11 Haftalık Gebelik Kaç Aylık? 11 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu
  1. Anasayfa
  2. Hamilelik

11 Haftalık Gebelik Kaç Aylık? 11 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu

0

11 haftalık gebelik kaç aylık?, 11 haftalık bebek kilosu ve boyu ne kadardır? Hamileliğin 11. haftasında neler oluyor? 11 haftalık gebelikte bebek gelişiminde yaşananlar ve değişimler hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

11. Hafta Gebelik

Tekmeleri ne zaman hissedeceksin

Bebeğiniz takla atmak ve esnemekle meşgul, ancak hala farkedemeyecek kadar küçükler. Muhtemelen en az 16 haftalık hamile olana kadar bebeğinizin hareketlerini hissetmeyeceksiniz .

11 haftalık gebelik kaç ay?

11 hafta kaç ay: 3. ay

11 hafta gebelikte bebek gelişimi

Bebeğinizin parmakları ve ayak parmakları

Bebeğinizin minik parmakları ve ayak parmakları ağlarını kaybetmiş, belirgin ve daha uzundur.

Organlar çalışıyor

İlk üç aylık dönemin sonuna geldiğinizde, bebeğinizin tüm hayati organları yerinde ve birçoğu zaten çalışmaya başladı. Karaciğer kırmızı kan hücreleri yapıyor, böbrekler idrar yapıyor ve pankreas insülin yapmaya başlıyor. Bebeğinizin kalbinin dört odası tamamen oluşmuştur ve bebeğinizin kalbi atmaktadır .

Cinsel organlar oluşuyor

Bu haftanın sonunda bebeğinizin cinsel organları gelişmeye başlayacak. Dış cinsel organlar – erkeklerde penis ve skrotum, kızlarda klitoris ve labia – yaklaşık 11 haftaya kadar birbirinden farklılaşmaya başlamaz. Ve o zaman bile, ultrasonda erkek ve kız çocukları arasındaki farkı kolayca görebilmek için birkaç hafta daha gerekiyor.

11 haftalik gebelik

11 haftalık bebek görüntüsü

Bebeğiniz yaklaşık bir incir büyüklüğünde

fig

11 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu

Bebeğin boy ve kilosu etkenlere bağlı olarak değişebilmektedir. Genel olarak 11 haftalık gebelikte bebek boyu yaklaşık 4-6 cm dir. 11 haftalık gebelikte bebek kilosu ise 8 gram olması beklenir.

11 haftalık gebelik annedeki değişiklikler

Kabızlık ve gaz

Kabızlık , gaz ve şişkinlik , kısmen sindirimi yavaşlatabilen hormonal değişiklikler nedeniyle hamilelik sırasında yaygındır. Her şeyi hareket ettirmek için gün boyunca su yudumlayın , yüksek lifli yiyecekler (taze meyve ve sebzeler gibi) yiyin ve her şeyi hareket ettirmek için egzersiz yapın.

Göğüste ağrılı yanma hissi

Genellikle göğüs kemiğinizin altından boğazınızın alt kısmına kadar uzanan bir yanma hissi olan mide ekşimesi (asit hazımsızlığı da denir) hissetmeye başlayabilirsiniz . Birçok kadın hamilelik sırasında ilk kez mide ekşimesi yaşar veya daha da kötüleştiğini fark eder. Mide ekşimesini azaltmak için yemek yedikten sonra uzanmayın; yağlı, baharatlı, kızarmış veya çok baharatlı yiyeceklerden kaçının; daha küçük öğünler yiyin; ve yemeklerinizle birlikte çok fazla sıvı içmeyin.

çatışan duygular

Bunun bir yolu yok, bir bebeğiniz olduğunda hayatınız derinden değişiyor. Güne bağlı olarak değişiklikler için heyecanlı, biraz gergin veya endişeli olabilirsiniz. Dinlenmeye öncelik verdiğinizden, sağlıklı yemekler planladığınızdan , güvenli bir şekilde egzersiz yaptığınızdan ve duygularınızı güvendiğiniz biriyle paylaştığınızdan emin olun. Kendinize iyi bakarak bebeğinize de iyi bakmış olursunuz.

Tükenmişlik

Hamilelik yorgunluğu muhtemelen hala güçlü. Bekleyin, ikinci üç aylık döneminize geldiğinizde çok yakında büyük bir enerji patlaması hissedebilirsiniz . Besleyici hamilelik atıştırmalıkları yiyerek , daha erken yatarak, şekerleme yaparak ve gereksiz görevleri ve taahhütleri keserek gücünüzü koruyun .

vajinal akıntı

Artan östrojen seviyeleri, iç çamaşırınızda daha fazla vajinal akıntıya neden olabilir. Sağlıklı akıntı açık ila süt beyazı ve hafif kokuludur. Taburculuğunuzda hoş olmayan bir koku varsa doktorunuzu veya ebenizi arayın; ağrı veya kaşıntıya neden olur; veya gri, sarı veya yeşil görünür.

Gıda isteksizlikleri

Hem aşerme hem de tam tersi – yemekten kaçınma – hamilelik sırasında yaygın ve normaldir. Hamile kadınların yaklaşık yüzde 60’ının, muhtemelen hormonal değişiklikler ve artan koku alma duyusu nedeniyle gıda isteksizliği olduğu tahmin edilmektedir . Bebeğiniz doğana kadar iştahınızın kesilmesi olasıdır, ancak genellikle ikinci üç aylık dönemde gıda isteksizlikleri ( sabah bulantısı gibi) ortadan kalkar.

baş ağrısı

İlk üç aylık dönemdeki baş ağrılarına genellikle hormonal değişiklikler, stres, tıkanıklık, alerji, uykusuzluk veya dehidrasyon neden olur. Bazı kadınlar hamileyken ilk kez migren baş ağrısına sahiptir, ancak migrene yatkın olan birçok kadın, bunların hamilelik sırasında gerçekten düzeldiğini bulmaktadır. Egzersiz yapmak, baş ağrısı tetikleyicilerine dikkat etmek ve asetaminofen almak (sağlık uzmanınızın onayı ile) hamilelik baş ağrılarından kaçınmanın ve tedavi etmenin bazı güvenli yollarıdır.

11 haftalik gebelik 2

11 haftalık gebelikte anne vücudu

11 haftalık hamilelikte hamilelik kontrol listesi

Hamilelik kilo alımı hakkında bilgi edinin

Mide bulantısı iyi yemek yemenizi engellediyse veya henüz fazla kilo almadıysanız endişelenmeyin . Sağlıklı bir kiloda başlarsanız, uzmanlar ilk üç aylık dönemde 1 ila 5 kilo almanızı önerir. Bazı kadınlar ilk üç aylık dönemde bundan daha fazlasını kazanırlar – bazen sadece daha az sağlıklı yiyecekleri mideye indirebildikleri için. Endişeniz varsa, hamilelikte kilo alımı hesaplayıcımızı kullanın ve doktorunuzla veya ebenizle konuşun.

Doktor ofisinde zaman kazanın

Çok sayıda doğum öncesi randevuya gideceksiniz: Bunlar genellikle birinci ve ikinci üç aylık dönemlerde dört haftada bir ve hatta üçüncü üç aylık dönemde daha sıktır. Profesyonel bir ipucu: Kontrollerinizi sabah ilk iş veya öğle yemeğinden sonraki ilk randevu için planlayın. Geçilmesi gereken hasta yığını yoktur, bu nedenle bekleme olasılığınız daha düşüktür.

Kalsiyum açısından zengin besinler tüketin

Yeterli kalsiyum almak hamilelik sırasında çok önemlidir. Bebeğinizin güçlü kemikler, dişler, sinirler ve kaslar için kalsiyuma ihtiyacı vardır. Hamilelik sırasında diyetinizde yeterince kalsiyum almazsanız, bebeğiniz onu kemiklerinizden çekecektir! Ayrıca, yeterli kalsiyum seviyeleri bazı ciddi gebelik komplikasyonları riskinizi azaltabilir. 19 yaş ve üstü kadınların günde 1000 mg kalsiyuma ihtiyacı vardır. Doğum öncesi vitamininizden biraz alırsınız , ancak süt ve diğer süt ürünleri gibi kalsiyum açısından zengin besinlere de sahip olmanız önemlidir; konserve balık; ve kalsiyum takviyeli tahıl, meyve suyu, soya sütü ve ekmek. Önerilen miktarı almadığınızı düşünüyorsanız, kalsiyum takviyesi ekleme konusunda sağlayıcınızla konuşun.

cildine iyi bak

” Hamilelik parıltısı ” gerçek olsa da, genellikle hamileliğin ilerleyen zamanlarına kadar kendini göstermez. Ve hamilelik ayrıca cilt sorunlarından adil payını da getiriyor. Akne , varisli damarlar , melazma , kızarıklıklar , kaşıntılı cilt veya çatlak izleri gelişebilir . Bunlardan bazıları önlenemez – ancak bol su içerek, güneş kremi sürerek ve sık sık nemlendirerek cildinize yardımcı olabilirsiniz.

11 haftalık hamile karın

Henüz bir yumru fark etmiyorsanız, endişelenmeyin. Her kadın ve her bebek yumruğu farklıdır ve hamileliğin ne zaman başladığı kesin olarak belli değildir . Büyüyen rahminiz kasık kemiğinin üzerinde genişlemeye başladığında belirgin bir şekilde hamile görünmeye başlayacaksınız; bu, en erken 12 haftalık hamileyken, ancak genellikle birkaç hafta sonra olabilir. 12 haftadan önce uterus pelvis içinde kalır ve genellikle görünmez.

Karnınızın büyüklüğü, rahmin vücudunuzdaki konumuna, boyunuza ve kilonuza ve daha önce bebeğiniz olup olmadığına bağlıdır. Rahim ve karın kasları önceki hamileliklerinden beri gergin olduğu için anneler genellikle ikinci bir hamilelikle daha erken ortaya çıkmaya başlarlar.

Merhaba! Anne, bebek ve çocuk gelişimi konusundaki merakımı paylaşan bir yazarım. Deneyimimle içerikler üreterek, ebeveynlere kılavuzluk etmeyi ve birlikte büyümeyi amaçlıyorum. Keşfedin, öğrenin ve birlikte büyüyelim! 🌱✨

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir