20 Haftalık Gebelik Kaç Aylık? 20 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu
  1. Anasayfa
  2. Hamilelik

20 Haftalık Gebelik Kaç Aylık? 20 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu

0

20 haftalık gebelik kaç aylık?, 20 haftalık bebek kilosu ve boyu ne kadardır? Hamileliğin 20. haftasında neler oluyor? 20 haftalık gebelikte bebek gelişiminde yaşananlar ve değişimler hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

20. Hafta Gebelik

Yolun yarısındasın!

Hamileliğinizin orta noktasındasınız – ya da belki biraz daha fazla veya daha az. Çoğu kadın tam zamanında doğum yapmaz . Önceki veya sonraki iki hafta boyunca herhangi bir gün doğum yapma olasılığınız da o kadar yüksek.

Kaynak yüksekliği

Şu andan itibaren, her doğum öncesi ziyaretinizde doktorunuz veya ebeniz karnınızı halka açık kemiğinizden rahminizin tepesine kadar ölçecektir. Bu ” basen yüksekliği ” ölçümü, bebeğinizin nasıl büyüdüğünü gösterir. Santimetre cinsinden boy, hamile olduğunuz hafta sayısına yaklaşık olarak eşittir.

20 haftalık gebelik kaç ay?

20 hafta kaç ay: 5. ay

20 hafta gebelikte bebek gelişimi

Bebek hıçkırıkları

Hafif, ritmik sarsıntı gibi hissettiren bazı bebek hareketleri fark ederseniz endişelenmeyin – anne karnındaki bebek hıçkırıkları tamamen normaldir. Bekleyen annelerin çoğu, genellikle 16 ila 22 hafta arasında, diğer cenin hareketlerini hissettiklerinde bebek hıçkırıklarını hissetmeye başlar.

Bebeğiniz tadabilir

Bebeğinizin tat alma tomurcuklarının çoğu artık tat sinyallerini beynine iletebilir ve bebeğiniz, yediğiniz gıdanın kanınız yoluyla amniyotik sıvınıza geçen moleküllerini yutar. Araştırmacılar, bebeklerin bu molekülleri tadabilecekleri konusunda olumlu değiller, ancak bazı araştırmalar hamilelik sırasında yediğiniz şeylerin bebeğinizin daha sonra tercih edeceği yiyecekleri etkileyebileceğini gösteriyor.

20 haftalik gebelik

20 haftalık bebek görüntüsü

Bebeğiniz yaklaşık bir muz büyüklüğünde

banana

20 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu

Bebeğin boy ve kilosu etkenlere bağlı olarak değişebilmektedir. Genel olarak 20 haftalık gebelikte bebek boyu yaklaşık 17-20 cm dir. 20 haftalık gebelikte bebek kilosu ise 280-300 gram arasında olması beklenir.

20 haftalık gebelik annedeki değişiklikler

Kaşınan cilt

Cildiniz büyüyen bebeğinize uyum sağlamak için gerildiğinden özellikle karnınızın ve göğüslerinizin çevresinde kaşıntı hissedebilirsiniz. Bekleyen annelerin çoğu bir noktada kaşıntılı cilt yaşar. Rahatlamak için soğuk paketler ve nemlendirici üzerine slather kullanın. (Kaşınmak durumu daha da kötüleştirebilir!) Kaşıntıyı hafifletmek için daha fazla ipucu alın ve kaşıntılı cildin ne zaman bir soruna işaret edebileceğini öğrenin.

Huzursuz uyku

Rahat bir uyku pozisyonu bulmaya çalışırken bütün gece yer değiştiriyor musunuz ? Bu öneriler yardımcı olabilir: Dizleriniz bükülü ve bacaklarınızın arasına bir yastıkla yan yatın. Ekstra rahatlık ve destek için karnınızın altına ve sırtınızın arkasına başka yastıklar yerleştirin. Hamilelik yastığı kullanmayı da deneyebilirsiniz .

Saç ve tırnak değişiklikleri

Son olarak, bazı keyifli hamilelik belirtileri! Bu noktada daha uzun tırnaklara ve daha kalın saçlara sahip olduğunuzu fark ediyor olabilirsiniz . Hamilelik sırasında saçlar genellikle daha kalınlaşır – daha fazla büyüdüğünüz için değil, östrojen büyüme aşamasını uzattığı için. Temel olarak, daha az saç kaybediyorsunuz. Hamilelik sırasında kaybetmediğiniz tüm saçlar doğumdan yaklaşık üç ila beş ay sonra dökülmeye başlayacaktır. Bu normaldir, ancak doğum sonrası saç dökülmesi sürpriz olabilir. Ayrıca, tırnaklarınız artık normalden daha hızlı uzuyor ve muhtemelen farklı görünüyor. Bazı anne adaylarının tırnakları daha sert, bazıları ise tırnaklarını daha yumuşak veya daha kırılgan buluyor.

Bel ağrısı

Hamilelikte bir miktar bel ağrısı yaşamanız muhtemeldir . Büyüyen rahminiz sırtınızı zorluyor ve taşıdığınız ekstra ağırlık kaslarınızın daha fazla çalışmasına neden oluyor. Ayrıca hormonlarınız eklemlerinizi ve bağlarınızı daha az stabil hale getiriyor. Bazı egzersizler bel ağrısını önlemeye yardımcı olabilir: Ağırlık çalışması, çekirdek kaslarınızı güçlendirmeye yardımcı olabilir, germe, sırtınızı ve bacaklarınızı destekleyen kaslardaki esnekliği artırır ve yüzme yalnızca vücudunuzu güçlendirmekle kalmaz, aynı zamanda eklemleri ve bağlarınızdaki gerginliği de alır. Bel ağrısı ile başa çıkmak için doğum öncesi masaj yaptırmayı , sıcak veya soğuk uygulamayı ve gevşeme tekniklerini öğrenmeyi deneyin .

Kabızlık

Hamilelik sırasında kabızlık , hormon değişiklikleri, azalan aktivite seviyeleri ve genişleyen bir uterustan kaynaklanır. Kabızlık başka sorunlara da neden olabilir. En yaygın olanlardan biri , rektum ve anüsteki şişmiş damarlar olan hemoroiddir . Kabızlığı hafifletmek için bol su için, tam tahıllar gibi yüksek lifli yiyecekler yiyin , düzenli egzersiz yapın ve sağlayıcınızla konuşun. Bir dışkı yumuşatıcı kullanmanızı, magnezyum almanızı veya doğum öncesi vitaminleri daha az demir içeren bir vitamine geçirmenizi tavsiye edebilirler.

20 haftalik gebelik 2

20 haftalık gebelikte anne vücudu

20 haftada gebelik kontrol listesi

Bir çocuk doktoru arayın

Bebeğinizin doktorunu ilk birkaç yıl içinde çok göreceksiniz. Bebeğiniz için bir doktor seçme konusunda bazı ipuçları alın ve gerçekten bağlantı kurduğunuz birini seçtiğinizden emin olun. Kadın doğum uzmanı veya ebenizden, arkadaşlarınızdan ve akrabalarınızdan tavsiyeler alabilirsiniz; sonra kimin sigortanız tarafından kapsandığını ve uygun bir şekilde yerleştirildiğini kontrol edin. En iyi adaylarınızla yüz yüze görüşebilecek misiniz bir bakın – bir ücret alınabilir, ancak sigorta bunu karşılayabilir.

Kendine iyi bak

Hamileliğinizin yarısındasınız, bu yüzden kutlayın! Bu vesileyle bir yüz bakımı , doğum öncesi masajı veya hamilelik fotoğraf çekimine ne dersiniz ? Para harcamak istemiyorsanız, kütüphaneden kitap almak, güzel bir yürüyüşe çıkmak veya köpük banyosu yapmak gibi kendiniz için güzel bir şey yapın.

Yatakta deney

Hamileliğin 20. haftasında, bazı anne adayları, artan kan akışı ve kayganlık nedeniyle daha yüksek cinsel dürtüleri ve daha iyi orgazmları olduğunu fark eder. Çoğu kadın için hamilelik sırasında cinsel ilişki tamamen güvenli ve faydalıdır – aktif kalmanıza yardımcı olur, sizi mutlu eden ve rahatlatan hormonları salgılar ve eşinizle yakın bir bağ kurmayı kolaylaştırır. Karnınız engel olmaya başlıyorsa, karnınıza uyum sağlayacak hamilelik cinsel ilişki pozisyonlarını deneyin .

Bir “beyin dökümü” yapın

Zihniniz hızlandığı için stresli hissediyorsanız veya uykuya dalmakta güçlük çekiyorsanız, sizi rahatsız eden her şeyi bir günlüğe yazmayı deneyin . Düzgün veya iyi yazılmış hale getirme konusunda endişelenmeyin. En önemli şey, endişeleri kafanızdan atmak ve sayfaya taşımaktır.

20 haftalık hamile karın

Rahminizin üst kısmı artık göbek deliğinizle aynı hizadadır ve göbeğinizi her zamankinden daha yuvarlak hale getirir. Rahminiz karnınıza doğru bastırmaya devam ederken, göbek deliğinizin düzleştiğini veya dışarı çıktığını görebilirsiniz.

Bir çok hamile kadın göbek deliğinin garip veya rahatsız olduğunu söylüyor. Göbek deliğiniz karın duvarınızın en ince kısmıdır ve karnınız büyüdükçe göbek deliğiniz dokunmaya karşı daha hassas hale gelebilir. Giysiler sürtündüğünde bile rahatsız edici olabilir. (Ancak, hamilelik sırasında gerçek göbek ağrısı olağandışıdır ve göbek fıtığının bir işareti olabilir.)

Doğumdan sonra göbek deliğiniz muhtemelen normal boyutuna ve şekline dönecektir, ancak biraz gergin görünebilir. Hamilelik vücudumuzun birçok bölgesini bazen geçici bazen de kalıcı olarak değiştirir.

Merhaba! Anne, bebek ve çocuk gelişimi konusundaki merakımı paylaşan bir yazarım. Deneyimimle içerikler üreterek, ebeveynlere kılavuzluk etmeyi ve birlikte büyümeyi amaçlıyorum. Keşfedin, öğrenin ve birlikte büyüyelim! 🌱✨

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir