3 Aylık Bebek Gelişimi
  1. Anasayfa
  2. Bebek Gelişimi

3 Aylık Bebek Gelişimi

3 aylık bebek gelişimi, 3 aylık bebek gelişimi nasıldır, 3 aylık erkek ve kız bebek boy kilo, 3 aylık bebek beslenmesi, 3 aylık bebek oyuncakları.

0

3 aylık bebek gelişiminde bebeğiniz hızlı geliştiği ve daha da etkin bir şekilde iletişimde kurduğu dönem olarak yer alır. Bebeğin daha hareketli olması ve zihin yapısının gelişmesiyle daha keyifli dakikalar geçirdiğiniz dönemdir. 3 aylık bebek gelişiminde etkin özellikleriyle birlikte sıralanmasını sağladık.

3 Aylık Bebeğim Gelişimi Nasıldır? 

3 aylık bebek gelişiminde çoğu kişi tarafından dönemler arasında en zevk veren dönem olarak bilinir. Hem fiziksel hem de zihinsel olarak gelişen bebekte merak duygusu artışı meydana gelir. Çevresinden gelen seslere daha çok ayırt ederek yabancı ses duyduğunda oraya doğru yönelmek ister. Göz gelişimiyle çevresindeki renkleri daha rahat ayırt ederek algılama seviyesi daha çok artıştadır. 

3 Aylık Bebek Fiziksel Gelişimi

3 Aylık bebek gelişiminde daha kontrollü bir şekilde hareket eden bebek uzun süre desteksiz bir şekilde dik durabilmektedir. Ayrıca bu dönem içerisinde başlarını daha kontrol edebilmektedir. İlk zamanlarında desteklenerek oturulması sağlanabilir. Ellerini sıklıkla kullanan bebek, ellerini yumruk yaparak nesnelere vurma eylemi gerçekleştirebilir. 

Nesneleri kavramaya çalışarak ağzına götürme eylemi de yapabilmektedir. Ortamda bulunan nesnelere dikkat ederek bu dönemde zararlı maddelerden uzak tutmanız gerekmektedir. Dokunma duyuları bu aylar içerisinde daha hassas halde olacaktır. 

Nesnelere daha dikkatle bakarak tanıma işlemi gerçekleştirerek. Kasları gelişmesiyle uzanma eylemi gerçekleştirirler. Oyuncakları arasında ses çıkaran aletler yer alıyorsa onları sallayarak eğlenceli vakitler gerçekleştirebilirler. Ses çıkarmasıyla birlikte daha çok bağırma sesi gibi eylemler gerçekleştirebilirler.

3 aylık bebek gelişimi, 3 aylık bebek gelişimi nasıldır, 3 aylık erkek ve kız bebek boy kilo, 3 aylık bebek beslenmesi, 3 aylık bebek oyuncakları
3 aylık bebek gelişimi, 3 aylık erkek ve kız bebek boy kilo

3 Aylık Erkek Bebek Kilosu ve Boyu 

3 aylık erkek bebek gelişim tablosuna göre boy ve kilo oranı belirlenmektedir. Erkek bebeklerde 3 aylık bebek için ortalama boy oranı 55-65 cm arasındadır. Kilo oranı ise 4150-7500 gr arasında normal olarak kabul edilmektedir.

3 Aylık Kız Bebek Boy Kilo 

3 Aylık kız bebeğin gelişim tablosuna göre boy ve kilo oranı belirlenmesi sağlanır. Kız bebeklerde 3 aylık bebek için ortalama boy oranı 54-65 cm olurken kilo oranı ise 4000-7200 gr arasında olan bebekler normal olarak ölçüt belirlenmektedir.

3 Aylık Bebek Beslenmesi 

3 Aylık bebek beslenmesinde ek gıdaya ihtiyaç duyulmamaktadır. Anne sütü veya formül mama olarak kullanmak normal olarak kabul edilir. Beslenme döngüsü olarak günde 5-6 kez kadar beslemek yeterli olacaktır. Bebekler bu dönem içerisinde 3 saatte bir beslenmelidir. Ağlama durumunda bu durum daha az süreye de çekilebilir. Geri kalan kısımları uyku olarak değerlendirmelidir. Uyku sırasında uyandırarak emzirme sağlayarak aç kalmasını engelleyebilirsiniz.

3 Aylık Bebek Gelişimi İçin Neler Yapılmalı?

  • 3 Aylık bebek gelişimi için bebeğin beşiğin görebileceği bir yerde oyuncak bağlayabilirsiniz. Yalnız kaldığında oyuncakla oyun oynayarak etkileşim kuracaktır. Oyuncağı her gün farklı yerlere koyarak hareket edip yönelmesini sağlayabilirsiniz.
  • Bebekler bu dönemde aktif olarak el ve bacaklarını kullanmaktadır. Eline ve bacağına ses çıkaran oyuncaklar bağlamak daha çok hareketli olmasını ve eğlenceli vakitler geçirmesini sağlayacaktır.
  • Farklı sesleri olan çıngırak sağlamak ritim tutmasını sağlayarak sesleri tanımasını sağlar. İlk başlarda fark etmeden sallasa da ilerleyen zamanlarda sesleri ayırt ederek istediği sese göre çıngırağı sallayacaktır.
  • Bebeklerin çıkardığı seslerle sizle iletişim kurmaya çalışmaktadır. Yaptığı sesleri taklit ederek ve yumuşak ses tonlarıyla iletişim kurmaya çalışarak sosyal gelişimine yardımcı olun.
  • Bebeği kucağınıza alarak göz teması kurun. Bu aşamada onunla konuşarak başınızı sağa veya sola çevirin. Bebeğiniz etkileşim sonucu sizi taklit etmeye çalışarak hareket edecektir. Bu tür eylemler aranızdaki bağı da artıracaktır.
  • Bebek uyanık olduğunda beşiğe koyun. Bu esnada odayı terk ederek ağlamasını bekleyin. Ağlaması başladığında tekrardan odaya girerek kucağınıza alın ve ihtiyacını giderin. Bu aşamalarda bebeğin güven duygusu gelişerek size karşı bağlılığı daha da artış gösterecektir.

3 Aylık Bebek Oyuncakları

3 aylık bebek oyuncakları oyun minderleri, ses çıkaran oyuncaklar, çıngırak, pelüş hayvan modelleri, küçük toplar gibi oyuncaklar alabilirsiniz. Özellikle bu dönemde ses çıkaran oyuncaklara oldukça merakı bulunmaktadır. Sesleri ayırt edebildiğinden dolayı çıngıraklarla daha çok ilgili olacaktır. 

3 Aylık Bebek Uyku Düzeni

3 Aylık bebekte 24 saat içerisinde bebek ortalama olarak 14-16 saat uyuma ihtiyacı bulunmaktadır. Bebekler altına kaçırma, yemek ihtiyacı veya ilgi için ağlama sesi çıkarabilir. İhtiyacına göre hareket ederek bebeğinizin uyumasını sağlayabilirsiniz.

İçeriklerimize mobil uygulamalarımız ile anında ulaşın!

android app

Merhaba! Anne, bebek ve çocuk gelişimi konusundaki merakımı paylaşan bir yazarım. Deneyimimle içerikler üreterek, ebeveynlere kılavuzluk etmeyi ve birlikte büyümeyi amaçlıyorum. Keşfedin, öğrenin ve birlikte büyüyelim! 🌱✨

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir