15 Haftalık Gebelik Kaç Aylık? 15 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu
  1. Anasayfa
  2. Hamilelik

15 Haftalık Gebelik Kaç Aylık? 15 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu

0

15 haftalık gebelik kaç aylık?, 15 haftalık bebek kilosu ve boyu ne kadardır? Hamileliğin 15. haftasında neler oluyor? 15 haftalık gebelikte bebek gelişiminde yaşananlar ve değişimler hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

15. Hafta Gebelik

Bebek cinsiyet tahmincisi

Yaklaşan bir ultrasonunuz varsa, henüz bilmiyorsanız bebeğinizin cinsiyetini öğrenebilirsiniz.

Hamilelik sırasında cinsel ilişki

Çoğu durumda, hamilelik sırasında suyunuz gelene veya doğum yapana kadar cinsel ilişkiye devam edebilirsiniz. İkinci üç aylık dönemde cinsel dürtünüzün tam güçle geri geldiğini görebilirsiniz. Artan kan akışı ve kayganlık sayesinde, cinsel ilişki her zamankinden daha iyi hissedilebilir.

Amniyo var mı?

Amniyosentez , bebeğinizin genetik veya kromozomal anormallikleri olup olmadığını size söyleyebilir. Genellikle hamileliğin 15 ila 20 haftası arasında yapılır, bu nedenle bir tane yaptırmak istiyorsanız, planlanması için sağlık uzmanınızla görüşün.

15 haftalık gebelik kaç ay?

15 hafta kaç ay: 4. ay

15 hafta gebelikte bebek gelişimi

Tat duyusu

Bebeğiniz tat tomurcukları oluşturuyor ve sinirler onları beyne bağlamaya başlıyor. Yaklaşık 20 haftaya kadar bebeğinizin tat alma tomurcukları tam olarak oluşacaktır. Hamilelik sırasında, yediklerinizin molekülleri kan dolaşımınızdan geçer ve onu amniyotik sıvınıza dönüştürür. Ancak bebeğiniz aslında ne yediğinizi tatmaz – bu yüzden akşam yemeğinde yediklerinizden hoşlanmayacaklarından endişelenmeyin.

Bebek hareketi

Bebeğinizin bacakları artık kollarından daha uzun uzuyor ve tüm eklemlerini ve uzuvlarını hareket ettirebiliyorlar. Aktif bebeğiniz, henüz hissedemeseniz de sürekli hareket ediyor.

Bebeğinizin yüzü

Bebeğiniz göz kapakları, kaşları, kirpikleri, tırnakları, saçları ve belirgin el ve ayak parmaklarıyla daha çok küçük bir insana benziyor. Rahminizin içini görebilseydiniz, bebeğinizi başparmağını emerken, esnerken, gerinirken ve surat yaparken yakalardınız.

15 haftalik gebelik

15 haftalık bebek görüntüsü

Bebeğiniz yaklaşık bir elma büyüklüğünde

apple

15 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu

Bebeğin boy ve kilosu etkenlere bağlı olarak değişebilmektedir. Genel olarak 15 haftalık gebelikte bebek boyu yaklaşık 12 cm dir. 15 haftalık gebelikte bebek kilosu ise 85 gram olması beklenir.

15 haftalık gebelik annedeki değişiklikler

Burun tıkanıklığı

Burnunuz tıkalıysa , muhtemelen bunu hormonal değişikliklerin ve mukoza zarlarınıza artan kan akışının birleşik etkisine bağlayabilirsiniz. Bu durum o kadar yaygındır ki, bunun için bir isim bile vardır: hamilelik riniti. Rahatlamak için gece odanızda bir nemlendirici veya buharlaştırıcı kullanmayı deneyin. Uyurken başınızı ekstra yastıklarla yükseltin ve bol sıvı tüketin. Ayrıca tuzlu burun spreyi de deneyebilirsiniz – ancak hamilelik sırasında sağlık uzmanınızla konuşmadan dekonjestan veya diğer ilaçları kullanmayın.

Burun kanaması

Dokuları elinizin altında tutun: Artan kan hacmi ve burundaki kan damarı genişlemesi sayesinde hamile kadınların yaklaşık yüzde 20’sinde burun kanaması olur. Bunlar genellikle zararsızdır, ancak sık sık burun kanamanız varsa sağlayıcınıza söyleyin. Kan akışı çok yoğunsa veya 30 dakika basınç uyguladıktan sonra durmuyorsa, 911’i arayın veya acil servise gidin.

Hamilelik sırasında mide ekşimesi

Mide ekşimesi (asit hazımsızlığı veya asit reflü olarak da adlandırılır), genellikle yemek yedikten sonra veya geceleri meydana gelen, göğsünüzde oluşan bir yanma hissidir. Hamilelikte ilk kez fiziksel ve hormonal değişiklikler (teşekkürler, progesteron!) nedeniyle mide ekşimesi yaşayabilirsiniz. Mide ekşimesi yaygın ve genellikle zararsız olmasına rağmen, çok rahatsız edici olabilir. Rahatlamak için, hamilelikte mide ekşimesi ile başa çıkmak için bu stratejilere göz atın .

Şişmiş diş etleri

Dişlerinizi fırçalarken veya diş ipi kullanırken kanıyorsa, yalnız değilsiniz. Hamile kadınların yaklaşık yarısında diş eti hastalığının hafif bir formu olan hamilelik dişeti iltihabı nedeniyle şişmiş, kırmızı ve hassas diş etleri vardır. Kısmen diş etlerinizi plaktaki bakterilere karşı daha hassas hale getiren hormonal değişikliklerden kaynaklanır. Bu yüzden kendinizi suçlamayın – ancak hamilelik sırasında dişlerinize ve diş etlerinize iyi bakın, elinizden geleni yapın. Günde iki kez nazikçe fırçalayın, her gün diş ipi kullanın ve kontrol ve temizlik için diş hekimini ziyaret edin. Hamileyken dişçiye gitmek güvenlidir , sadece personele beklediğinizden emin olun.

Hamilelik kilo alımı

Umarız ilk üç aylık dönemdeki mide bulantısına ve yemek isteksizliğine veda etmişsinizdir ve yeniden yemek yemeye başlayabilirsiniz. Hamileliğe sağlıklı bir kiloda başladıysanız, hamileliğinizin geri kalanında haftada yaklaşık yarım kilo almayı hedefleyeceksiniz. İkinci üç aylık dönemde günde yaklaşık 340 ekstra kaloriye ihtiyacınız vardır ve bu kalorileri saymanın iyi bir yolu da bu sağlıklı, besleyici dolu hamilelik atıştırmalıklarıdır .

15 haftalik gebelik 2

15 haftalık gebelikte anne vücudu

15 haftalık hamilelikte hamilelik kontrol listesi

Hamilelik günlüğü tutun

Günlük tutmak senin için iyi! İster gerçek bir günlük tutun , ister telefonunuza birkaç not alın, bir gün bu hikayeleri çocuğunuzla paylaşmayı seveceksiniz.

Hamilelik egzersiz rutini başlatın

Kendinizi iyi hissediyorsanız, şimdi düzenli bir hamilelik antrenmanına başlamanın tam zamanı . Bir sınıfa katılmak, ona bağlı kalmanız için motive olmanıza yardımcı olabilir. Ve birçok kadın, doğum öncesi egzersiz derslerinin diğer anne adaylarıyla bağ kurmanın ve onlardan destek almanın harika bir yolu olduğunu düşünüyor. Bazı iyi seçenekler arasında su egzersizi, doğum öncesi yoga veya Pilates, yürüyüş grubu veya doğum öncesi dans dersi sayılabilir.

İkinci trimester yapılacaklar listemizi alın

Liste yapmayı ve bir şeyleri kontrol etmeyi seven biri misiniz? Finansal planlamadan doğum kurslarına kaydolmaya ve çocuk bakımını düşünmeye kadar her şeyi içeren ikinci üç aylık döneminiz için kapsamlı yapılacaklar listemizle karşınızdayız .

Onaylama alıştırmaları yapın

Bir olumlama, olumsuz düşüncenin üstesinden gelmek için kendinize tekrarladığınız olumlu bir ifadedir. Örneğin, doğum yapmakla ilgili korkularınız varsa, kendinize “Ne yapacağımı bildiği konusunda bedenime güveniyorum” veya “Dayanıklı, güçlü ve cesurum” veya hatta “Bunu anladım” diyebilirsiniz. Olumlamaları kullanmak sizi motive edebilir, ilham verebilir ve rahatlatabilir. Aslında araştırmalar, onaylamaların zihinsel ve duygusal sağlığınız üzerinde uzun vadeli olumlu etkileri olabileceğini gösteriyor.

Hamilelikte: 15 ila 20. Haftalar
Bebeğiniz; konuşurken, okurken ve şarkı söylerken sizi duyabilir. Bebeğinizin hareketlerini hissetmenin heyecanını yaşayacaksınız.

15 haftalık hamile karın

15 haftada, açıkça hamile olan bir göbeğe sahip olabilirsiniz. Gerçi her kadın için farklıdır. İlk kez anne olacaksanız, önceki hamilelikte karın ve rahim kaslarınız gerilmediği için muhtemelen daha sonra göstermeye başlayacaksınız.

Normal kıyafetlerinizin sizi rahatsız ettiği ama hamile kıyafetlerine tam olarak hazır olmadığınız o ara yerde olabilirsiniz . Ancak yoga pantolonları, esnek etekler ve göbek bantları artık işe yaramıyorsa, bazı hamile kıyafetleri için alışverişe çıkma zamanı. Uygun fiyatlı hamile kıyafetleri bulmanın birçok yaratıcı yolu vardır , bunlara çevrimiçi ikinci el mağazalar ve arkadaşlarla kıyafet takasları dahildir.

Merhaba! Anne, bebek ve çocuk gelişimi konusundaki merakımı paylaşan bir yazarım. Deneyimimle içerikler üreterek, ebeveynlere kılavuzluk etmeyi ve birlikte büyümeyi amaçlıyorum. Keşfedin, öğrenin ve birlikte büyüyelim! 🌱✨

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir