12 Haftalık Gebelik Kaç Aylık? 12 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu
  1. Anasayfa
  2. Hamilelik

12 Haftalık Gebelik Kaç Aylık? 12 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu

0

12 haftalık gebelik kaç aylık?, 12 haftalık bebek kilosu ve boyu ne kadardır? Hamileliğin 12. haftasında neler oluyor? 12 haftalık gebelikte bebek gelişiminde yaşananlar ve değişimler hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

12. Hafta Gebelik

Büyüyen rahminiz

Rahminiz bir greyfurt boyutuna ulaştı! Sağlık uzmanınız artık üst kısmını (fundus) karnınızın altında, kasık kemiğinizin üzerinde hissedebilir.

Düşük oranı düşer

Düşük yapma konusunda endişeleniyorsanız (pek çok anne-baba gibi), işte size bazı mutlu haberler: Hamileliğiniz ilerledikçe risk önemli ölçüde düşer. İlk doğum öncesi ziyaretiniz olduğunda ve bebeğinizin kalp atışlarını gördüğünüzde veya duyduğunuzda, düşük yapma şansınız çok düşüktür.

Bebeğiniz tamamen şekillendi

Bebeğinizin tüm hayati organları ve vücut parçaları yerinde. Hamileliğiniz boyunca gelişmeye devam edecekler.

12 haftalık gebelik kaç ay?

12 hafta kaç ay: 3. ay

12 hafta gebelikte bebek gelişimi

Küçük hareketler

Bu hafta bebeğiniz ellerini açıp kapatabilir (yumruk yaparak) ve ayak parmaklarını kıvırabilir.

Minik tırnaklar

Bebeğinizin parmaklarında ve ayak parmaklarında büyüyen minik tırnakları var .

Bebeğinizin bağırsakları

Mide ve yemek borusu hamileliğin yaklaşık 7 haftasında oluşmaya başladı ve bebeğinizin bağırsakları o kadar hızlı büyüdü ki göbek kordonuna çıktılar. Yakında karın duvarı kapanacak ve bağırsakları karınlarının içine girecek.

12 haftalik gebelik

12 haftalık bebek görüntüsü

Bebeğiniz bir limon büyüklüğünde

Misket Limonu

12 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu

Bebeğin boy ve kilosu etkenlere bağlı olarak değişebilmektedir. Genel olarak 12 haftalık gebelikte bebek boyu yaklaşık 5-6 cm dir. 12 haftalık gebelikte bebek kilosu ise 10-14 gram arasında olması beklenir.

12 haftalık gebelik annedeki değişiklikler

hamilelik stresi

Hamilelik sırasında biraz stres hissetmek normaldir . Pek çok anne adayı (ve partneri) bebeklerinin sağlığı, mali durumu ve gelecekteki değişiklikleri nasıl ele alacakları konusunda endişelenir. Ancak stres sürekli veya bunaltıcı hale gelirse, doktorunuzla veya ebenizle konuşun. Kronik stres sizin için iyi değil ve hamilelik depresyonu veya kaygısına dönüşebilir .

baş ağrısı

Baş ağrısı , 12 haftada yaygın bir hamilelik belirtisidir. Sık sık küçük öğünler yiyerek, bol su içerek, yeterince uyuyarak, egzersiz yaparak, meditasyon ve yoga gibi gevşeme teknikleri uygulayarak ve doğum öncesi masaj yaptırarak bunlardan kaçınabilirsiniz . Baş ağrısı çekiyorsanız, alnınıza veya kafatasınızın tabanına sıcak veya soğuk uygulayın, duş alın ve akupunkturu düşünün . Sağlık hizmeti sağlayıcıları , hamilelik sırasında reçetesiz satılan en güvenli ağrı kesicinin asetaminofen (Tylenol) olduğunu düşünür, ancak hamilelik sırasında herhangi bir ilaç almadan önce doktorunuzla veya ebenizle konuşun.

Gıda isteksizlikleri

Hamilelik hormonları ve artan koku alma duyusu , muhtemelen yaşadığınız herhangi bir gıda isteksizliğinin arkasındadır . Hamile kadınların yaklaşık yüzde 60’ı genellikle et, yumurta, süt ürünleri, baharatlı yiyecekler, güçlü kokulu yiyecekler ve kahveden hoşlanmaz. İkinci üç aylık döneme girerken yiyecek isteksizliğinin kaybolması ihtimali yüksektir. O zamana kadar, midesi daha kolay olan yumuşak veya soğuk yiyecekler yemeyi deneyin. Yemek kokuları sizi hasta ediyorsa, eşiniz veya sevdiğiniz birinin şimdilik yemek yapıp yapamayacağına bakın.

Tükenmişlik

Hala yorgun musun? Araştırmalar, hamile kadınların yüzde 95’inin hamilelik sırasında , özellikle ilk trimesterde yorgunluk yaşadığını gösteriyor. Büyük olasılıkla, ikinci üç aylık dönemde daha fazla enerjiye sahip olmayı dört gözle bekleyebilirsiniz. Bekleyen annelerin çoğu, daha fazla ağırlık taşıdıkları ve daha fazla uyku bozukluğu yaşadıkları üçüncü trimesterde tekrar yorgun hissetmeye başlar. Mantıksız görünse de, hafif egzersiz hamilelik sırasında enerjinizi yüksek tutmanın en iyi yollarından biridir. Ve normal olsa da, hamilelik yorgunluğu demir eksikliği anemisi veya depresyon belirtisi olabilir, bu yüzden pes etmiyorsa sağlayıcınızla konuşun.

Baş dönmesi

Hamilelikte baş dönmesi , kardiyovasküler sisteminizin dramatik değişiklikler geçirmesinden kaynaklanır: Kalp atış hızınız yükselir, kalbiniz dakikada daha fazla kan pompalar ve vücudunuzdaki kan miktarı yüzde 30 ila 50 oranında artar. Baş dönmesi veya sersemlik hissediyorsanız, vücudunuza ve beyninize kan akışını en üst düzeye çıkarmak için yan yatın. Yatamıyorsanız, oturun ve başınızı dizlerinizin arasına koyun.

Nefes darlığı

Tam bir nefes alamadığınızı hissediyorsanız, bunu hayal etmiyorsunuz demektir. Hamilelik sırasında nefes darlığı olması nadir değildir. Beklerken daha fazla oksijene ihtiyaç duyarsınız ve progesterondaki artış aslında akciğer kapasitenizi genişleterek daha derin nefes alabilmenizi sağlar. Bununla birlikte, astım gibi bir solunum sorununuz varsa, hamilelik sırasında kötüleşebilir. Bazı nefes darlığı normal olsa da, göğüs ağrısı, hızlı veya düzensiz kalp atışı veya şiddetli veya ani nefes darlığı gibi semptomlarınız varsa derhal doktorunuzu arayın.

12 haftalik gebelik 2

12 haftalık gebelikte anne vücudu

12 haftalık hamilelikte hamilelik kontrol listesi

Bir bebek bütçesi yapın

Bebek kıyafetleri , bebek bezleri , oyuncaklar , besleme malzemeleri ve bebek gereçleri gibi bebek masraflarını nasıl halledeceğinizi tartışmak için eşinizle oturun . Çocuk bakımı için ödeme yapacaksanız , aylık bütçenizden çok büyük bir pay alabilir. Bebeğiniz için para biriktirmek için harcamalarınızı azaltabileceğiniz beyin fırtınası yapın. Bu bir angarya gibi gelebilir, ancak ortaya çıkan iç huzuru buna değer olabilir.

Hamilelik egzersizine başlayın

Egzersiz , taşıyacağınız ekstra ağırlığı yönetmek için ihtiyaç duyacağınız gücü ve dayanıklılığı geliştirmenize yardımcı olur; doğum için hazırlanmak; ve hamileliğin bazı ağrı ve sancılarını önler . Aynı zamanda harika bir stres azaltıcı ve ruh hali güçlendiricidir. Amerikan Kadın Doğum ve Jinekologlar Koleji, haftanın çoğu veya tüm günlerinde en az 20 ila 30 dakika orta yoğunlukta egzersiz (haftada 2,5 saate eşit) önerir. Hamileliğiniz sırasında egzersiz yapmadıysanız, başlamadan önce sağlık uzmanınıza danışın ve sakin olduğunuzdan, vücudunuzu dinlediğinizden ve güvenli hamilelik egzersizi için bu yönergeleri uyguladığınızdan emin olun .

Susuz kalma

Yeterince su içmek hamilelikte kabızlık , hemoroid , idrar yolu ve mesane enfeksiyonları gibi yaygın sorunları önlemeye yardımcı olabilir . Bu hedef kesin bir bilim olmasa da, hamile kadınların her gün yaklaşık on adet 8 ons bardak su veya diğer içecekleri içmeleri önerilir. İhtiyaçlarınız aktivite seviyelerinize, bedeninize ve hava durumuna göre değişebilir. Örneğin, dışarısı sıcakken veya egzersiz yaparken normalden daha fazla sıvıya ihtiyacınız olabilir. Yeterince su alıp almadığınızı anlamanın en iyi yolu: İdrarınız uçuk sarı veya renksiz görünmeli ve ara sıra susamış hissetmelisiniz.

Bir günlük tutun

Hamilelik günlüğü , geçmekte olduğunuz tüm değişiklikleri kaydetmenin ve yansıtmanın güçlü bir yoludur. Ve bir günlük tutmak aslında sizin için iyi olabilir: Araştırmalar, bir günlükte yazmanın (ifade edici yazma olarak da adlandırılır) duygusal esenliğinizi, zihinsel berraklığınızı ve hatta fiziksel sağlığınızı iyileştirebileceğini gösteriyor. Hamilelik günlüğünüz aynı zamanda geriye dönüp bakmaktan ve belki de çocuğunuzla paylaşmaktan keyif alacağınız bir hatıradır.

Kegel’lerinizi yapın

Kegels , pelvik tabanınızın kaslarını güçlendiren egzersizlerdir. Bunları tutarlı bir şekilde yapın ve doğumdan sonra iyileşmek için daha kolay bir zamanınız olabilir. Kegel egzersizleri ayrıca idrar kaçırmayı önlemeye yardımcı olur. Dişlerinizi fırçalarken, kırmızı ışıkta otururken veya kafede kuyrukta beklerken istediğiniz zaman Kegels yapabilirsiniz. 10 ila 20 kez tekrarlanan hızlı bir sıkma ile başlayarak pelvik taban kaslarınızı sıkın ve tutun.

12 haftalık hamile karın

Hamile kıyafetleri için alışverişe başlamanın zamanı geldi mi? Duruma göre değişir. Şimdilik, mevcut gardırobunuzdan tozluklar, maksi elbiseler ve büyük beden kazaklar gibi daha geniş eşyaları rahatça giyebilirsiniz. Ayrıca, büyüyen göbeğinize daha fazla yer açmak için pantolonunuzun düğmesinin etrafına saç tokası takmak veya fermuarsız pantolonun üstüne giymek için kendi göbek bandınızı yapmak gibi kullanabileceğiniz birçok denenmiş ve gerçek hamilelik kıyafeti tüyosu vardır.

Ancak bir kez göstermeye başladığınızda ve karnınız patladığında, hamile kıyafetleri genellikle en rahat olanıdır. Alışveriş yaparken, hamile bedenlerinin normal beden bedenleriyle aynı şekilde çalıştığını bilin , böylece hamilelik öncesi bedeninize bağlı kalabilirsiniz. Büyük beden hamile kıyafetleri için de beden seçimi geçerlidir .

Merhaba! Anne, bebek ve çocuk gelişimi konusundaki merakımı paylaşan bir yazarım. Deneyimimle içerikler üreterek, ebeveynlere kılavuzluk etmeyi ve birlikte büyümeyi amaçlıyorum. Keşfedin, öğrenin ve birlikte büyüyelim! 🌱✨

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir