23 Haftalık Gebelik Kaç Aylık? 23 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu
  1. Anasayfa
  2. Hamilelik

23 Haftalık Gebelik Kaç Aylık? 23 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu

0

23 haftalık gebelik kaç aylık?, 23 haftalık bebek kilosu ve boyu ne kadardır? Hamileliğin 23. haftasında neler oluyor? 23 haftalık gebelikte bebek gelişiminde yaşananlar ve değişimler hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

23. Hafta Gebelik

Güvenli hamilelik egzersizi

Anne adaylarının çoğu için egzersiz sadece güvenli olmakla kalmaz, aynı zamanda sağlıklı bir hamilelik için de önerilir. Bu güvenli hamilelik egzersizlerinden birini seçin .

En iyi hamilelik yiyecekleri

Somon, fetal beyin gelişimine yardımcı olur. Yumurtalar bazı doğum kusurlarını önlemeye yardımcı olur. Avokado bacak kramplarını önleyebilir. Ve bu sadece başlangıç!

23 haftalık gebelik kaç ay?

23 hafta kaç ay: 6. ay

23 hafta gebelikte bebek gelişimi

Seni duymak

Bebeğiniz artık sizin veya eşinizin sesi gibi vücudunuzun dışından gelen sesleri duyabilir . Araştırmalar, bebeklerin anne karnındayken annelerinin sesini tanımayı öğrendiklerini ve diğerlerine göre onun sesini net bir şekilde tercih ettiklerini gösteriyor.

Bebeğinizin sindirim sistemi

Besinleri bebeğinizin sindirim sistemi boyunca iten dalga benzeri hareketler şimdi başlıyor. Yutkunmada olduğu gibi, hareket edecek gerçek bir yiyecek olmadığından bu noktada sadece bebeğinizin sistemi için bir alıştırmadır.

Bebek hareketi

Fark ettiğiniz o ince dalgalanmalar daha güçlü hissetmeye başlayabilir. Kelebek kanatları gibi bir şey yerine, bebek hareketleri yumuşak tekmelere ve yumruklara dönüşecek. 23 haftada bebeğinizin hareketiyle ilgili kalıpları not etmeye başlayabilirsiniz. Yemek yedikten sonra daha mı aktifler? Gece yattığınızda biraz vahşileşiyorlar mı?

23 haftalik gebelik

23 haftalık bebek görüntüsü

Bebeğiniz büyük bir mango büyüklüğünde

large mango

23 Haftalık Bebek Kilosu ve Boyu

Bebeğin boy ve kilosu etkenlere bağlı olarak değişebilmektedir. Genel olarak 23 haftalık gebelikte bebek boyu yaklaşık 29 cm dir. 23 haftalık gebelikte bebek kilosu ise 500 gram olması beklenir.

23 haftalık gebelik annedeki değişiklikler

Nigra hattı

Hamilelik çizgisi olarak da adlandırılan linea nigra , çoğu hamile kadının ikinci trimesterlerinde büyüyen bebek yumrularında geliştirdiği koyu, dikey bir çizgidir. Normalden daha yüksek seviyelerde hormonlar, cildinize rengini veren melanin içeren hücrelere etki eder. (Eğlenceli gerçek: Çizgi her zaman göbeğinizin altında olur, ancak genellikle görünmez.) Linea nigra çoğu kadın hamilelik sırasında gelişse de, en çok koyu tenli ve koyu saçlı kadınlar için belirgindir. Hamileliğinizden sonra linea nigra, bazı kadınlarda tamamen kaybolmasa da birkaç haftadan birkaç aya kadar kaybolur.

Meme değişiklikleri

En belirgin hamilelik meme değişikliği , muhtemelen çok iyi bildiğiniz bir değişikliktir: Göğüsleriniz büyür! Artık hamileliğin ikinci yarısında olduğunuza göre, göğüslerinizdeki damarların daha belirgin olduğunu ve areolalarınızın (meme uçlarınızın etrafındaki pigmentli alan) koyulaştığını da fark edebilirsiniz. Doğum tarihiniz yaklaştıkça göğüslerinizden kolostrum sızıntısı olabilir . Bu yüksek proteinli, antikor açısından zengin sıvı, bebeğinizin doğduktan sonra yiyeceği ilk süttür. Hamilelik sırasında göğüslerinizden bu kalın, sarımsı maddeden damlalar sızıyorsa bu tamamen normaldir – ancak sızıntı yapmazsa endişelenecek bir şey yoktur.

Hamilelik istekleri

Artık iştahınız muhtemelen geri döndüğüne göre (belki de her zamankinden daha güçlü), yoğun bir istek duyuyor olabilirsiniz. Çoğu kadın hamilelik sırasında en az bir belirli gıdayı, birçoğu da çeşitli farklı yiyecekleri arzular. Hamilelik isteğine neyin neden olduğu net olmasa da , bazı uzmanlar değişen hormonların rol oynadığından şüpheleniyor. BabyCenter annelerine hamilelikleri sırasında en çok neyi özlediklerini sorduk: Neredeyse yüzde 40’ı tatlıları, yüzde 33’ü tuzlu atıştırmalıkları, yüzde 17’si baharatlı yiyecekleri ve yüzde 10’u narenciye, yeşil elma ve ekşi şeker gibi ekşi şeyleri söyledi. Kulağa hoş gelen şeyleri yemekte sorun yok – sadece sağlıksız isteklerin hamilelik sırasında besleyici gıda ihtiyacınızı aşmasına izin vermeyin.. Tuzlu ve tatlı atıştırmalıkları kontrol altında tutmak için her gün meyve ve sebzeler, kepekli tahıllar ve proteinle dolu çeşitli bir diyet yapın.

Vizyon değişiklikleri

Pek çok kadın, hamilelik sırasında miyop veya bulanık görme gibi hafif ve geçici görme değişiklikleri yaşar. Hormonlardaki, metabolizmadaki, sıvı tutulmasındaki ve dolaşımdaki hamilelik değişikliklerinin tümü görme duyunuzu etkileyebilir. Görme değişikliklerine dikkat etmek akıllıca olacaktır çünkü bazıları hamilelik sırasında preeklampsi, eklampsi ve hipertiroidizm gibi ciddi sağlık komplikasyonlarına işaret edebilir. Geçici görme kaybı yaşıyorsanız, ciddi derecede bulanık görme veya çift görme veya yanıp sönen ışıklar görüyorsanız, derhal sağlık uzmanınızı arayın.

Unutkanlık

“Gebelik beyni” gerçek mi? Net değil, ancak bazıları hamilelik sırasında unutkanlığın uyku bozuklukları, değişen hormonlar, stres ve beyin değişikliklerinden kaynaklanabileceğini düşünüyor. İsimleri unutuyorsanız veya odaklanamıyorsanız, yalnız değilsiniz – bekleyen annelerin çoğu biraz beyin sisi hissettiklerini söylüyor. Ancak aklınızda bulundurun: Araştırma, hamilelik beyninin var olup olmadığı veya her bekleyen anneyi etkilediği konusunda net değil. Bunu fark eden hamile kadınlar genellikle küçük, yönetilebilir unutkanlık yaşarlar. Ve hamilelik beynine sahip olmak, her zamanki kadar akıllı ve yetenekli olmadığınız anlamına gelmez.

23 haftalik gebelik 1

23 haftalık gebelikte anne vücudu

23 haftada gebelik kontrol listesi

Bir doula kiralayıp kiralamayacağınıza karar verin

Bir doula, doğum ve doğum sırasında size yardımcı olabilecek eğitimli bir çalışma koçudur . Birini işe almakla ilgileniyorsanız, aramaya ikinci üç aylık dönemde başlamak iyi bir fikirdir. Sağlık uzmanınızdan, doğum sınıfı eğitmeninizden veya arkadaşlarınızdan sevk talebinde bulunabilir veya DONA web sitesini kontrol edebilirsiniz . Sizin için doğru olan bir doula bulmak önemlidir. Potansiyel doğum doulalarına eğitimleri, deneyimleri, programları, emekle başa çıkma teknikleri, partner katılımı, ücretler, yedek doulalar ve referansları hakkında sorular sormak isteyeceksiniz.

Bebeğinize bir mektup yazın

Bu, daha sonra çocuğunuzla paylaşmak için hareketli bir hatıra olabilir. Hamilelik deneyimlerinizi ve bebeğinizin geleceği için umutlarınızı ve hayallerinizi not edin. Veya yazmak sizin işiniz değilse, pozitif gebelik testiniz ve ultrason fotoğraflarınız gibi bir kolaj veya hamilelik hatırası bir hafıza kutusu oluşturun. Sonunda , bebek duşunuzda aldığınız kartları , hastanede aldığınız bebek şapkasını ve bebeğinizin eve dönüş kıyafetini ekleyebilirsiniz .

senin tarafında uyu

Hamilelik sırasında en iyi şekilde dinlenmek için uzmanlar yan yatmanızı önerir . Bazı sağlık hizmeti sağlayıcıları, özellikle sol tarafınızda uyumanızı tavsiye edeceklerdir, çünkü bu, kanı bacaklarınızdan kalbe geri getiren damarın basıncını koruyarak sizin ve bebeğiniz için daha iyi dolaşımı teşvik eder. Bununla birlikte, sol tarafınızda uyumanın daha iyi olduğuna dair kesin bir kanıt yok, bu yüzden sizin için rahat olan tarafı seçmekten çekinmeyin. Birçok kadın için bu, ileri geri geçiş anlamına gelir. Yanınızda rahat olmaya çalışıyorsanız, daha iyi kalça ve sırt desteği için bir hamilelik yastığına yatırım yapın.

Vücudunuzu doğuma hazırlamaya başlayın

Şimdi doğum ve doğum sırasında size yardımcı olabilecek egzersizler yapmaya başlamanın tam zamanı. Hamilelik sırasında egzersiz yapan kadınlarda doğum sırasında daha az ağrı ve rahatsızlık, daha düşük sezaryen doğum oranı ve doğum sonrası iyileşme daha hızlı olabilir . Kalça açıcılar, sırt gerdirmeler, pelvik taban egzersizleri ve nefes alma teknikleri dahil olmak üzere doğuma yardımcı olan egzersizler ve esneme hareketleri için adım adım talimatlar .

bumpie icon

23 haftalık hamile karın

Önümüzdeki aylarda bebeğinizin ağırlığı iki katına çıkacak! Artan iştah ve ağırlık merkezinizi yerinden oynatabilecek hızla büyüyen bir yumruya hazır olun. Yavaş aldığınızdan emin olun , düşme riskinizi artıran güvenli olmayan aktivitelerden kaçının, ağır şeyleri kaldırırken dikkatli olun ve dengenizi geliştirmek için doğum öncesi yoga yapmayı deneyin . İkinci üç aylık döneminizde haftada yaklaşık bir kilo alıyor olabilirsiniz

Merhaba! Anne, bebek ve çocuk gelişimi konusundaki merakımı paylaşan bir yazarım. Deneyimimle içerikler üreterek, ebeveynlere kılavuzluk etmeyi ve birlikte büyümeyi amaçlıyorum. Keşfedin, öğrenin ve birlikte büyüyelim! 🌱✨

Yazarın Profili

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir