anne okulu
Bildirimler
  • Bildiriminiz bulunmamaktadır.
2 aylık bebek gelişimi, 2 aylık bebek kilosu boyu kaç olmalı?
  1. Anasayfa
  2. Ay Ay Bebek Gelişimi

2 aylık bebek gelişimi, 2 aylık bebek kilosu boyu kaç olmalı?

0

2 aylık bebek gelişimi, 2 aylık bebek kilosu, ve boyuyla ilgili merak edilen konular, yeni ebeveynler için oldukça önemlidir. Sağlıklı gelişim için 2 aylık bebek boy kilo değerleri önemli bir göstergedir. İşte 2 aylık bebek gelişimi hakkında bilmeniz gerekenler:

2 aylık bebek gelişimi

2. ayda bebeğiniz dünyayla daha fazla meşgul olabilir ve ağlamaya daha az zaman ayırabilir. Bebeğiniz henüz belirlenmiş bir programa hazır değil. Ancak daha düzenli bir beslenme ve uyku düzenine geçmiş olabilirler.

Bebeğiniz henüz orada değilse, endişelenmeyin. Yeni doğan aşaması, tüm bahislerin kapalı olduğu ve hala hayatta kalma modunda olduğunuz anlamına gelir. Bebeğiniz günün ve gecenin her saatinde uyuyor ve yemek yiyor olabilir ve bu hala bu aşamada beklenebilir. Amacınız, mümkün olduğunda uyumak, bebeğinizin uygun şekilde büyümesini sağlamak ve bebeğinizin yeme ve uyku ipuçlarını öğrenmeye devam etmek, böylece gelecekte daha tutarlı bir bebek programını teşvik etmeye yardımcı olabilirsiniz.

2 aylık kilometre taşları

İşte 2 aylık bebeğinizin ulaşabileceği bazı kilometre taşları:

  • Daha koordineli göz hareketleri. Bu ay bebeğinizin göz hareketleri daha odaklı ve hedefli hale gelir. Örneğin, bebeğiniz önünde hareket eden bir nesneyi izleyebilir ve en sevdiği görünüme, yüzünüze daha fazla odaklanabilir!
  • Artan baş ve boyun kontrolü. Bebeğinizin hala baş ve boyun desteğine ihtiyacı var, ancak her gün güç kazanıyor. Ne kadar çok karın zamanı sunarsanız, bebeğinizin kas kontrolü o kadar iyi olur. (Karın zamanı ayrıca bebeğinizin başının arkasında düz bir nokta oluşmasını engellemesine yardımcı olur.) Karın zamanı dik olarak da yapılabilir: Bebek sargısı veya bebek taşıyıcı kullanıyorsanız, önemli boyun, sırt ve göbek kaslarını güçlendirmeye yardımcı olabilir. bebeğinizin gelişmesi gerekiyor.
  • Mini şınav. Tüm bu karın zamanı sayesinde, bebeğiniz yüzüstü yatarken bile yerden kalkmaya başlayabilir. Bu yaşta bazı bebekler başlarını ve göğüslerini ön kollarından destekleyerek kaldırabilirler, ancak bazıları 4 aylık olana kadar bunu yapmazlar.
  • İşitme. Bebeğiniz sesinizi kesinlikle tanıyabilir ve konuşmanızı, şarkı söylemenizi (iyi yapsanız da yapmasanız da!) veya okumayı dinlemeyi sever. Hatta sesinizi duyduklarında size bakmak için başlarını çevirebilirler. Henüz sözlerinizi anlayamasalar da bebeğiniz tanıdık sesleri tanımayı öğreniyor. Bebeğinizle konuşarak dil öğreniminin temelini oluşturacaksınız – bu nedenle gününüzü ve aktivitelerinizi birlikte anlatın.
  • Soğutma!. Bebeğinizin henüz kelimeleri söylemeye başlamasını beklemeyin, ancak iki ayın sonunda, küçük bebeğiniz oldukça sevimli cıvıltılar veya benzer seslerle ağız şekillerinizi ve seslerinizi taklit etmeye başlayabilir. O ilk tatlı küçük sesler tarafından büyülenmeyi bekleyin.
  • Gülümseyen. Bu ay bebeğiniz size gülümsemeye başladığında kalbinizin erimesine hazırlanın. Yolunuza çıkan bir sürü sakızlı sırıtış var – şimdiye kadarki tüm sıkı çalışmanızın ödüllerini düşünün.
  • Eller ağza. Artık bebeğiniz ellerini ağzına götürmeyi öğrenebilir. Ve kendi kendini yatıştırmaya yönelik ilk girişimde yumruklarını emmeye başlayabilirler. (Bu senin için iyi haber!)

Özellikle bebeğiniz erken doğmuşsa, 2 aylık bir bebek için kilometre taşları çok değişkendir. Bebeğiniz özellikle bu yaşta henüz belirli bir dönüm noktasına ulaşmadıysa, bu bir şeylerin yanlış olduğu anlamına gelmez. Ancak bebeğinizin sağlıklı çocuk ziyaretlerine gittiğinizden emin olun ve gelişimsel gecikmeyle ilgili endişeleriniz varsa bebeğinizin bakım sağlayıcısına bildirin.

2 aylık bebek kilosu boyu

Bebek gelişim tablosuna göre 2 aylık kız bebeğin boyunun, ortalama 57 cm., ağırlığının 4750 gr. ve baş çevresinin 38,3 cm olması beklenir. 2 aylık erkek bebeklerin boyu ortalama 58,5 cm. ağırlığı 5200 gr. ve baş çevresi 39,1 cm olarak hesaplanır.

Çok fazla ihtimal olduğunu unutmayın; her bebek farklıdır ve küçük çocuğunuzun kendi büyüme eğrisini izlemesi önemlidir. Örneğin, doğumda 3 kilo olan bir bebek, 5 kilo ağırlığındaki bir bebekten farklı bir büyüme yörüngesine sahip olacaktır.

Kilo alımının yolunda olduğundan emin olmak için yapabileceğiniz en önemli şey, bebeğinizin tüm doktor ziyaretlerine katılmaktır. Her ziyarette, doktor ağırlıklarını, uzunluklarını ve baş çevrelerini kontrol edecektir.

2 aylık beslenmesi

2 aylıkken bebeğiniz hala 24 saat yemek yiyor olacak. Sonuçta, yapacakları çok şey var!

Peki 2 aylık bebek ne kadar yer? Genel olarak, emzirilen bir bebek her 3 ila 4 saatte bir yemeye devam eder, ancak küçük çocuğunuz, özellikle daha uzun süre uyuyorsa, beslemeler arasında daha uzun süreler gidebilir.

Bebeğinizi talep üzerine beslemeye devam edin. Bu, açlık belirtilerini izlemek ve bebeğinizi göğsünüzü aramak, dudaklarını şapırdatmak veya ellerini emmek gibi açlık belirtileri gösterdiğinde beslemek anlamına gelir. Bebekten bebeğe ve hatta günden güne değişebilmesine rağmen, 24 saatlik periyotta altı ila 10 kez arasında herhangi bir yerde emzirmeyi bekleyebilirsiniz.

2 aylık mamayla beslenen bir bebek, her üç ila dört saatte bir yaklaşık 110 ila 140 gram mama içecektir. Bebeğiniz biberondan veya dönüşümlü olarak mama ve anne sütünden anne sütü alıyorsa, miktar aynı kalmalıdır.

Bebeğinizi beslemek için uyandırıp uyandırmamanız konusunda sorularınız varsa, bebeğinizin doktoruyla konuşmanız iyi bir fikirdir, çünkü bu gerçekten bebeğinizin büyümesine ve karşılaşabileceğiniz herhangi bir beslenme zorluğuna bağlıdır. Bebeğiniz kilo almakta zorlanıyorsa veya herhangi bir tıbbi nedenle ekstra beslenmeye ihtiyaç duyuyorsa, beslenmek için uyanmak çok önemli olabilir. Diğer bebekler için, beslenme yoluyla uyumak uygun olabilir. 2 aylıkken birçok bebek daha uzun süre – yaklaşık 4 ila 6 saat – uyuyabilir ve yemek için uyandırılmalarına gerek yoktur.

2 aylık bebek uyku düzeni

Muhtemelen bebeğiniz 2 aylıkken daha fazla uyuyacaktır, ancak küçük bebeğiniz muhtemelen henüz gece boyunca uyuyamayacak. (Ancak, bazı bebekler olacaktır, bu yüzden şanslı olanlardan biriyseniz, tadını çıkarın!)

Ama 2 aylık bir bebek ne kadar uyumalı? Çok fazla. Bebeğiniz hala yenidoğan uyku aşamasındadır ve her 24 saatte bir 14 ila 17 saat arası uykuya ihtiyacı vardır.

2 aylık bir bebek için uyku hakkında bilmeniz gereken bazı önemli şeyler:

  • Bebeğiniz daha düzenli bir uyku-uyanıklık düzenine yerleşmeye başlayabilir. Bu, daha tahmin edilebilir şekerlemelere ve şekerlemeler arasında 1 ila 2 saat uyanık kalma sürelerine sahip olabilecekleri anlamına gelir.
  • Bebeğinizin uykusu şöyle görünebilir: İki sabah uykusu, iki öğleden sonra, bir akşam uykusu ve gece bölünmüş uyku. Daha fazla ayrıntı için bu örnek bebek programlarına göz atın.
  • 2 aylık bebeğiniz uyku eğitimini denemeye hazır değil – bebeğiniz 4 ila 6 aylık olana kadar beklemeniz gerekecek. Bebeğiniz henüz uykuyu düzenleme yeteneğini geliştirmedi ve hala gece boyunca düzenli beslenmeye ihtiyacı var.

Uyku eğitimi için çok erken olsa da bebeğinizi iyi bir uykucu olmaya teşvik edebilirsiniz:

  • Şekerlemeleri kısa tutun – yaklaşık bir ila iki saat.
  • Oldukça tutarlı bir programda beslenmeler, dışarı çıkmalar ve yatma zamanı ile bebeğinizin gününe mümkün olduğunca fazla öngörülebilirlik ekleyin.
  • Bebeğinizin günlerini aydınlık ve meşgul, geceleri karanlık ve sessiz tutun, böylece uyku zamanının geldiğini anlayabilirler.
  • Bebeğinizi uykulu ama uyanıkken yatırın, kendi kendilerine uykuya dalma şansı verin.
  • Banyo, beslenme ve ninni gibi şeylerle bebeğiniz için basit bir yatma rutini başlatın.

 

2 aylık bebek sağlığı

2 aylıkken bebeğinizin bir sonraki sağlıklı bebek kontrolüne gelmesi gerekir. Küçük çocuğunuzun iyi büyümesini sağlamak için düzenli doktor ziyaretleri önemlidir. 2 aylık ziyaret, sahip olduğunuz endişeleri tartışmanız ve bebeğinizin uyku veya beslenmesindeki tüm zorlukları ele almanız için bir şanstır. İşte 2 aylık kontrolde bekleyebilecekleriniz:

  • Bir tıp asistanı veya hemşire, bebeğinizin ağırlık, uzunluk ve baş çevresi dahil tüm fiziksel ölçümlerini alacaktır. Bu ölçümler, bebeğinizin zaman içindeki büyümesini izlemek için bir büyüme çizelgesine çizilecektir. Unutmayın, iki bebek aynı şekilde gelişmez.
  • Bebeğinizin doktoru uyku, beslenme ve davranışla ilgili tüm endişelerinizi giderecek ve bebeğinizin uyku ve yeme alışkanlıklarını soracaktır.
  • Doktor tam bir fizik muayene yapacak ve bebek bezi bölgesi de dahil olmak üzere bebeğinizi baştan ayağa kontrol edecektir.
  • Doktor, D vitamini damlaları vermek, karın üstü zamanını teşvik etmek ve güvenli uyku uygulamalarını izlemek de dahil olmak üzere bebeğinizi sağlıklı tutmak için önerilen adımları uyguladığınızdan emin olacaktır.

Bebeğiniz ayrıca 2 aylık ziyarette birkaç aşı için uygun olacaktır. Aşılarla ilgili tüm sorularınızı bebeğinizin doktoruna sorduğunuzdan emin olun. Sorularınız olması normaldir ve iyi bir doktor, küçük çocuğunuz için aşıların güvenliğini ve önemini açıklamaya yardımcı olacaktır. İşte 2 aylık bebeğinizin alabileceği aşılar:

  • Pnömokok aşısı: 5 yaşından küçük çocuklarda görülebilen menenjit ve pnömoni gibi pnömokok enfeksiyonlarına karşı korur.
  • DTaP aşısı: Difteri, tetanoz ve boğmaca (boğmaca) olmak üzere üç ana enfeksiyona karşı koruyan karma aşı. Özellikle boğmaca çok bulaşıcıdır ve bebekler için ölümcül olabilir.
  • Hib aşısı: Menenjit, pnömoni ve epiglottit (şiddetli boğaz şişmesi) gibi ciddi durumların önde gelen nedeni olan Haemophilus influenza tip b’ye karşı koruma sağlar.
  • Çocuk felci aşısı: Bu aşı sayesinde çocuk felci dünya çapında yok edilmeye çok yakın olabilir.
  • Rotavirüs aşısı: Bebekler ve çocuklar arasında önde gelen ishal nedenlerini önler. Bu ağızdan verilir, bu nedenle dürtme gerekmez.
  • Hepatit B aşısı: Karaciğer hastalığına ve ölüme neden olabilen Hepatit B’ye karşı korur. Üç ayrı çekimden oluşan bir seri halinde verilir, bu nedenle bebeğiniz zaten ilkini almış olabilir.

Merhaba! Anne, bebek ve çocuk gelişimi konusundaki merakımı paylaşan bir yazarım. Deneyimimle içerikler üreterek, ebeveynlere kılavuzluk etmeyi ve birlikte büyümeyi amaçlıyorum. Keşfedin, öğrenin ve birlikte büyüyelim! 🌱✨

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir