir yazarım. Deneyimimle içerikler üreterek, ebeveynlere kılavuzluk etmeyi ve birlikte büyümeyi amaçlıyorum. Keşfedin, öğrenin ve birlikte büyüyelim! 🌱✨

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir