6 Haftalık Gebelik Kaç Aylık? 6 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu
  1. Anasayfa
  2. Hamilelik

6 Haftalık Gebelik Kaç Aylık? 6 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu

0

6 haftalık gebelik kaç aylık?, 6 haftalık bebek kilosu ve boyu ne kadardır? Hamileliğin 6. haftasında neler oluyor? 6 haftalık gebelikte bebek gelişiminde yaşananlar ve değişimler hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

6. Hafta Gebelik

Bebeğinizin kalp atışını duymak

Bebeğinizin kalbi dakikada 160 ila 180 kez atıyor. Erken ultrason yaptırdıysanız bu hafta duyabilirsiniz, varsa bu muhteşem sesi kaydetmek isteyebilirsiniz.

Sabah bulantısı tedavisi

Sezgisel değil, ancak gün boyunca küçük öğünler yemek mide bulantısını uzak tutmanıza yardımcı olabilir. Hafif yiyecekler yemek, zencefil çayı içmek ve bazı ilaçları almak da sabah bulantısını hafifletebilir .

Kanama normal mi?

Dört kadından birinde bu üç aylık dönemde biraz kanama olur . Bunu yaparsanız, sağlık uzmanınızı arayın ve kontrol ettirin. Lekelenme veya hafif kanama muhtemelen küçük bir şeyden kaynaklanır, ancak ektopik gebelik, düşük veya plasenta ile ilgili sorunlar gibi ciddi bir sorunun işareti de olabilir.

6 haftalık gebelik kaç ay?

6 hafta kaç ay: 2. ay

6 hafta gebelikte bebek gelişimi

kalp atışı

Bebeğinizin kalbi sizinkinin neredeyse iki katı kadar hızlı atıyor. Önümüzdeki birkaç hafta içinde bir vajinal ultrasonunuz varsa veya 10 ila 12. haftalarda bir Doppler ile duyarsanız bunu göreceksiniz. Sağlayıcınız her doğum öncesi randevuda bebeğinizin kalp atışlarını dinleyecektir.

Gözler, burun, ağız ve kulaklar

Bebeğinizin gözlerinin ve burun deliklerinin oluşmaya başladığı karanlık noktalar var. Çıkan kulaklar , başın yanlarındaki küçük girintilerle işaretlenir. Minik ağızlarının içinde dil ve ses telleri gelişmeye başlıyor.

Kollar ve bacaklar

Bebeğinizin kolları ve bacakları , uzayacak ve uzuvlara dönüşecek küçük kürekler olarak başlar. Omurga, birkaç hafta içinde kaybolacak küçük bir kuyruğa uzanır.

6 haftalik hamile

6 haftalık bebek görüntüsü

Bebeğiniz mercimek büyüklüğünde

mercimek

6 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu

Bebeğin boy ve kilosu etkenlere bağlı olarak değişebilmektedir. Genel olarak 6 haftalık gebelikte bebek boyu yaklaşık 2,5-3,5 mm dir. 6 haftalık gebelikte bebek kilosu ise 1,5-2 gram arasında olması beklenir.

6 haftalık gebelik annedeki değişiklikler

Sabah rahatsızlığı

Sabah bulantısı günün herhangi bir saatinde ortaya çıkabilen mide bulantısıdır. Genellikle hamileliğin 5 veya 6 haftası civarında başlar ve ilk üç aylık dönemin sonunda hafiflemesi muhtemeldir.

Sık idrara çıkma isteği

Daha sık idrara çıkma ihtiyacı , hamileliğin en yaygın erken belirtileri arasındadır . Hamilelik sırasında vücudunuzda çok daha fazla kan dolaşır, bu da böbreklerinizin işlemesi gereken ekstra sıvılara sahip olduğu anlamına gelir. (Bunda hamilelik hormonları da rol oynar.) Ne olursa olsun yeteri kadar su içmeye devam edin . İdrarınız soluk sarı veya renksiz ise, yeterince su içtiğinizi söyleyebilirsiniz.

Ruh hali

Birçok hamile kadın, huysuzluğun 6 ila 10 hafta civarında alevlendiğini fark eder. Seken duygulara muhtemelen stres, yorgunluk ve hormonal değişiklikler neden olur. Ve elbette, ebeveyn olma konusunda sahip olabileceğiniz çeşitli hisler de var. Kendinizi özellikle kötü hissediyorsanız, doğum öncesi depresyon testimizi kullanarak depresyonu kontrol edin ve sağlık uzmanınızla görüşün.

Hassas, şişmiş göğüsler

Göğüs hassasiyeti hamileliğin en erken belirtilerinden biri olabilir. Artan hormon seviyeleri kan akışını hızlandırır, bu da göğüslerinizin şişmesine , ağrımasına, karıncalanmasına ve dokunmaya karşı alışılmadık derecede hassas olmasına neden olabilir.

Tükenmişlik

Birçok kadın için yorgunluk hamileliğin ilk belirtileri arasındadır. Erken gebelikte yorgunluğa neyin neden olduğunu kimse kesin olarak bilmiyor, ancak hormonal değişikliklerin – progesterondaki çarpıcı artış gibi – en azından kısmen sorumlu olması mümkündür.

Metalik tat

Östrojen artışı nedeniyle ilk üç aylık dönemde ağzınızda metalik bir tat fark edebilirsiniz . Bakır tadıyla, sık sık kızararak ve diş ipi kullanarak, 230 gram suda bir çay kaşığı tuz veya 1/4 çay kaşığı kabartma tozu ile gargara yaparak, ekşi veya asitli yiyecekler yiyerek veya nane sakızı çiğneyerek baş edebilirsiniz.

Garip rüyalar

Hayatınızın hızla değişmesiyle bilinçaltınız ayak uydurmaya çalışıyor, bu da hamileliğinizi rüyalar aleminde işlemek anlamına geliyor. Bazı rüya görüntüleri, hamileliğin belirli aşamalarında sürekli olarak ortaya çıkar. İlk üç aylık hamilelik rüyaları , tipik olarak değişen bedeniniz, doğumunuz ve anneliğinizle ilgili kaygılarla çalışır.

baş ağrısı

Hamilelik sırasında , özellikle ilk üç aylık dönemde baş ağrısına yakalanmak yaygındır . İkinci üç aylık döneme ulaştığınızda, baş ağrıları azalabilir veya kaybolabilir. O zamana kadar baş ağrısı tetikleyicilerinizi (nitratlar, MSG, yapay tatlandırıcılar veya tütün dumanı gibi) belirlemeye çalışın ve bunlardan kaçının. Yeterli uyku, yiyecek ve su almak ve egzersiz yapmak baş ağrılarını önleyebilir ve masaj ve meditasyon gibi rahatlama teknikleri yardımcı olabilir. Hamilelik sırasında baş ağrılarını gidermek için asetaminofen alabilirsiniz , ancak aspirin ,  ibuprofen ve bazı reçeteli migren ilaçları, sağlık uzmanınız tarafından onaylanmadıkça önerilmez.

Belirtinizi görmüyor musunuz?

Sahip olduğunuz bir semptomu mu merak ediyorsunuz? Bunu hamilelik belirtileri sayfamızda bulabilirsiniz .

6 haftalik hamilelik

6 haftalık gebelikte anne vücudu

6 haftalık hamilelikte hamilelik kontrol listesi

İlk doğum öncesi ziyaretiniz için hazırlanın

İlk doğum öncesi ziyaretiniz yakında mı geliyor ? Bu çok önemli bir durum olabilir: Doktorunuz veya ebenizle hamileliğiniz hakkında konuşacaksınız ve ultrasona girip bebeğinizin minik kalp atışlarını görebilirsiniz! Sağlık geçmişinizi, ailenizin tıbbi geçmişini ve alışkanlıklarınızı tartışmaya hazır olun. Hamileliğiniz sırasında size bakması için henüz bir doktor veya ebe seçmediyseniz , devam edin ve doğum öncesi bakımınıza başlayabilmeniz için birini bulun. İsterseniz daha sonra her zaman başka bir bakıcıya geçebilirsiniz.

Hamilelik sırasında kaçınılması gereken yiyecekleri araştırın

Hamilelik sırasında bazı yiyecekleri tamamen atlamak akıllıca olacaktır (biz size bakıyoruz, şarküteri yumurta salatası). Ancak, aksi takdirde hamilelik için güvenli olmayan diğer birçok gıda, onları iyice pişirmek gibi birkaç önlem alırsanız, aslında iyidir. Hamilelik sırasında nelerin yiyip içilmesinin güvenli olduğunu ve nelerden kaçınmanız gerektiğini öğrenin .

Doğum öncesi test seçenekleri hakkında bilgi edinin

Tarama testleri , bebeğinizin Down sendromu veya diğer kromozomal farklılıklara sahip olma şansını değerlendirmeye yardımcı olmak için kan örnekleri ve ultrason kullanır. Taramalar non-invazivdir ve sizin veya bebeğiniz için herhangi bir risk oluşturmaz. Sonuçlar, potansiyel bir durum hakkında kesin bilgi edinmek için koryon villus örneklemesi (CVS) veya amniyosentez yaptırmaya karar vermenize yardımcı olabilir .

İş yerinizin güvenli olduğundan emin olun

Bazı işler veya hobiler sizin ve gelişmekte olan bebeğiniz için tehlikeli olabilir. Rutin olarak kimyasallara, ağır metallere (kurşun veya cıva gibi), belirli biyolojik ajanlara veya radyasyona maruz kalıyorsanız, patronunuza hamile olduğunuzu söylemeniz ve mümkün olan en kısa sürede bazı değişiklikler yapmanız gerekir.

Stresi azaltmaya çalışın

Yüksek düzeyde kronik stres, sizin veya bebeğiniz için iyi değildir. Kendinizi pozitif insanlarla çevreleyerek, molalar vererek ve derin nefesler alarak ve egzersiz yaparak, müzik dinleyerek veya günlük tutarak stresinizi atarak hamilelik sırasında daha az stres atmaya çalışın .

Hamileliğiniz için yapılacaklar listenize başlayın

Nereden başlayacağınızdan emin değilseniz, ilk üç aylık hamilelik yapılacaklar listemize göz atın . Sağlık sigortasını araştırmaktan bebek isimleri hakkında düşünmeye kadar ihtiyaç duyabileceğiniz veya şu anda üstesinden gelmek isteyebileceğiniz her şeyi kapsar .

6 haftalık hamile karın

Bebeğinizin rahminizdeki konumu, ne kadar uzun olduğunuz, ikiz mi yoksa katları mı olduğunuz ve daha önce hamile kalıp kalmadığınız gibi bir dizi faktör, hamileliğinizin ne zaman ve ne kadar açıklanacağını etkileyebilir.

Daha kısa kadınlar ve kısa gövdeleri olanlar, bebeklerinin doldurması için daha az dikey alan olduğu için hamileliği daha fazla gösterme eğilimindedir.

Daha önce hamile kalan kadınlar, ilk hamileliklerinde karın kasları gerildiği için genellikle ilk kez anne olanlardan daha erken göstermeye başlarlar.

Merhaba! Anne, bebek ve çocuk gelişimi konusundaki merakımı paylaşan bir yazarım. Deneyimimle içerikler üreterek, ebeveynlere kılavuzluk etmeyi ve birlikte büyümeyi amaçlıyorum. Keşfedin, öğrenin ve birlikte büyüyelim! 🌱✨

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir