7 Haftalık Gebelik Kaç Aylık? 7 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu
  1. Anasayfa
  2. Hamilelik

7 Haftalık Gebelik Kaç Aylık? 7 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu

0

7 haftalık gebelik kaç aylık?, 7 haftalık bebek kilosu ve boyu ne kadardır? Hamileliğin 7. haftasında neler oluyor? 7 haftalık gebelikte bebek gelişiminde yaşananlar ve değişimler hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

7. Hafta Gebelik

Bebeğiniz şekilleniyor

Bebeğinizin küçük özellikleri – gözler, burun, ağız ve kulaklar – daha belirgin görünmeye başlıyor. Kol ve bacak tomurcukları uzar.

Test kararları

İlk trimester doğum öncesi test seçenekleri arasında NIPT kan testi, NT ultrason ve CVS bulunur. Hangi testlerin sizin için uygun olduğuna karar vermekte sorun yaşıyorsanız, sağlık uzmanınızla ve güvendiğiniz diğer kişilerle konuşun.

Atlanacak yiyecekler

Şu anda kaçınılması gereken bazı  yiyecekler : Kılıçbalığı, soğuk şarküteri etleri, çiğ istiridye, ev yapımı kurabiye hamuru, fasulye filizi, ekstra büyük kahveler, pastörize edilmemiş meyve suları ve queso fresk.

7 haftalık gebelik kaç ay?

7 hafta kaç ay: 2. ay

7 hafta gebelikte bebek gelişimi

Bebeğinizin gözleri

Gözün bebeğinizin görmesini sağlayan ana bölümleri ( kornea, iris, göz bebeği, lens ve retina) bu hafta gelişmeye başlar ve sadece birkaç hafta sonra neredeyse tamamen oluşurlar.

Bebeğinizin sindirim sistemi

Bebeğinizin midesi ve yemek borusu oluşmaya başlar. Yemek borusu, yiyecekleri bebeğinizin ağzından mideye taşıyan tüptür.

Bebeğinizin karaciğeri ve pankreası da bu hafta gelişmeye başlıyor.

Beyin gelişimi

Bebeğinizin omuriliği ve beyni haline gelen nöral tüp, bebeğinizin beyni en üstte olacak şekilde her iki ucunda da oluşmuş ve kapanmıştır. Şimdi üç alandan oluşuyor (ön beyin, orta beyin ve arka beyin). Şaşırtıcı bir şekilde, bebeğinizin beyni hamilelik boyunca ortalama olarak dakikada 250.000 hücre kazanır.

7 haftalik gebelik

7 haftalık bebek görüntüsü

Bebeğiniz yaklaşık bir yaban mersini büyüklüğünde

Yabanmersini

7 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu

Bebeğin boy ve kilosu etkenlere bağlı olarak değişebilmektedir. Genel olarak 7 haftalık gebelikte bebek boyu yaklaşık 10-13 mm dir. 7 haftalık gebelikte bebek kilosu ise 2 gram olması beklenir.

7 haftalık gebelik annedeki değişiklikler

Dikkat edilmesi gereken hamilelik belirtileri

Vücudunuz hamilelik sırasında o kadar hızlı değişir ki, yeni bir ağrı veya semptomun “normal” olup olmadığını veya sağlık uzmanınızı aramanız veya hatta acil servise gitmeniz gerekip gerekmediğini bilmek zordur. Asla göz ardı etmemeniz gereken belirtilere göz atın . Ve alt satırı unutmayın: Endişeleniyorsanız, içgüdülerinize güvenin ve yardım alın.

Artan koku alma duyusu

Birçok yeni hamile kadın, tıkaç uyandıran kokulardan bunaldıklarını fark eder. Bu, sisteminizde hızla artan östrojen seviyelerinin bir yan etkisi olabilir. Eşinizin, evcil hayvanınızın veya evinizin artık çekici gelmediğini bile keşfedebilirsiniz. Ancak cesaretinizi toplayın, bu yüksek koku alma duyusu geçicidir ve muhtemelen erken hamilelikten sonra kaybolacaktır.

Gıda isteksizlikleri

Aniden, eskiden zevk aldığınız bazı yiyeceklerin artık size tamamen itici geldiğini fark edebilirsiniz. Gıda isteksizliği , hızla artan östrojen seviyelerinin bir başka yan etkisidir. Genellikle ilk üç aylık dönemde başlarlar ve ikinci üç ayda kaybolurlar, ancak bebeğiniz doğana kadar iştahınızın kesilmesi olasıdır.

Sık idrara çıkma isteği

Daha sık işeme ihtiyacı , hamileliğin en yaygın erken belirtilerinden biridir. Bu aşamada muhtemelen kanınızın böbreklerinize daha hızlı akmasını sağlayan ve mesanenizi daha sık dolduran hormonal değişiklikler neden olur.

Ruh hali

Birçok hamile kadın, huysuzluğun 6 ila 10 hafta civarında alevlendiğini fark eder. Seken duygulara muhtemelen stres, yorgunluk ve hormonal değişiklikler neden olur. Ayrıca ebeveyn olma konusunda sahip olabileceğiniz çeşitli duygular vardır.

aşırı tükürük

Bunu hayal etmiyorsunuz – hamileyken daha fazla tükürüğün olması normal. Daha fazla üretiyor veya daha az yutuyor olabilirsiniz – ya da ikisinin bir kombinasyonu. Hormonal değişiklikler, mide bulantısı ve mide ekşimesi, hamilelik sırasında daha fazla salya salgılamanıza neden olabilir. Bununla başa çıkmak için dişlerinizi daha sık fırçalamayı deneyin, küçük ve dengeli öğünler yiyin ve bol su için. Ayrıca sert şeker veya sakız emmek de yutmanıza yardımcı olabilir.

Kabızlık

Kadınların yarısına kadarı hamilelik sırasında bir noktada kabızlık yaşar. Bunun nedeni hamilelik hormonlarının vücuttaki düz kasları gevşetmesidir, bu da yiyeceklerin sisteminizde daha yavaş hareket ettiği anlamına gelir. Yüksek lifli gıdalar (tam tahıllar, meyveler, sebzeler ve baklagiller gibi) yiyerek, bol su içerek, egzersiz yaparak, farklı bir doğum öncesi vitamini deneyerek ve canınız sıkıldığında her zaman tuvalete giderek kabızlıkla mücadele edebilirsiniz.

Göğüste ağrılı yanma hissi

Mide ekşimesi (asit hazımsızlığı veya asit reflü olarak da bilinir), boğazın alt kısmı ile göğüs kemiğinin alt kısmı arasında bir yanma hissidir. Bazı anne adayları için çok rahatsız edici ve ne yazık ki kaçınılmazdır. Mide ekşimesini azaltmak için yapabileceğiniz birçok şey vardır: midenizi bulandıran yiyecek ve içeceklerden kaçının, daha küçük öğünler yiyin, öğünlerle birlikte yemek yerine öğün aralarında su için, sakız çiğneyin, ayakta uyuyun ve iki saat içinde yemeyin. ya da üç saat yatmadan.

Hamilelik belirtileri yok mu?

Gelecek haftaya kadar, bekleyen annelerin yüzde 90’ı bazı hamilelik belirtileri hissediyor. Ama bu herkes değil! Hamile hissetmiyorsanız (veya gelip geçen semptomlarınız varsa), pozitif bir hamilelik testi yaptıysanız, büyük olasılıkla hamile olduğunuzdan emin olun. Bazı kadınların neden hamilelik belirtileri göstermediğini kimse bilmiyor, ancak bu hamileliğinizde bir sorun olduğu anlamına gelmiyor.

Belirtinizi görmüyor musunuz?

Sahip olduğunuz bir semptomu mu merak ediyorsunuz? Bunu hamilelik belirtileri sayfamızda bulabilirsiniz .

7 haftalik gebelik 2

7 haftalık gebelikte anne vücudu

7 haftalık hamilelikte hamilelik kontrol listesi

iyi yemek için elinden geleni yap

İlk üç aylık döneminizde çok yönlü bir diyet yiyemiyorsanız endişelenmeyin – mide bulantısı bunu imkansız hale getirebilir. Sadece iyi yemek için elinizden gelenin en iyisini yapın . Beklerken sağlıklı öğünleri nasıl planlayacağınızı öğrenin ve bu 15 lezzetli ve besleyici tarife göz atın . Ayrıca hamilelik için en iyi 12 gıdayı aklınızda bulundurun : yumurta, somon, fasulye, tatlı patates, kepekli tahıllar, ceviz, Yunan yoğurdu, brokoli ve koyu yeşil yapraklı sebzeler, yağsız et ve kümes hayvanları, renkli meyve ve sebzeler, avokado ve kuru meyve.

Partnerinizle bağlantı kurun

Bebek sahibi olmanın ağırlığını (kelimenin tam anlamıyla) taşıyor olsanız da, eşinizin hamileliğinizi paylaşabileceği birçok yol vardır. Bebek doğmadan önce ne kadar çok bağ kurarsanız, yenidoğana birlikte bakmanın zorluklarını aşmak için o kadar donanımlı olursunuz. Randevu gecelerine zaman ayırın, ebeveynlik hakkında konuşun ve gelecekle ilgili umutlarınızı ve hayallerinizi paylaşın.

 

Hamileliğinizi ne zaman ilan edeceğinize karar verin

Bazı anne adayları, düşük yapma riskinin düştüğü ilk üç aylık dönemi beklerken, diğerleri bunu hemen duyurur. Bazıları iş arkadaşlarına veya patronlarına işte farklı muamele görmekten kaçınmalarını söylemek için beklerken, diğerleri işyerindeki arkadaşlarının neden solungaçlarının biraz yeşil olduğunu anlamalarını istiyor. Ayrıca haberleri nasıl herkese açık hale getireceğinizi düşünün ve diğer ebeveynlerden yaratıcı ilham alın .

7 haftalık hamile karın

Karnınız temelde aynı görünebilir (özellikle bol kıyafetlerin altına gizlenmiş). Büyüyen göğüsleriniz ise farklı bir hikaye anlatıyor olabilir. Şu andan itibaren, göğüslerinizin fark edilir şekilde büyüdüğünü fark edebilirsiniz ve hamileliğiniz boyunca büyümeye devam edeceklerdir. Özellikle ilk bebeğinizse, bir veya iki fincan boyutunu büyütmek yaygındır. Cildiniz gerildiğinde göğüsleriniz kaşınabilir ve üzerlerinde çatlaklar oluşabilir .

Merhaba! Anne, bebek ve çocuk gelişimi konusundaki merakımı paylaşan bir yazarım. Deneyimimle içerikler üreterek, ebeveynlere kılavuzluk etmeyi ve birlikte büyümeyi amaçlıyorum. Keşfedin, öğrenin ve birlikte büyüyelim! 🌱✨

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir