2 Haftalık Gebelik Kaç Aylık? 2 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu
  1. Anasayfa
  2. Hamilelik

2 Haftalık Gebelik Kaç Aylık? 2 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu

0

2 haftalık gebelik kaç aylık?, 2 haftalık bebek kilosu ve boyu ne kadardır? Hamileliğin 2. haftasında neler oluyor? 2 haftalık gebelikte bebek gelişiminde yaşananlar ve değişimler hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

2. Hafta Gebelik

Bu hafta hamile misin?

Karmaşık! Henüz hamile değilsin ama bu hafta hamile kalırsan iki haftalık hamile kalacaksın. Bunun nedeni, sağlık hizmeti sağlayıcılarının son adet tarihinizi belirlemek için son adet döneminizi kullanmasıdır , bu nedenle teknik olarak adetinizin ilk günü aynı zamanda hamileliğinizin ilk günüdür. Döngünüzün yaklaşık iki haftasında yumurtladığınız için, gebe kalma, iki haftalık hamile olduğunuz zaman civarında gerçekleşir – bu, hamileliğin siz daha hamile kalmadan başladığı anlamına gelir.

Gebe kalmak için en iyi zaman

Yumurtlama genellikle adet döngünüzün ortasında gerçekleşir. En çok doğurganlığa giden üç gün boyuncasınız. Yumurtladığınızın belirtileri arasında bazal vücut ısınızdaki değişiklikler, meme hassasiyeti, hafif kramplar ve artan vajinal akıntı yer alır.

Yumurtlamanın tespiti

Daha hızlı hamile kalmak ister misiniz ? Yumurtlama testi şeritleri , cinsiyetin (veya tohumlamanın) hamileliğe yol açma olasılığının en yüksek olduğu günleri belirlemenize yardımcı olabilir. Kitleri çevrimiçi olarak ve çoğu eczanede ve süpermarkette, hamilelik testlerinin yakınında satın alabilirsiniz .

2 haftalık gebelik kaç ay?

2 hafta kaç ay: 1. ay

2 hafta gebelikte bebek gelişimi

Bebek büyütmeye hazırlanmak

Son birkaç gün içinde östrojen ve progesterondaki artış, döllenmiş bir yumurtayı desteklemek için rahminizin astarının kalınlaşmasına neden oldu. Aynı zamanda, yumurtalıklarınızdaki yumurtalar, folikül adı verilen sıvı dolu keselerde “olgunlaştı”.

Bir yumurta bırakılır

Yumurtladığınızda, bir yumurta folikülünden çıkar ve yumurtalığınızdan bir fallop tüpüne süpürülür. (Yumurtlama mutlaka döngünüzün tam ortasında gerçekleşmez. Örneğin, 28 günlük döngüsü olan kadınlar için 9. ve 21. günler arasında herhangi bir zamanda olabilir.)

2 haftalik gebelik

2 haftalık bebek görüntüsü

Döllenme

Spermin yolculuğu

Sonraki 24 saat içinde, boşalma sırasındaki yaklaşık 250 milyon spermden biri vajinanızdan serviksinizden yüzerek, rahminizden yukarı fallop tüpüne ulaşırsa ve yumurtaya nüfuz ederse , o yumurta döllenecektir. Yaklaşık 400 sperm, yumurtaya 10 saatlik yolculukta hayatta kalır, ancak genellikle dış zarından içeri girmeyi başaran sadece bir tanesidir.

Genler birleşir

Sonraki 10 ila 30 saat boyunca, spermin çekirdeği yumurtanınkiyle birleşir ve genetik materyallerini birleştirir. Sperm bir Y kromozomu taşıyorsa, bebeğiniz erkek olacaktır. X kromozomu varsa, bir kıza hamile kalacaksınız. Döllenmiş yumurtaya zigot denir.

implantasyon

Yumurtanın fallop tüpünden rahminize ulaşması üç veya dört gün sürer ve yol boyunca 100 veya daha fazla özdeş hücreye bölünür. Rahim içine girdiğinde buna blastosist denir. Bir veya iki gün sonra, büyümeye ve bölünmeye devam ettiği rahminizin yemyeşil astarına girmeye başlayacak.

2 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu

2. hafta gebelikte henüz oluşmuş embriyo bulunmamaktadır. Bu nedenle 2 haftalık bebeğin boy ve kilosu hakkında bilgi sahibi olamıyoruz.

2 haftalık gebelik annedeki değişiklikler

Kaygan servikal mukus

Servikal mukus , bazen iç çamaşırınızda bulduğunuz vajinal akıntıdır. Yumurtlamanın olduğu günlerde berrak, kaygan ve esnek olacaktır (çiğ yumurta akı gibi).

hafif kramp

Bazı kadınlar, yumurtlama döneminde karınlarında hafif kramplar veya sancılar ya da tek taraflı bir sırt ağrısı fark ederler. Bu, mittelschmerz – Almanca “orta ağrı” olarak bilinir.

Artan cinsel dürtü

Doğurgan olduğunuz zamanlarda cinsel dürtünüz hızlanabilir ve vücut kokunuz erkekler için daha çekici olabilir.

Kokular aniden daha yoğun hale gelirse, vücudunuzun erkek feromonlarıyla eve dönmenize yardımcı olma yolu olabilir. Bebek yapmaya hiç bu kadar hazır olmamıştın!

hassas göğüsler

Yumurtlama etrafındaki hormonal değişiklikler göğüslerinizi biraz dolu veya ağrılı hissettirebilir. Önümüzdeki haftalarda neler bekleyebileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için hamilelik sırasında göğüslerin nasıl değiştiğine ilişkin videomuzu izleyin .

servikal değişiklikler

Yumurtlama sırasında serviksiniz daha yumuşak, daha yüksek, daha ıslak ve daha açıktır. Rahim ağzınızı incelemek için parmağınızla vajinanızın içine girerseniz bu değişiklikleri hissedebilirsiniz, ancak farklılıkları anlamak için her gün kontrol etmeniz gerekebilir.

Bazal vücut ısınızda (BBT) bir artış

BBT’nizi her sabah almak için özel bir termometre kullanabilirsiniz . Yumurtlamanın ertesi günü biraz yükselir ve bir sonraki adete kadar yüksek kalır.

2 haftalik gebelik 2
2 haftalık gebelikte anne vücudu

2 haftalık hamilelikte hamilelik kontrol listesi

vitaminlerini al

Siz ve bebeğiniz için gerekli besinleri sağlayacak bir doğum öncesi vitamini almak için çok erken değil . Bebeğinizin belirli doğum kusurları riskini azaltmak için demir, D vitamini, kalsiyum ve folik asit içerdiğinden emin olun . Ayrıca eşinizin sağlıklı sperm için ihtiyaç duyduğu besinleri aldığından emin olun .

Sağlık uzmanınıza görünün

Vücudunuzun bebek yapmak için mümkün olan en iyi durumda olduğundan emin olmak için bir ön gebelik kontrolü yapın. Örneğin, reçeteli veya reçetesiz satılan ilaçları veya takviyeleri almayı bırakmanız gerekip gerekmediğini öğrenin. Ayrıca bu süreyi hamilelik veya ebeveynlikle ilgili herhangi bir sorun veya endişeniz hakkında konuşmak için kullanın. Sağlayıcınız size yardımcı olamıyorsa, uzmanlara veya danışmanlara havale sağlayabilir.

Bu kan testini düşünün

Siz ve eşiniz, bebeğinizi ciddi kalıtsal hastalıklar açısından riske atacak genleri taşıyıp taşımadığınızı görmek için genetik taşıyıcı taraması yaptırmak isteyebilirsiniz. Bu koşulların çoğu nadir olmakla birlikte, büyük bir çalışma, test edilenlerin yüzde 24’ünün en az bir genetik mutasyon için taşıyıcı olduğunu buldu. Bir genetik danışmanla konuşmak, üreme tercihleriniz hakkında bilgi sahibi olmanıza yardımcı olacaktır.

Sık cinsel ilişkiye girin

Hamile kalma şansınızı artırmak için gün aşırı cinsel ilişkiye girin. Hamile kalmanın genellikle ne kadar sürdüğünü öğrenin – çoğu çiftin bir bebeğin yolda olduğunu duyurmadan önce birkaç denemeden daha fazlasına ihtiyacı vardır. Araştırmalar, spermlere zarar verebileceğini ve yumurtaya giden yolu engelleyebileceğini gösterdiğinden, hamile kalmaya çalışırken kayganlaştırıcı kullanmayın .

Öz bakım için zaman ayırın

Zihinsel ve fiziksel sağlığınıza dikkat ettiğinizde , başkalarına daha iyi bakabilirsiniz. Hamileliği destekleyen yiyecekler yiyerek , kaliteli uyku alarak, egzersiz yaparak ve bebeğiniz geldiğinde hazır olmanız için stresinizi yöneterek bardağınızı şimdi doldurmaya başlayın . Masaj, yoga veya derin nefes almayı deneyin : Stres seviyenizi azaltmak, hamile kalma ve sağlıklı bir hamilelik geçirme şansınızı artırabilir.

Vücudunuzu hamileliğe hazırlayın

Vücudunuzdaki değişikliklerden önce (veya bu sırada) karnınızı ve sırtınızı güçlendirmek için zaman ayırmanız, hamilelik boyunca ve sonrasında size fayda sağlayacaktır. Daha güçlü bir çekirdek, yumruğunuz büyüdükçe sırt problemlerini önler ve hatta doğumdan sonra iyileşme sürenizi kısaltır. Çekirdeğinizi hedefleyen bu üç alıştırmaya göz atın .

Zihninizi hamileliğe hazırlayın

Zihninizin vücudunuzu nasıl etkilediğini ve sağlığınızı desteklemek için zihin-beden tekniklerini nasıl kullanabileceğinizi öğrenin. Olumlu kendi kendine konuşma pratiği yapın, onaylamalar kullanın veya bir zihinsel sağlık uygulaması indirin .

Hamilelik sırasında nelerden kaçınmanız gerektiğini bilin

Gebe kalmaya veya yeni hamile kalmaya çalıştığınızda, sigara, alkol ve çok miktarda kafeinden ve daha az belirgin olan şeylerden uzak durmak isteyeceksiniz.

Merhaba! Anne, bebek ve çocuk gelişimi konusundaki merakımı paylaşan bir yazarım. Deneyimimle içerikler üreterek, ebeveynlere kılavuzluk etmeyi ve birlikte büyümeyi amaçlıyorum. Keşfedin, öğrenin ve birlikte büyüyelim! 🌱✨

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir