36 Haftalık Gebelik Kaç Aylık? 36 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu
  1. Anasayfa
  2. Hamilelik

36 Haftalık Gebelik Kaç Aylık? 36 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu

0

36 haftalık gebelik kaç aylık?, 36 haftalık bebek kilosu ve boyu ne kadardır? Hamileliğin 36. haftasında neler oluyor? 36 haftalık gebelikte bebek gelişiminde yaşananlar ve değişimler hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

36. Hafta Gebelik

Dışarı çıkmaya hazırlanıyor

Çoğu bebek şimdiye kadar baş aşağı. Bebeğinizin pozisyonu net değilse, bakıcınız dahili bir muayene veya ultrason yapabilir .

Preeklampsi belirtileri

Anormal şişlik, şiddetli baş ağrıları, görme değişiklikleri veya üst karın ağrınız varsa hemen hastaneye gidin .

Çocuk koruma kontrol listesi

Yapılacak çok şey : Karbon monoksit dedektörleri kurun, bir ilk yardım çantası hazırlayın, su ısıtıcınızı kapatın, cam koruyucuları takın…

36 haftalık gebelik kaç ay?

36 hafta kaç ay: 9. ay

36 hafta gebelikte bebek gelişimi

Kilo alımı hızlanır

Bebeğiniz hala kilolarını topluyor – günde yaklaşık bir ons oranında.

Mekonyum yapmak

Bebeğiniz , uzun amniyotik banyosu sırasında cildini koruyan mumlu maddenin ( vernix caseosa ) yanı sıra tüylü saç örtüsünün ( lanugo ) çoğunu döküyor. Bu maddelerin her ikisini de diğer salgılarla birlikte yutar ve ilk bağırsak hareketlerinin içeriğini oluşturacak mekonyum adı verilen siyahımsı bir karışımla sonuçlanır.

Makat bebek?

Büyük olasılıkla bebeğiniz zaten baş aşağıdır. Ancak değilse, bakıcınız bebeğinizi baş aşağı pozisyona sokmaya çalışmak için karnınıza basınç uygulanan harici bir sefalik versiyon planlamanızı önerebilir.

36 haftalik gebelik

36 haftalık bebek görüntüsü

Bebeğiniz yaklaşık bir marul başı büyüklüğünde

head of romaine lettuce

36 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu

Bebeğin boy ve kilosu etkenlere bağlı olarak değişebilmektedir. Genel olarak 36 haftalık gebelikte bebek boyu yaklaşık 44-48 cm dir. 36 haftalık gebelikte bebek kilosu ise 2,5-3 kg arasında olması beklenir.

36 haftalık gebelik annedeki değişiklikler

İştah azalması

Artık bebeğiniz çok fazla yer kapladığı için normal boyutta bir yemek yemekte sorun yaşayabilirsiniz. Bu noktada daha küçük, daha sık yemeklerin üstesinden gelmek genellikle daha kolaydır.

Daha kolay nefes almak

Bebeğiniz pelvisinize “düşmeye” başladığında daha kolay nefes alabilirsiniz. Aydınlatma adı verilen bu süreç , ilk bebeğinizse genellikle doğumdan birkaç hafta önce gerçekleşir. (Daha önce doğum yaptıysanız, doğum başlamadan önce muhtemelen olmayacaktır.)

Alt karın basıncı

Bebeğiniz düşerse, alt karnınızda ek baskı hissedebilirsiniz, bu da yürümeyi giderek daha rahatsız hale getirebilir. Muhtemelen daha sık idrara çıkmanız gerektiğini göreceksiniz. Bebeğiniz çok düşükse, çok fazla vajinal baskı ve rahatsızlık hissedebilirsiniz. Bazı kadınlar bacaklarının arasında bir bowling topu taşıyormuş gibi hissettiğini söylüyor!

Doğum belirtilerini bilin

Doktorunuz veya ebenizle doğum belirtilerini mutlaka gözden geçirin ve sizden ne zaman haber almak istediğini öğrenin.

36 haftalik gebelik 2

36 haftalık gebelikte anne vücudu

36 haftada gebelik kontrol listesi

Bebeğiniz doğduktan sonra yemek yapın

Yemek pişirirken tarifleri ikiye katlamaya ve yarısını dondurmaya başlayın. Yeni doğan bebeğiniz buradayken, hızlı ısıtabileceğiniz ev yapımı yemekler yemeyi seveceksiniz .

Hastane veya doğum merkezi için çantanızı hazırlayın

Yanınızda getirmeniz gereken önemli şeyler arasında sigorta kartınız, tuvalet malzemeleri, rahat kıyafetler, bebeğiniz için bir eve dönüş kıyafeti, bir telefon şarj cihazı ve doğum sonrası için atıştırmalıklar yer alır.

Merhaba! Anne, bebek ve çocuk gelişimi konusundaki merakımı paylaşan bir yazarım. Deneyimimle içerikler üreterek, ebeveynlere kılavuzluk etmeyi ve birlikte büyümeyi amaçlıyorum. Keşfedin, öğrenin ve birlikte büyüyelim! 🌱✨

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir