16 Haftalık Gebelik Kaç Aylık? 16 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu
  1. Anasayfa
  2. Hamilelik

16 Haftalık Gebelik Kaç Aylık? 16 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu

0

16 haftalık gebelik kaç aylık?, 16 haftalık bebek kilosu ve boyu ne kadardır? Hamileliğin 16. haftasında neler oluyor? 16 haftalık gebelikte bebek gelişiminde yaşananlar ve değişimler hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

16. Hafta Gebelik

Bebek tekmeleri çok yakında

Muhtemelen 16 ila 22 hafta arasında, muhtemelen otururken veya sessizce yatarken , bebeğinizin hareketlerini hissetmeye başlayacaksınız . Kıdemli anneler genellikle “hızlanma” olarak bilinen ilk belli belirsiz çarpıntıları ilk kez anne olacaklardan daha erken fark ederler.

Hamilelik parıltısı

Hamilelik sırasında parlayan cilt bir efsane değildir – dalgalanan hormon seviyeleri ve artan kan akışı sayesinde gerçekleşen gerçek bir şeydir. Büyük olasılıkla ikinci üç aylık dönemde hamilelik parıltısı yaşarsınız.

16 haftalık gebelik kaç ay?

16 hafta kaç ay: 4. ay

16 hafta gebelikte bebek gelişimi

Hassas bebek cildi

Bebeğinizin cildi ince ve yarı saydamdır. Hamileliğiniz ilerledikçe kalınlaşacak ve gelişecektir, ancak oldukça uzun bir süre neredeyse şeffaf olmaya devam edecektir.

Saç derisi desenleme

Bebeğinizin saç derisinde saç kökleri ömür boyu kalacak bir desen oluşturuyor. Bu desen , bebeğinizin saçının nasıl büyüyeceğine dair aşamayı belirler . Doğumdan sonra yeni saç kökleri oluşmaz, bu nedenle bebekler sahip olacakları tüm saç kökleriyle doğarlar.

Kalp iş başında

Bebeğinizin kalbi artık her gün yaklaşık 25 litre kan pompalamaktadır ve bebeğiniz geliştikçe bu miktar artmaya devam edecektir.

16 haftalik gebelik

16 haftalık bebek görüntüsü

Bebeğiniz yaklaşık bir avokado büyüklüğünde

avokado

16 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu

Bebeğin boy ve kilosu etkenlere bağlı olarak değişebilmektedir. Genel olarak 16 haftalık gebelikte bebek boyu yaklaşık 10-13 cm dir. 16 haftalık gebelikte bebek kilosu ise 80-150 gram arasında olması beklenir.

16 haftalık gebelik annedeki değişiklikler

Yuvarlak bağ ağrısı

Muhteşem rahminiz büyüdükçe, onu destekleyen yuvarlak bağlar kalınlaşıyor ve esniyor. Ne yazık ki, bu, yuvarlak bağ ağrısı adı verilen karnınızın bir veya iki tarafında keskin, bıçaklayıcı bir ağrıya neden olabilir . Bu olursa, durmaya ve dinlenmeye çalışın – yuvarlak bağ ağrısı hızla hafifleyecektir. Dinlendikten sonra hala kramp hissediyorsanız , doktorunuzu veya ebenizi arayın.

Gaz ve şişkinlik

Sindirim sisteminiz de dahil olmak üzere vücudunuzdaki kasları gevşeten progesteron hormonu sayesinde vücudunuz normalden çok daha fazla gaz üretiyor. Bu gevşemiş kaslar sindiriminizi yavaşlatır, bu da bağırsağınızda daha fazla gaza, şişkinliğe ve rahatsız edici hislere yol açar. Gazdan kurtulmak için daha küçük, daha sık öğünler yiyin ve yemek yerken zaman ayırın. Gazlı içeceklerden ve yapay tatlandırıcı sorbitolden kaçının. Ve hareket edin – hızlı bir yürüyüş sindiriminizi harekete geçirebilir.

Sırt ağrısı

Birçok kadın hamilelik sırasında sırt ağrısı yaşar . Rahminiz genişledikçe karın kaslarınızı zayıflatır ve belinize ekstra yük bindirir. Hormonal değişiklikler ayrıca eklemlerinizi gevşetir ve pelvik kemiklerinizi omurganıza bağlayan bağları gevşeterek dengesizlik ve ağrıya neden olur. Ağırlık çalışması , doğum öncesi yoga , yürüyüş , yüzme ve pelvik tilt gibi egzersizler kasları güçlendirmeye ve rahatsızlığı azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca partnerinizden veya arkadaşınızdan sırt ağrınız için hamilelik masajı yapmasını isteyebilir veya bir uygulayıcı ile doğum öncesi masajı için rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Meme değişiklikleri

Muhtemelen meme uçlarında ağrı, meme hassasiyeti, belirgin damarlar, pigment değişiklikleri ve areolalarınızda daha belirgin şişlikler gibi meme değişiklikleri fark etmişsinizdir. Bazen hamile kadınların göğüslerinde de yumrular ve yumrular oluşur. Bunlar genellikle zararsızdır ve süt dolu kistler (galaktosel) veya iyi huylu meme tümörleri (fibroadenomlar) olabilir. Bir kadının hamilelik sırasında ciddi bir şey (meme kanseri gibi) geliştirmesi alışılmadık bir durumdur. Ancak, sağlayıcınıza zor veya başka türlü ilgili topaklar hakkında bilgi verin.

Unutkanlık

” Gebelik beyni ” gerçek mi? Araştırmacılar emin değil, ancak birçok anne adayı dalgınlık ve odaklanma sorunu yaşadığını bildiriyor. Bunun neden olduğunu kimse tam olarak bilmiyor, ancak stres ve kaygı, yorgunluk ve hormonların bir kombinasyonunun hamilelik sırasında unutkanlığa yol açması muhtemel görünüyor. Günlük yaşamınızdaki şeyleri takip etmekte sorun yaşıyorsanız, mümkün olduğunca basitleştirmeyi, yardım istemeyi ve düzenli kalmak için telefonunuzun takvimini ve diğer uygulamalarını kullanmayı deneyin.

Hamilelik baş ağrıları

Hamilelik sırasında baş ağrıları yaygındır ve stres, dehidrasyon, uyku eksikliği, kafeini azaltma , hormonal değişiklikler ve diğer düzenli şeylerden kaynaklanabilir. Bununla birlikte, ikinci veya üçüncü trimesterde şiddetli bir baş ağrınız varsa, bu bir preeklampsi belirtisi olabilir . İlk kez kötü bir baş ağrınız veya baş ağrınız varsa sağlayıcınızı arayın.

16 haftalik gebelik 2

16 haftalık gebelikte anne vücudu

16 haftalık hamilelikte hamilelik kontrol listesi

İkinci üç aylık dönem doğum öncesi testlerini araştırın

Yeni trimester, yeni doğum öncesi testler . Yaklaşık 16 ila 18 hafta arasında, spina bifida gibi nöral tüp kusurlarını (beyin ve omurilikle ilgili sorunlar) taramaya yardımcı olması için Alfa Fetal Protein (AFP) için bir test önerilebilir . (Bu test, birkaç hafta içinde sahip olacağınız anatomi ultrasonu kadar doğru değildir ). Pozitif tarama yaparsanız, doktorunuz kapsamlı bir ultrason için sizi bir uzmana yönlendirecektir. Sağlayıcınız, ilk üç aylık dönem ekranınız veya NIPT’niz yoksa ancak Down sendromu taraması istiyorsanız dörtlü ekran sipariş edebilir .

Güvenli olmayan faaliyetlerden kaçının

Karnınız büyüdükçe, yüksek düşme riski taşıyan veya karnınızda travmaya neden olabilecek güvenli olmayan faaliyetlerden kaçınmanız önemlidir. Bu, tüplü dalış, temas sporları, snowboard, yokuş aşağı kayak, dört tekerlekli, ata binme ve bazı eğlence parkı gezilerinin yasak olduğu anlamına gelir.

Kilo alımınızı takip edin

Bakıcınız, sağlıklı bir aralıkta olduğunuzdan ve iyi bir hızda aldığınızdan emin olmak için kilonuzu izleyecektir. Yolda kalmak için hamilelikte kilo alımı hesaplayıcımızı da kullanabilirsiniz .

Bir bebek isimleri listesi başlatın

İşte sizin ve eşinizin yaşayabileceği bebek isimleri bulmanın iyi bir yolu : Beğendiğiniz on ismin bir listesini yapın. Partnerinizin de aynısını yapmasını sağlayın. Ticaret listeleri ve sırayla (umarım) ortak noktalarınız olana kadar sevmediğiniz isimlerin üzerini çizin.

Bebeğinizle konuşun

Henüz yüz yüze sohbet edemeseniz de, bebeğinizle konuşmak, bağlanma sürecini başlatmak için harika bir yoldur. Gerçek bir konuşma yapmak çok tuhaf görünüyorsa, aktivitelerinizi anlatın, yüksek sesle okuyun veya çocuğunuz için gizli dileklerinizi paylaşın. Bebeğinize mektup yazmak , şimdi ve çocuğunuz bir gün mektubu okuduğunda bağlantı kurmanın özel bir yoludur.

16 haftalık hamile karın

Vücudunuz çok çalışıyor – bu yüzden ona biraz daha sevgi gösterin. Kalçanızda veya kasıklarınızda ağrı hissediyorsanız bir hamile destek giysisi kullanın, sutyenlerinizi ve iç çamaşırlarınızı iyileştirin ve yatakta rahat edemiyorsanız bir hamilelik yastığı alın. Doğru yastık, sırtınızı ve karnınızı destekleyerek uykunuzu önemli ölçüde iyileştirebilir.

Hamilelik için bazı sevimli dairelere veya diğer iyi ayakkabılara yatırım yapmayı düşünün – ancak hamileliğinizin ilerleyen dönemlerinde ayaklarınızın şişeceğini ve hatta büyüyeceğini unutmayın, bu nedenle normalden yarım veya tam numara büyük satın almak isteyebilirsiniz.

Ayrıca doğum öncesi masajı , yüz bakımı veya manikür ve pedikür ile kendinizi şımartmak isteyebilirsiniz . Bazı temel önlemleri aldığınız sürece hamilelik sırasında hepsi güvenlidir.

Merhaba! Anne, bebek ve çocuk gelişimi konusundaki merakımı paylaşan bir yazarım. Deneyimimle içerikler üreterek, ebeveynlere kılavuzluk etmeyi ve birlikte büyümeyi amaçlıyorum. Keşfedin, öğrenin ve birlikte büyüyelim! 🌱✨

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir