İçindekiler
Mineral eksikliğinizi gidermek için hamilelikte magnezyum eksikliği için ne yemeli? Hamilelikte magnezyum eksikliğinizi gidermek için doğal yöntemlere başvurabilirsiniz. Magnezyum oranı yüksek besinleri tüketebilir böylece doğal yöntemlerle bu rahatsızlıktan kurtulabilirsiniz. Eğer değerleriniz çok düşük çıkarsa doktorunuzun da önerisi ile ilaç tedavisine geçebilirsiniz. Bunun için hamilelikte düzenli kan tahlilleri vermeniz gerekmektedir.
Magnezyum Açısından Yüksek Besinler
Günlük 350 mg magnezyum almamız gerekmektedir. Bunu besinlerden alabiliriz. Örneğin fındık, fıstık, yulaf, ceviz, muz, bezelye, dereotu, patlıcan tüketilebilir. Magnezyum değerlerini arttırmak için günde bir şişe maden suyu içebilirsiniz.
Oldukça merak edilen gebelikte magnezyum bebeğe kilo aldırır mı sorusuna yanıt olarak evet diyebiliriz. Annenin vitamin ve mineral değerlerinin normal olması çocuğun sağlıklı kilo alımını da desteklemektedir.
Hamilelikte Magnezyum Eksikliği
Hemen hemen her kadının hamilelik dönemini sağlıklı bir şekilde geçirmesi için alınan takviyeler arasında magnezyum da yer almaktadır. Söz konusu vücut için de oldukça önemli olduğu bilinen bu mineralin eksiklik durumunda, bebek gelişiminde ciddi problemler de yaşanabilmektedir. Bu problemlerin ise bebeğin kalp ve sinir sistemi durumunda olduğu karşımıza çıkmaktadır.
Bunun yanı sıra bebek gelişimi için hamilelik dönemi içerisinde alınan magnezyum takviyesinin, anne adayı için de hayati öneme sahip olduğu araştırmalar sonucunda ortaya çıkartılmıştır. Söz konusu hamilelik döneminde magnezyum takviyesinin alınmamasının sonuçları arasında anne adayının hayatı da tehlikeye girebilmekte ve anne ile bebeğin ölümüne sebep olabilmektedir.
Hem hamilelik döneminde hem de hamilelik sonrasındaki emzirme döneminde de kullanımı gerektiği bilinen magnezyum takviyesinin bebek gelişimi için şart olan mineral takviyeleri arasında görüldüğü karşımıza çıkmaktadır.
Magnezyum Kullanımının Vücuda Etkileri ve Görevleri Nedir?
Araştırmalar sonucunda elde edilen bilgilere göre bakıldığında magnezyumun vücut için çeşitli rollerde önemli olduğu karşımıza çıkmaktadır. Buna göre bakıldığında magnezyum takviyesi kullanımının vücuda etkileri aşağıdaki gibi sıralanabilmektedir.
- Herkesin bildiği gibi magnezyum kalp, böbrek, kas ve sinir sisteminin normal ve sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için gerekli bir mineraldir,
- Bunun yanı sıra diş ve kemik gelişimi için de oldukça önemli olduğu bilinen magnezyumun vücuda takviyesinde, kemik gelişimi iyi bir şekilde tamamlanmaktadır,
- Vücut içerisinde bulunan bakır, kalsiyum ve D vitamininin de dengeli bir şekilde olmasına yardımcı olmaktadır,
- Yukarıda da değinildiği gibi anne karnındaki bebek gelişimi için bire bir vücut mineral takviyesi olarak karşımıza çıkmaktadır,
- Hem kan şekerini hem de kan basıncı düzenleme gibi görevleri olan magnezyumun, bu gibi olayların kontrolünü de sağladığı bilinmektedir,
- Magnezyum takviyesinin yeterli ve düzenli bir şekilde kullanımı sonucunda, hamilelik döneminde bebek gelişimi normal bir şekilde devam edebilmektedir,
- Özellikle anne karnındaki bebeklerin kemik ve sinir sistemi gelişimi için çok önemli bir takviye olarak bilinmektedir.
Hamilelik Döneminde Yaşlara Göre Magnezyum Takviyesinin Kullanımı Nasıl Olmalıdır?
Her hamilelik döneminde magnezyum takviyesinin aynı oranda seyretmediği karşımıza çıkmaktadır. Yapılan araştırmalar sonucunda yaşlara göre alınması gereken magnezyum takviye miktarının değişiklik gösterdiği ortaya çıkartılmıştır. Buna göre bakıldığında eğer anne adayı 19 – 30 yaş arasında ise günlük magnezyum takviyesinin 350 miligram, 31 yaş ve üzeri bir yaşa sahip ise günlük magnezyum takviyesinin 360 miligram olduğu belirtilmektedir.
Emzirme Döneminde Yaşlara Göre Magnezyum Takviyesinin Kullanımı Nasıl Olmalıdır?
Yukarıda değinildiği gibi emzirme döneminde magnezyum takviyesi de oldukça önemli bir konu olarak görülmektedir. Aynı şekilde hamilelik döneminde olduğu gibi emzirme döneminde de yaşlara göre magnezyum takviyesi alımının miktarı olmaktadır.
Söz konusu bu miktarlara göre bakıldığında ise, eğer anne 19 ile 30 yaşları arasında ise günlük alması gereken magnezyum miktarı 310 miligram iken, 31 yaş üzeri bir yaşa sahip ise günlük alması gereken magnezyum miktarının 320 miligram şeklinde olduğu karşımıza çıkmaktadır.
Aslında bu konu hakkında daha fazla bilgiye ihtiyaç duyuyorsanız doktorunuza danışmak en iyi fikir olabilmektedir. Sizler için en iyi takviye miktarını doktorunuz belirlemektedir. Bu neden ile magnezyum hamilelik döneminde nasıl kullanılır, nereden elde edilir sorusunun cevabı kesin olarak doktorunuzda yer almaktadır. Sorularınızı doktorunuza yönelterek, konu hakkında detaylı bir bilgiye ulaşabilir, almanız gereken takviye miktarlarını öğrenip vücudunuza alabilirsiniz.
İçeriklerimize mobil uygulamalarımız ile anında ulaşın!