9 Haftalık Gebelik Kaç Aylık? 9 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu
  1. Anasayfa
  2. Hamilelik

9 Haftalık Gebelik Kaç Aylık? 9 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu

0

9 haftalık gebelik kaç aylık?, 9 haftalık bebek kilosu ve boyu ne kadardır? Hamileliğin 9. haftasında neler oluyor? 9 haftalık gebelikte bebek gelişiminde yaşananlar ve değişimler hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

9. Hafta Gebelik

Bebeğinizin vücudu

Bebeğiniz artık dirsekler ve dizler de dahil olmak üzere tüm gerekli vücut parçalarına sahiptir. Bebeğinizin yüzünde üst dudak, burun ve göz kapakları oluşmuştur. Ve bebeğinizin minik ayak parmakları görünür!

Hamilelik komplikasyonunun uyarı işaretleri

Bel ağrısı, vajinal kanama veya lekelenme ve kalıcı kaşıntı, göz ardı etmemeniz gereken hamilelik belirtileri arasındadır . Bir endişeniz olduğunda daima doktorunuza veya ebenize ulaşın – onlar bunun için oradalar.

Yorgun hissetmek?

Bir bebek yapmak için çok fazla enerji harcamakla kalmaz, aynı zamanda hamilelik mide bulantısı, mide ekşimesi ve sık idrara çıkma ihtiyacı da dahil olmak üzere her türlü uyku bozukluğunu beraberinde getirir. Mümkün olduğunda kestirmeye çalışın ve yatakta rahat etmekte zorlanıyorsanız iyi bir hamilelik yastığına yatırım yapmayı düşünün.

9 haftalık gebelik kaç ay?

9 hafta kaç ay: 3. ay

9 hafta gebelikte bebek gelişimi

Dişler tomurcuklanıyor

Her diş eti bandında on küçük diş tomurcuğu gelişiyor . (Sonunda çocuklukta dökülen 20 “bebek dişi”ne dönüşeceklerdir.) Sonraki hafta dişler sertleşmeye ve bebeğinizin çenesine bağlanmaya başlar. Bebeğiniz ilk dişini çıkardığında , genellikle 4 ila 7 aylıkken bu inci beyazlarının dışarı çıkmaya başladığını göreceksiniz . Bazı bebekler dişlerle doğar, ancak bu nadirdir.

Bebeğinizin kalbi

Bebeğinizin kalbinin dört odası oluşmuştur. Doğum öncesi bir randevuda bir insan kalp atışının tanıdık, sabit “lub-dub” sesini duymayı bekliyorsanız, bir sürpriz içindesiniz. Birçok insan, bebeklerinin kalp atışlarının sesini dört nala koşan atların gök gürültüsüne benzer şekilde tanımlar. Bunun nedeni, bebeğinizin kalbinin sizinkinden yaklaşık iki kat daha hızlı atmasıdır.

Plasenta devralır

Vücudunuz sadece yeni bir bebek büyütmekle kalmıyor, aynı zamanda yeni bir organ – rahminize bağlı olan ve bebeğinize göbek kordonu yoluyla bağlı olan plasenta . Plasentanız , bebeğinizin büyümesine ve gelişmesine yardımcı olan hormonların üretilmesi gibi kritik işlerin çoğunu üstlenecek kadar gelişmiştir. Hamileliğinizin sonunda, büyük bir gözleme gibi değil, yaklaşık 9 inç çapında ve bir inç kalınlığında olacaktır. Bazı anneler , faydaları kanıtlanmamış olsa da, doğumdan sonra plasentayı yemeyi tercih eder.

9 haftalik gebelik

9 haftalık bebek görüntüsü

Bebeğiniz yaklaşık bir üzüm büyüklüğünde

üzüm

9 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu

Bebeğin boy ve kilosu etkenlere bağlı olarak değişebilmektedir. Genel olarak 9 haftalık gebelikte bebek boyu yaklaşık 15-26 mm dir. 9 haftalık gebelikte bebek kilosu ise 1-1,5 gram arasında olması beklenir.

9 haftalık gebelik annedeki değişiklikler

Yemek isteği

Henüz herhangi bir yemek isteğiniz var mı? Hamilelik sırasında yaşadığınız aşırı hormonal değişikliklerin tat ve koku üzerinde büyük etkisi olabilir . Bazı uzmanlar, belirli yiyecekler için aşermenin anne adayının beslenme ihtiyaçlarıyla bağlantılı olduğunu düşünürken, diğerleri hamilelik isteklerinin bu kadar kolay açıklanamayacağını düşünüyor. Canınız çekiyorsa, devam edin ve ölçülü davranın. Ancak, çamaşır nişastası, kir veya kil ( pika adı verilen bir durum) gibi gıda dışı maddeler için can atmaya başlarsanız , bunu tedarikçinize bildirin.

Gıda isteksizlikleri

Aniden, eskiden zevk aldığınız bazı yiyeceklerin artık tamamen itici göründüğünü fark edebilirsiniz. Gıda isteksizliği , sisteminizde hızla artan östrojen seviyelerinin bir yan etkisi olabilir. Hamilelik sırasında yaygın gıda isteksizlikleri arasında et , yumurta , süt ürünleri, baharatlı yiyecekler , güçlü kokulu yiyecekler ve kahve bulunur .

Artan koku alma duyusu

Birçok yeni hamile kadın, tıkaç uyandıran kokulardan bunaldıklarını fark eder. Artan koku alma duyusu , hızla artan gebelik hormon düzeylerinin yaygın bir yan etkisidir . Yemek kokuları sizi özellikle hasta ediyorsa, partnerinizden veya sevdiğiniz başka bir kişiden yemeklerinizi hazırlamasını isteyin ya da marketten paket servis veya yemeye hazır yiyecekler alın.

Mide bulantısı ve kusma

Bu en yoğun sabah bulantısı zamanı. Bazı uzmanlar, sabah bulantısının, hamileliğin erken döneminde bebeğinizi toksinlerden korumanın bir yolu olabileceğine inanıyor. Bu teori mantıklı çünkü ilk üç aylık dönem – çoğu kadının sabah bulantısının en şiddetli olduğu dönem – bebeğinizin tüm organlarının ve fiziksel yapılarının oluştuğu kritik gelişim dönemidir. Bulantı, sadece sabahları değil, günün veya gecenin herhangi bir saatinde ortaya çıkabilir, ancak bu acı çekmeniz gerektiği anlamına gelmez. Biraz rahatlamak için sabah bulantısı için bu ilaçları deneyin.

Göğüste ağrılı yanma hissi

Daha önce hiç mide ekşimesi yaşamamış olsanız bile , hamilelik sırasında hormonal ve fiziksel değişiklikler nedeniyle mide ekşimesi yaşayabilirsiniz. Alt boğazınızla göğüs kemiğinizin altı arasında hoş olmayan bir yanma hissi. Mide ekşimesi çekiyorsanız, gazlı içecekler, kafein , çikolata, narenciye ve meyve suları, domates, hardal, sirke, nane ürünleri ve işlenmiş etlerden kaçının. Yağlı, baharatlı, kızartılmış veya çok baharatlı yiyecekler de midenizi bozabilir. Yemekten sonra sakız çiğnemek mide asitlerinizi nötralize etmeye yardımcı olabilir.

Kabızlık

Hamile kadınların yarısına kadarı hamilelik sırasında kabızlık yaşayacaktır . Bol su ve meyve ve sebzeler, fasulye ve kepekli tahıllar gibi yüksek lifli yiyeceklerle hareket edin. Bazı anneler diyetlerine işlenmemiş buğday kepeği veya kuru erik suyu ekleyerek yemin ederler. Hamilelik egzersizi de kabızlığı hafifletebilir.

9 haftalik gebelik 1

9 haftalık gebelikte anne vücudu

9 haftalık hamilelikte hamilelik kontrol listesi

Bebeğinizle bağlantı kurmak için günlük bir ritüel başlatın

Bağlanmaya başlamak için çok erken değil . Her gün sessizce oturmak için biraz zaman ayırın: İçinizde ortaya çıkan mucizeye odaklanın ve nasıl bir ebeveyn olmak istediğinizi planlayın. Ya da bebeğinize günlük tutmak veya bir mektup yazmak isteyebilirsiniz .

Hamileliğinizi eşinizle paylaşın

Eşiniz hamileliğin içsel gerçeklerini asla anlayamasa da, yine de özel anlara katılabilir ve doğumdan önce bebeğinizle bağ kurabilir. Eşinizi bebekle konuşmaya, hamilelik kitaplarını okumaya veya hamilelik uygulamalarına birlikte bakmaya teşvik ederek ve ortak kararlar vererek hamileliğinize dahil edebilirsiniz.

Yürümeye başla

Yürüyüş , hamilelik boyunca devam edebileceğiniz güvenli bir aktivitedir ve daha önce aktif olmadıysanız egzersize başlamanın daha kolay yollarından biridir. Egzersiz yapmak için yürüyorsanız, devam edin. Hamile kalmadan önce oldukça hareketsizseniz, yavaş bir yürüyüşle başlayın ve sağlık uzmanınız size izin verdiği sürece, yavaş yavaş 20 ila 60 dakikalık tempolu gezintilere çıkın. Yürürken, melazmadan kaçınmak için cildinizi SPF ile koruduğunuzdan , bol su için ve egzersizden 30 dakika önce yüksek proteinli bir atıştırmalık aldığınızdan emin olun. Hava sıcaksa, bir şapka ve suyla dolu bir sprey şişesiyle serin kalın veya içeride bir koşu bandında yürüyün.

Ev kimyasallarına dikkat

Dolaplarınızın içindekilere daha yakından bakın. Eski borulardan içme suyundaki bazı temizlik ürünleri , böcek ilaçları , boyalar , solventler ve kurşun hamileliğiniz için zararlı olabilir.

9 haftalık hamile karın

İç çamaşırlarınızdaki bant büyüyen belinizi rahatsız edici bir şekilde kazıyorsa, muhtemelen hamile iç çamaşırı almanın zamanı gelmiştir . Pek çok anne adayı, hamileliğin erken dönemlerinde bile iç çamaşırlarının çok sıkı hissettiren ilk şeylerden biri olduğunu fark eder. Bu nedenle hamile iç çamaşırları harikadır – daha fazla destek için karnınızın altına kolayca oturur veya karnınızı germek için bir panele sahiptir. Veya her zaman normal marka iç çamaşırlarınızı bir veya iki beden daha büyük satın alabilirsiniz. Kendinizi rahat hissetmenize yardımcı olan her şey hamilelik sırasında önemlidir!

Merhaba! Anne, bebek ve çocuk gelişimi konusundaki merakımı paylaşan bir yazarım. Deneyimimle içerikler üreterek, ebeveynlere kılavuzluk etmeyi ve birlikte büyümeyi amaçlıyorum. Keşfedin, öğrenin ve birlikte büyüyelim! 🌱✨

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir