14 Haftalık Gebelik Kaç Aylık? 14 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu
  1. Anasayfa
  2. Hamilelik

14 Haftalık Gebelik Kaç Aylık? 14 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu

0

14 haftalık gebelik kaç aylık?, 14 haftalık bebek kilosu ve boyu ne kadardır? Hamileliğin 14. haftasında neler oluyor? 14 haftalık gebelikte bebek gelişiminde yaşananlar ve değişimler hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

14. Hafta Gebelik

İkinci üç aylık döneminize hoş geldiniz!

Bu, bir çok annenin hamileliğinin en sevdiği yanıdır. Bebeğinizin hareket ettiğini hissedecek , onları ultrasonda görecek ve bazı hoş olmayan erken ve geç gebelik semptomlarından kurtulacaksınız .

Annelik fotoğraf çekimi fikirleri

Özel hamile fotoğrafları çekmeyi düşünüyorsanız, en iyi hamilelik fotoğraflarını ne zaman, nerede ve nasıl çekeceğinize dair ipuçları burada .

Kilo almak?

Hamilelik öncesi kilonuza ve bir çocuk mu yoksa ikiz mi taşıdığınıza bağlı olarak hedef hamilelik kilo alımınızı bulmak için tıbbi olarak gözden geçirilmiş çizelgemize göz atın .

14 haftalık gebelik kaç ay?

14 hafta kaç ay: 4. ay

14 hafta gebelikte bebek gelişimi

Yüzler yapmak

Beyin uyarıları sayesinde bebeğinizin yüz kasları egzersiz yapıyor. Bu küçük özellikler gözlerini kısabilir, kaşlarını çatabilir ve yüzünü buruşturabilir. Bebeğiniz aynı zamanda emme ve çiğneme hareketleri de yapmaktadır.

büyüyen saç

Yumuşak bebek tüyleri geliyor: Bebeğinizin cildinin derinliklerinde saç kökleri oluşmaya başlamıştır. Yaklaşık 20 hafta civarında, bebeğinizin kaşları, üst dudağı ve çenesindeki bu foliküllerden ince tüylü saçlar çıkacaktır.

Bebeğiniz aktif

Henüz o küçük yumrukları ve tekmeleri hissedemeseniz de, bebeğiniz oldukça hareketli ve esnek elleri ve ayakları var.

14 haftalik gebelik

14 haftalık bebek görüntüsü

Bebeğiniz yaklaşık bir limon büyüklüğünde

lemon

14 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu

Bebeğin boy ve kilosu etkenlere bağlı olarak değişebilmektedir. Genel olarak 14 haftalık gebelikte bebek boyu yaklaşık 10 cm dir. 14 haftalık gebelikte bebek kilosu ise 60 gram olması beklenir.

14 haftalık gebelik annedeki değişiklikler

Artık sabah bulantısı yok mu?

Enerjiniz muhtemelen geri geliyor ve mide bulantınız şimdiye kadar hafiflemiş olabilir. Değilse, bekleyin – sabah bulantısı zaten geçmediyse, yakında arkanızda kalma ihtimali yüksektir. Nadir olmasına rağmen, bazı anne adayları bundan aylar sonra hala mide bulantısı hissedecekler. Hala mide bulantınız veya kusmanız varsa, bir sonraki randevunuzda sağlık uzmanınıza söyleyin.

göstermeye başlıyor

Rahminizin üst kısmı kasık kemiğinizin biraz üzerindedir, bu da karnınızı biraz dışarı itmek için yeterli olabilir. Gösteriye başlamak oldukça heyecan verici olabilir, size ve eşinize beklediğiniz bebeğe dair görünür kanıtlar sunar. Diğer kadınların 14 haftalık hamileliğe nasıl baktığını merak ediyorsanız, hamile karınları fotoğraf galerimize göz atın .

Diş eti kanaması

Hamile kadınların yaklaşık yarısında diş ipi kullanıldığında veya fırçalandığında kanayan şiş, kırmızı, hassas diş etleri vardır . Hamilelik dişeti iltihabı olarak adlandırılan bu diş eti iltihabı, kısmen diş etlerinizi plaktaki bakterilere karşı daha hassas hale getiren hormonal değişikliklerden kaynaklanır. Dişlerinizi günde iki kez fırçaladığınızdan ve her gün diş ipi kullandığınızdan emin olun.

Yuvarlak bağ ağrısı

Rahminizin her iki tarafında, büyüyen karnınıza uyum sağlamak için esneyen ve kalınlaşan iki bağ vardır. Bu değişiklikler yuvarlak bağ ağrısına neden olabilir . Harekete tepki olarak kısa, saplanan bir ağrı veya özellikle hareketli bir günün ardından hafif bir ağrı gibi hissedilebilir. Yuvarlak bağ ağrısı olursa, durup dinlenmeye çalışın, duruşunuza dikkat edin, pozisyon değiştirin, bölgeye hafifçe masaj yapın veya ılık bir banyo yapın. Bazı kadınlar, ekstra destek için doğum kemeri takmanın ağrıyı hafifletmeye yardımcı olduğunu düşünüyor.

İştah artışı

Hamilelik açlığı ikinci trimesterde başlar ve zirveye ulaşır. Vücudunuz bebeğinizi desteklemek için çok çalışıyor ve bu çok fazla enerji gerektiriyor. Yemekleriniz aynı zamanda vücudunuzun hamilelik değişikliklerini besliyor – bunlar arasında çok daha yüksek kan hacmi, büyüyen göğüsleriniz ve rahminiz ve artan yağ depolarınız var. İkinci üç aylık dönemde günde fazladan 300 ila 350 kaloriye ihtiyacınız var. Bunların nasıl bir araya geldiğini merak ediyorsanız, sağlıklı hamilelik yemekleri planlama hakkında bilgi edinin .

14 haftalik gebelik 2

14 haftalık gebelikte anne vücudu

14 haftalık hamilelikte hamilelik kontrol listesi

Dişlerini temizlet

Hamilelik sırasında dişçiye gitmek sadece güvenli olmakla kalmaz, aynı zamanda şiddetle tavsiye edilir. Hamile kadınlar diş eti iltihabına karşı hassastır ve bu da periodontal hastalığa yol açabilir. Beklediğinizi diş hekiminize ve diş hijyenistinize temizlemeden önce mutlaka söyleyin.

Doğum öncesi egzersiz sınıfı bulun

Enerjiniz geri geldiyse, bundan yararlanın ve harekete geçin. Hamilelik egzersizi ruh halinizi iyileştirebilir, daha iyi uyumanıza yardımcı olabilir, hamilelik komplikasyonları riskinizi azaltabilir, stresi ve fiziksel rahatsızlığı azaltabilir ve hatta sizi doğuma hazırlamaya yardımcı olabilir. Kendi başınıza egzersiz yapmak için motive etmekte zorlanıyorsanız, doğum öncesi yoga veya su egzersizi gibi bir sınıfa katılmayı deneyin. Doğum öncesi egzersiz dersleri de bekleyen diğer annelerle tanışmanın harika bir yoludur.

Beyin fırtınası bebek isimleri

Liseden beri gizli bir isim seçmiş olsanız da, bu konu hakkında hiç düşünmemiş olsanız da, bebek isimleri üzerinde düşünmeye başlamak için çok erken değil. Bebek İsimleri Bulucumuzda bebek isimlerinin anlamlarına, geçmişine ve popülerliğine bakın . Ayrıca bebek isimleri ilham listelerimize bakabilir ve 1880’den günümüze her yıl için en iyi bebek isimlerini görebilirsiniz.

Daha iyi uyu

Hamileyken iyi uyumanın zor olmasının birçok nedeni vardır, ancak denenecek çok sayıda çözüm de vardır. Kafeini azaltın (ki zaten hamilelik sırasında yapmanız gerekecek), gevşeme tekniklerini deneyin ve doğru hamilelik yastığını deneyin . Yatmadan önce bir rutin oluşturun ve yatmadan önce biraz ılık süt ve hafif bir atıştırmalık deneyin. Hiçbir şey yardımcı olmuyorsa, sağlayıcınızdan hamilelik sırasında güvenli uyku ilaçları hakkında bilgi alın . Bir uyarı: Reçeteli ilaçlardan daha doğal ve zararsız görünseler de, melatonin gibi bitkisel ve hormonal uyku ilaçları hamilelik sırasında mutlaka güvenli değildir.

İyi bir nemlendiriciye yatırım yapın

Losyon ve kremlerin üzerine sürülmesi çatlakları önlemeyebilir , ancak bu kaşıntıyı azaltacaktır. Hamilelik sırasında çatlaklar ve kaşıntılı cilt hakkında daha fazla bilgi edinin .

iş yerinde destek isteyin

Hamileyken çalışmak her zaman kolay değildir. İşiniz yorucuysa, çevrenizde zararlı kimyasallar varsa veya bazı hamilelik komplikasyonlarınız varsa, görevlerinizi değiştirmeniz veya çalışmayı bırakmanız gerekebilir. (Gebelik nedeniyle sizi ayrımcılığa karşı koruyan yasalar vardır ve engelli aylığı alabilirsiniz.) Çok fiziksel işler yapıyorsanız – saatlerce ayakta duruyorsanız veya ağır işler yapıyorsanız – onunla konuşun. doktorunuz veya ebenizle görüşün, ardından ayarlamalar yapmak için amirinize başvurun.

14 haftalık hamile karın

Hamile karınları ve nasıl göründükleri konusunda doğru ya da yanlış yoktur. Bazı kadınlar bebeklerinin yumrularının çok küçük olduğundan endişe ederken, diğerleri gerçekte olduklarından daha hamile göründüklerinden endişe duyarlar . Bunların çoğu, arkadaşlardan, aile üyelerinden ve hatta yabancılardan gelen yorumlar tarafından yönlendirilebilir – birçok insan hamile bir kadının vücudunun açık bir konuşma konusu olduğunu düşünür. “Hamile görünmüyorsun bile!” veya “Vay, yakında mı geliyorsun?” Bunu kalbine almamaya çalış. Sağlık uzmanınız, bebeğinizin iyi geliştiğini ve sağlıklı bir hamilelik geçirdiğinizi söylediği sürece , her şey yolundadır.

Merhaba! Anne, bebek ve çocuk gelişimi konusundaki merakımı paylaşan bir yazarım. Deneyimimle içerikler üreterek, ebeveynlere kılavuzluk etmeyi ve birlikte büyümeyi amaçlıyorum. Keşfedin, öğrenin ve birlikte büyüyelim! 🌱✨

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir