Göğüs tıkanıklığına ne iyi gelir?
  1. Anasayfa
  2. Emzirme

Göğüs tıkanıklığına ne iyi gelir?

0

Bebeğiniz gece boyunca uyumaya başladığında genellikle kutlama sebebidir. Ancak erken saatlerde emziriyorsanız ve bebeğiniz aniden beslenmeyi atlarsa, dolgun ve sıkı göğüslerle rahatsız olarak uyanıyor olabilirsiniz. Bazen göğüsleriniz o kadar tıkanabilir ki acıyla uyanırsınız. Çözüm ne?

Göğüs tıkanıklığında ne yapmalısınız?

Gece boyunca tıkanırsanız, bebeğinizi emzirebilir veya kendinizi daha rahat ettirecek kadar süt sağabilirsiniz.

Bebeğiniz yeni doğduğunda ve her iki veya üç saatte bir emzirmek için uyandığında, süt tedarikinizin sağlanmasına yardımcı olur. Ayrıca göğüslerinizin fazla dolmasını da engeller. Artık bebeğiniz beslemeler arasında daha uzun sürebilir, vücudunuzun da aynısını yapması gerekir. Ve sonunda olacak.

Birçok bebek gece uykularını kademeli olarak uzatır, bu da bu süreci kolaylaştırır – vücudunuz emzirmeden geceleri daha uzun sürelere gitmeye yavaş yavaş uyum sağlayacaktır. Ancak bazen geceleri her üç veya dört saatte bir emziren bir bebek aniden altı veya yedi saat uyur. İşte o zaman göğüsleriniz çok dolabilir ve onlarla kayalar kadar sert hissederek uyanabilirsiniz.

Tıkanmayı gidermek için emziriyorsanız, bebeğinizi tamamen uyandırmamaya çalışın. Onları göğsünüze koyun ve hala yarı uykudayken biraz emmeye teşvik edin (buna “rüya beslemesi” denir). Bebeğinizi emzirmek için tamamen uyandırmanın sorunu şu ki – eğer bebeğiniz göğüslerinizi boşaltırsa – vücudunuz uyum sağlamak yerine o gece beslenmesi için süt üretmeye devam edecektir.

Ayrıca bebeğiniz uyanana kadar beklemeyi deneyebilir, ardından onu besleyebilirsiniz. Emzirdikten sonra göğüsleriniz hala çok doluysa da pompalayabilirsiniz. Bu şekilde herhangi bir tıkanıklığı giderecek ve biraz pompalanmış anne sütü stoğu oluşturacaksınız.

Yine de tıkanmış hissederken çok fazla beklemeyin. Aşırı dolu göğüslerle bir veya iki saatten fazla gitmek, süt tedarikinizi potansiyel olarak azaltabilir. Ayrıca tıkalı kanallar, hatta meme iltihabı veya mastitis ile sonuçlanabilir.

Bebeğinizi beslemek için uyandırarak gelişen uyku alışkanlıklarını atmaktan endişe duyabilirsiniz. Sonuçta, gece boyunca uyumalarını istiyorsunuz! Ama onları emzirmek için yeterince uzun süre uyandırıyorsanız (ve özellikle de zar zor uyandırıyorsanız), bu bir sorun olmamalıdır. Gece anne sütünde yüksek olan hormonlar (triptofan ve prolaktin) sizin ve bebeğinizin rahatlamasına ve kolayca uykuya dalmasına yardımcı olabilir.

Ancak bunun yerine pompalamayı ve uyuyan bebeğinizin uyumasına izin vermeyi tercih edebilirsiniz. Göğüsleriniz dolu ve rahatsız olduğu için kendiliğinden uyanırsanız, “rahatlamak için” pompalayın – onları biraz yumuşatmaya yetecek kadar. Bunu elektrikli göğüs pompası veya manuel göğüs pompası ile yapabilir veya bir şişe veya bardağa elle sağabilirsiniz. Mümkünse her gece biraz pompalamadan önceki süreyi uzatarak birkaç gün devam edin.

Geceleri ne sıklıkla pompalamalıyım?

Kesin bir kural yoktur, ancak amaç, rahat olacak kadar sık ​​pompalamaktır. Aşırı süt dolu hissederek uyanırsanız ve bebeğiniz uyanma belirtisi göstermiyorsa, şişliği giderecek kadar pompalayın. Bundan daha fazlasını pompalamayın, yoksa vücudunuza her gece o saatte beslenmek için süt üretmeye devam etmesi için sinyal verirsiniz.

Rahatlamak için sabahtan önce tekrar pompalamanız gerekiyorsa, sorun değil.

Basıncı serbest bırakmak için gerektiği kadar pompaladıktan sonra, pompalamadan önce biraz daha uzun sürebilir, örneğin dört saat yerine beş veya altı saat. Siz ve bebeğiniz senkronize olana kadar süreyi kademeli olarak uzatmaya devam edin.

Her zaman bir gecede tıkanacak mıyım?

Neyse ki hayır. Kendinize biraz zaman verin (sadece birkaç gece sürebilir) ve göğüsleriniz bebeğinizin yeni programına uyum sağlayacaktır.

Tabii ki, bebeklerle ilgili çoğu şey gibi, adım adım doğrusal bir ilerleme olmayabilir. Bebeğiniz bir gece boyunca uyuyabilir ve diğer gecenin yarısında beslenmek için uyanabilir. Sadece bir uyku regresyonuna ulaşmak için haftalarca gece uyuyabilirler veya bir büyüme atağı geçirirken küme yemi için uyanmaya başlayabilirler. Bebeğinizin liderliğini takip edin. Emzirme tamamen arz ve taleple ilgilidir ve göğüsleriniz bebeğinizin ihtiyaçlarına uyum sağlayabilir.

Bebeğiniz yeni bir programa uyduktan sonra, vücudunuz bütün gece süt büfesinin artık gerekli olmadığı ipucunu alacaktır. Sadece birkaç gün sonra, uyanmadan önce daha uzun süre dayanabileceksiniz. Sonunda, bebeğinizin yemeye hazır olduğu normal bir saatte uyandığınızı göreceksiniz. Sabahları daha dinlenmiş ve sadece rahat bir şekilde dolu hissedeceksiniz.

Merhaba! Anne, bebek ve çocuk gelişimi konusundaki merakımı paylaşan bir yazarım. Deneyimimle içerikler üreterek, ebeveynlere kılavuzluk etmeyi ve birlikte büyümeyi amaçlıyorum. Keşfedin, öğrenin ve birlikte büyüyelim! 🌱✨

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir