19 Haftalık Gebelik Kaç Aylık? 19 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu
  1. Anasayfa
  2. Hamilelik

19 Haftalık Gebelik Kaç Aylık? 19 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu

0

19 haftalık gebelik kaç aylık?, 19 haftalık bebek kilosu ve boyu ne kadardır? Hamileliğin 19. haftasında neler oluyor? 19 haftalık gebelikte bebek gelişiminde yaşananlar ve değişimler hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

19. Hafta Gebelik

Gökkuşağı bebekleri

Bir kayıptan sonra hamileyseniz, endişe, heyecan, korku ve sevinç gibi karışık duygularla mücadele edebilirsiniz. İşte deneyiminizi onurlandırmanın ve gökkuşağı bebeğinizi kutlamanın yolları .

Bebek isim fikirleri

İlham almak için doğadan , uzaydan ve aşktan ilham alan bebek isimlerine göz atın.

19 haftalık gebelik kaç ay?

19 hafta kaç ay: 5. ay

19 hafta gebelikte bebek gelişimi

Parmak izleri

Bebeğinizin el ve ayak parmaklarındaki cilt belirgin desenler oluşturmuştur. Bu parmak izleri (ve ayak izleri) artık tek yumurta ikizleri arasında bile kalıcı ve benzersiz!

Bebeğinizin duyuları

Bebeğinizin duyusal gelişimi patlıyor. Beyinleri koku, tat, işitme, görme ve dokunma için özel alanlar belirliyor .

Verniks kazeoza

Bebeğinizin cildinde vernix caseosa adı verilen beyaz, mumsu bir kaplama oluşuyor. Vernix’in birçok faydası vardır: Bebeğinizin cildini korur ve nemlendirir, zararlı bakterilere karşı korur, akciğerlerin ve sindirim sisteminin gelişmesine yardımcı olur.

19 haftalik gebelik

19 haftalık bebek görüntüsü

Bebeğiniz yaklaşık bir yadigarı domates büyüklüğünde

yadigarı domates

19 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu

Bebeğin boy ve kilosu etkenlere bağlı olarak değişebilmektedir. Genel olarak 19 haftalık gebelikte bebek boyu yaklaşık 15 cm dir. 19 haftalık gebelikte bebek kilosu ise 200-250 gram arasında olması beklenir.

19 haftalık gebelik annedeki değişiklikler

Yuvarlak bağ ağrısı

Rahminiz büyüdükçe, onu pelvisinize bağlayan bağlar gerilir ve kalınlaşır. Bu, yuvarlak bağ ağrısı adı verilen keskin, bıçaklayıcı bir ağrıya neden olabilir . Duygu, kasıklarınızın derinliklerinde başlayıp kalçalarınızın her iki yanından yukarı ve dışa doğru hareket ediyormuş gibi hissedebilir. Yuvarlak bağ ağrısı vurursa, durun ve mümkünse dinlenin ve onu tetikleyen hareketlerden veya pozisyonlardan kaçının. Yuvarlak bağ ağrısı kısadır ve çabucak hafiflemelidir.

Karın ağrısı

Karın kramplarınız varsa ve dinlenmekle geçmiyorsa doktorunuzu veya ebenizi arayın. Ayrıca kramp şiddetli ağrıya neden oluyorsa veya ateş veya baş dönmesi gibi başka bir semptom eşlik ediyorsa arayın. Başka bir uyarı işareti: Karnın üst kısmında ağrınız var veya karnınız, özellikle basınç serbest bırakıldığında dokunmaya karşı alışılmadık derecede hassas (bu bir karın enfeksiyonuna işaret edebilir).

Cilt değişiklikleri

Avuç içleriniz kırmızı mı? Ekstra östrojenden. Ayrıca üst dudağınızda, yanaklarınızda ve alnınızda koyu renkli cilt lekeleri olabilir – buna melazma veya “hamilelik maskesi” denir. Hamilelik hormonları, meme uçlarınızın, çillerinizin, yara izlerinizin, koltuk altlarınızın, iç uyluklarınızın ve vulvanızın koyulaşmasına neden olabilecek melanin içeren hücreler üzerinde etki eder. Ayrıca, muhtemelen göbek deliğinizden kasık kemiğinize uzanan koyu renkli bir çizgi göreceksiniz – bu linea nigra veya “koyu çizgi”dir. Pigmentasyondaki tüm bu değişiklikler hamilelikten sonra kaybolmalıdır.

Burun kanaması

Her beş hamile kadından birinde burun kanaması var . Artan kan hacmi nedeniyle hamilelik, burnunuzdaki kan damarlarının genişlemesine neden olur ve bu da daha sık kırılmalarına ve kanamalarına neden olur. Soğuk algınlığınız veya alerjiniz varsa veya özellikle kuru havadaysanız bu daha olasıdır. Hamilelik sırasında burnunuz kanarsa, oturun ve başınızı kalbinizden daha yukarıda tutarak öne doğru eğin. Burnunuzun alt kısmını başparmağınız ve işaret parmağınızla 10 ila 15 dakika boyunca sıkıştırın, ağzınızdan nefes alın. Kan damarlarını daraltmak ve kanamayı yavaşlatmak için burun köprüsüne de soğuk uygulayabilirsiniz.

Nefes darlığı

Son zamanlarda nefes darlığı mı hissediyorsunuz ? Bunu hayal bile etmiyorsunuz – hamilelik sırasında daha fazla oksijene ihtiyacınız var ve vücudunuz her nefeste daha fazla hava soluyarak ve vererek uyum sağlıyor. Ayrıca, hamileliğin ilerleyen dönemlerinde, büyüyen rahminiz diyaframınıza baskı uyguladığı için nefes almanız daha zor olabilir. Nefes darlığı çekiyorsanız, duraklayın ve dinlenin. Ancak nefes darlığınız ani veya şiddetliyse veya hızlı veya düzensiz kalp atışı gibi başka rahatsız edici semptomlarınız varsa, sağlayıcınızı arayın. Onlara ulaşamıyorsanız, 112‘yi arayın veya acil servise gidin.

19 haftalik gebelik 2

19 haftalık gebelikte anne vücudu

19 haftalık hamilelikte hamilelik kontrol listesi

Hamilelik vücut tipinizi benimseyin

İster minyon, ister kıvrımlı, ister yüksek veya düşük taşıyor olun, vücut tipinize göre sevimli hamile kıyafetleri bulmak mümkün . En önemli stil ipucu: Kendinizi rahat ve kendinden emin hissettiğinizden emin olun.

Çocuk bakımı hakkında düşünün

Bebeğiniz için düzenli bakıma ihtiyacınız olacaksa, şimdi çocuk bakımı seçeneklerine bakmak akıllıca olacaktır . Yerel ebeveyn arkadaşlarınızdan öneriler isteyin ve çevrimiçi arama yapın. Kreşlerin yoğun olduğu bir bölgede yaşıyorsanız, birkaç tura çıkın ve adınızı bekleme listelerine ekleyin. İyi bir uyum bulmanın zaman alabileceğini unutmayın. Muhtemelen turlarınızda bekleyen diğer ebeveynleri göreceksiniz!

Uykunuzu iyileştirin

Bebeğiniz doğmadan önce dinlenmeye ne kadar kararlı olursanız olun, vücudunuzun başka planları vardır. Sürekli işemek , endişeli hissetmek , yatakta rahat edememek , aç uyanmak veya mide ekşimesi , bacak krampları ya da sadece uykusuzluk çekmeniz gerekiyorsa, hamilelik sırasında yeterince uyumak zor olabilir. Ancak bu, denememeniz gerektiği anlamına gelmez! Bu gece daha iyi uyumak için yapabileceğiniz, ne zaman ve ne zaman yediğinizi veya içtiğinizi değiştirmekten iyi uyku hijyeni uygulamaya ve doğru yastığa sahip olmaya kadar birçok şey var . Hamilelik sırasında iyi bir gece uykusu almanın temellerini okuyun ve size özel tavsiyeler için doktorunuza veya ebenize danışmaktan çekinmeyin.

19 haftalık hamile karın

Bazen bekleyen anneler, gerçekte olduklarından daha fazla hamile veya daha az hamile göründüklerinden endişe ederler. Ama nasıl ve ne zaman göstermeye başlayacağınıza dair belirlenmiş bir formül yok . Sağlık uzmanınız bebeğinizin iyi geliştiğini ve kilo alma yolunda ilerlediğinizi söylediği sürece endişelenmenize gerek yok.

19 haftada daha büyük bir bebek yumruğunuz olmasının birçok nedeni vardır:

  • Bu senin ilk hamileliğin değil. İkinci veya sonraki çocuklarını bekleyen kadınlar, önceki hamilelikleri nedeniyle kasları gerildiği için daha erken göstermeye başlayabilir.
  • kısasın. Kısa boylu kadınlar veya daha kısa gövdeli kadınlar, bebeğin uzunlamasına doldurması için daha az alana sahip oldukları için daha erken görünebilir veya daha büyük görünen bir şişliğe sahip olabilir.
  • Bebeğiniz, karnınızı en üst düzeye çıkaracak şekilde rahminize yerleştirilmiştir.
  • İkizleriniz veya katlarınız var .
  • Hamilelik sırasında fazla kilo aldınız .

Ve daha küçük bir bebek yumruğunuz olmasının nedenleri:

  • Bu senin ilk hamileliğin.
  • Sen uzunsun. Uzun boylu kadınlar veya uzun gövdeli kadınlar, bebeğin uzunlamasına doldurması için daha fazla alana sahip oldukları için daha küçük görünen bir yumruya sahip olabilir.
  • Bebeğiniz, yumruğunuzu en aza indirecek şekilde rahminize yerleştirilmiştir.
  • Güçlü çekirdek kaslarınız var . Daha güçlü çekirdekli kadınlar daha sonra ortaya çıkma eğilimindedir.
  • Büyük bedensin . Gerçek bir bebek yumruğunun ortaya çıkması daha uzun sürebilir.

Merhaba! Anne, bebek ve çocuk gelişimi konusundaki merakımı paylaşan bir yazarım. Deneyimimle içerikler üreterek, ebeveynlere kılavuzluk etmeyi ve birlikte büyümeyi amaçlıyorum. Keşfedin, öğrenin ve birlikte büyüyelim! 🌱✨

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir