33 Haftalık Gebelik Kaç Aylık? 33 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu
  1. Anasayfa
  2. Hamilelik

33 Haftalık Gebelik Kaç Aylık? 33 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu

0

33 haftalık gebelik kaç aylık?, 33 haftalık bebek kilosu ve boyu ne kadardır? Hamileliğin 33. haftasında neler oluyor? 33 haftalık gebelikte bebek gelişiminde yaşananlar ve değişimler hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

33. Hafta Gebelik

Yumuşak noktalar

Bebeğinizin kafatasındaki kemikler üst üste biner ve doğum kanalından geçebilmesi için kurşun benzeri bir şekle sıkışır.

Huffing ve şişirme

Büyüyen rahminiz diyaframınıza baskı yaptığından ve ciğerlerinize doğru ittiğinden nefes darlığınız tipiktir .

hamilelik beyni

Unutkan hissediyorsanız endişelenmeyin . Aklında çok şey var. Stres ve yorgunluk, konsantre olma yeteneğinizi etkileyebilir.

33 haftalık gebelik kaç ay?

33 hafta kaç ay: 8. ay

33 hafta gebelikte bebek gelişimi

Kafatası esnekliği

Bebeğinizin kafatasındaki kemikler birbirine kaynaşmamıştır, bu da hareket etmelerine ve hafifçe üst üste binmelerine izin vererek doğum kanalından geçmesini kolaylaştırır. (Doğum sırasında kafa üzerindeki baskı o kadar yoğundur ki, birçok bebek koni kafası benzeri bir görünümle doğar .) Bu kemikler erken yetişkinliğe kadar tamamen kaynaşmaz, bu nedenle bebeklik döneminde beyin ve diğer dokular genişledikçe büyüyebilirler. ve çocukluk.

Cilt yumuşatma

Bebeğiniz kırışık, yabancı görünümü hızla kaybediyor ve cildi daha az kırmızı ve şeffaf. Doğuma hazırlanırken dolgunlaştıkça yumuşak ve pürüzsüz hale geliyor.

çok hareket

Rahminizde sıkılaşıyor, bu nedenle bebeğiniz çok fazla takla yapmıyor, ancak tekme miktarı aynı kalmalıdır.

33 haftalik gebelik

33 haftalık bebek görüntüsü

Bebeğiniz yaklaşık bir ananas büyüklüğünde

pineapple

33 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu

Bebeğin boy ve kilosu etkenlere bağlı olarak değişebilmektedir. Genel olarak 33 haftalık gebelikte bebek boyu yaklaşık 42-43 cm dir. 33 haftalık gebelikte bebek kilosu ise 2100 gram olması beklenir.

33 haftalık gebelik annedeki değişiklikler

Uyku problemi

Bırakın uyumak şöyle dursun, oturacak kolay bir pozisyon bulmak daha da zorlaşıyor .

bilek ağrısı

Parmaklarınızda, bileklerinizde ve ellerinizde biraz ağrı ve hatta uyuşma hissediyor olabilirsiniz. Vücudunuzdaki diğer birçok doku gibi, bileğinizdekiler de sıvıyı tutabilir ve bu da bileğinizdeki kemikli bir kanal olan karpal tüneldeki basıncı artırabilir.

 

33 haftalik gebelik 2

33 haftalık gebelikte anne vücudu

33 haftada gebelik kontrol listesi

Büyükanne ve büyükbaba isimlerini düşünün

Her zaman “Büyükanne” ve “Büyükbaba” ile gidebilirsin, ancak ebeveynlerinin ve kayınpederinin gitmek isteyebileceği birçok başka isim var.

Tekme saymak

Bebeğinizin aktif olma eğiliminde olduğu bir gün seçin. Sessizce oturun ya da yanınıza yatın ve 10 farklı hareketi (tekmeler, seğirmeler ve yuvarlanmaların hepsi sayılır) hissetmenizin ne kadar sürdüğünü zamanlayın. İki saat içinde en az 10 hareket hissetmezseniz sağlayıcınızı arayın.

Merhaba! Anne, bebek ve çocuk gelişimi konusundaki merakımı paylaşan bir yazarım. Deneyimimle içerikler üreterek, ebeveynlere kılavuzluk etmeyi ve birlikte büyümeyi amaçlıyorum. Keşfedin, öğrenin ve birlikte büyüyelim! 🌱✨

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir